Mondhygiënist

Ben je een gediplomeerd mondhygiënist met een hart voor de tandheelkunde? Staat bij jou de patiënt altijd centraal en zoek je afwisseling in de werkzaamheden? Derec heeft regelmatig vacatures als mondhygiënist openstaan. Wij vinden graag die baan voor je die écht bij je past. Zie je nog geen vacature mondhygiënist op onze website staan? Schrijf ook dan bij ons in. Wij vinden samen een functie waar je direct aan de slag wilt gaan!

Vacature mondhygiënist bij Derec Derec

Wij weten als geen ander dat het soms lastig kan zijn om een perfecte vacature te vinden, die bij al je wensen aansluit. Daarom gaan we altijd eerst met je in gesprek. Tijdens dit gesprek komen we er samen achter wat je belangrijk vindt en bespreken we alle mogelijkheden. Wij bij Derec hebben jarenlange ervaring en hebben veel mondhygiënisten aan dé ideale baan geholpen. Wij denken met je mee en zoeken als geen ander naar de beste vacature als mondhygiënist. Wil je aan de slag gaan?

Met Derec sta je sterk

Uiteraard zoeken we die ene vacature mondhygiënist graag voor je, maar daar stopt ons werk niet. We begeleiden je door het hele proces en zorgen ervoor dat je een fijne werkplek krijgt, maar ook een uitstekend salaris én goede arbeidsvoorwaarden. Voor ons is het belangrijk dat je op een werkplek terechtkomt waar je je kunt blijven ontwikkelen. Wanneer je voor Derec kiest, kies je voor:

 • Een dynamische en flexibele werkplek.
 • Een goed salaris.
 • Uitstekende arbeidsvoorwaarden.
 • Persoonlijke begeleiding.

Wat doet een mondhygiënist?

Een mondhygiënist richt zich op preventie en mondverzorging om diverse aandoeningen aan het gebit te voorkomen én te bestrijden. Als mondhygiënist ben je meestal in dienst van een tandarts, maar kun je ook werkzaam zijn in een eigen praktijk of als zzp’er. Bij een mondhygiënist kun je terecht als je hulp nodig hebt bij mondverzorging en het voorkomen van onder andere tandvleesaandoeningen. De mondhygiënist geeft advies en maatregelen rondom mondhygiëne.

Enkele werkzaamheden van de mondhygiënist:

 • De conditie van het tandvlees bekijken.
 • Het geven van advies en voorlichting over het tandvlees en de voeding.
 • Het verwijderen van tandplak, tandsteen en aanslag.
 • Het aanbrengen van fluoride.
 • Het polijsten van vullingen.
 • Tandvlees en gaatjes behandelen.
 • Het maken van röntgenfoto’s en het geven van lokale verdoving (in opdracht van de tandarts).

Mondhygiënist opleiding

Je kunt jezelf mondhygiënist noemen, wanneer je de vierjarige Hbo-opleiding Mondzorgkunde hebt afgerond. Het is niet mogelijk om de opleiding in deeltijd te volgen. De opleiding is overwegend praktijkgericht. Aan het eind van het eerste jaar behandelen de studenten Mondzorgkunde de eerste echte patiënten in de kliniek van de opleiding.

Het beroep staat geregistreerd in de Wet op Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg (BIG). Mondhygiënist is een beschermde titel. Dit houdt in dat alleen personen met een Hbo-diploma Mondzorgkunde het beroep kunnen uitoefenen.

Kiezen voor Derec als mondhygiënist

Kun je niet wachten om aan de slag te gaan als mondhygiënist in een praktijk? Met ons heb je de meeste kans om de juiste vacature als mondhygiënist te vinden, die aan al je wensen voldoet. Wij worden geregeld op de hoogte gehouden van nieuwe vacatures binnen de mondzorgkunde, dus je bent bij ons altijd verzekerd van de nieuwste vacatures. Schrijf je daarom bij ons in. Wij nemen contact met je op wanneer we een vacature mondhygiënist open hebben staat, maar ook om een kennismakingsgesprek met je in te plannen.

Wij staan voor je klaar

Gijs Oosterveld

Zorg Noord-Holland

Door mijn ervaring in de zorg kan ik bij Derec de brugverbinding vormen!

Kevin Glorie

Zorg Noord-Holland

Door het werken met mensen in de zorg kan ik iets terug doen voor de maatschappij.

Jordy Minten

Zorg Utrecht

Eerlijkheid en afspraak is afspraak zijn twee begrippen die goed bij mij passen.

Vergroot je kansen als mondhygiënist

Schrijf je in!

We staan altijd in contact met verschillende praktijken, waardoor we vaak op de hoogte zijn van de nieuwste nog te verschijnen vacatures orthodontieassistent. Schrijf je dus in om als eerste van deze vacatures te horen!