Orthodontieassistent

Ben je een gepassioneerd orthodontieassistent, die ervan houdt ondersteuning te bieden aan diverse behandelaars en ben je op zoek naar een nieuwe uitdaging? Wij bij Derec helpen je aan een geschikte baan! Bij ons kun je rekenen op de ideale baan als orthodontieassistent, waarin je een grote rol speelt bij de uitvoering en afronding van verschillende behandelingen bij patiënten. Wij hebben namelijk altijd het beste met je voor!

De beste vacature als orthodontieassistent

Hoewel er geregeld talloze vacatures beschikbaar zijn in de tandheelkunde, kan het soms lastig zijn om net díe ene perfecte vacature te vinden, die écht bij je past. Met ons aan je zijde hoef je daar niet druk om te maken. Wij krijgen geregeld vacatures binnen voor de functie orthodontieassistent. Wij zijn specialist op het gebied van vacatures in de tandheelkundige sector.

Onze recruiters zijn altijd betrokken en willen samen met jou een passende functie vinden. Wij luisteren altijd aandacht naar je wensen en behoeften tot we de perfecte match vinden. Aarzel daarom niet om contact met ons op te nemen, want wanneer je je bij ons aanmeldt, gaan we direct voor je aan de slag! Ben je benieuwd welke vacatures als orthodontieassistent we op dit moment hebben openstaan?

Met Derec zit je áltijd goed

Bij Derec denken we graag met je mee en houden we altijd rekening met jouw voorkeuren. We begeleiden je niet alleen in het begin, maar gedurende het gehele proces. Onze recruiters zijn echte zorgspecialisten en kunnen je als geen ander adviseren. Ben je op zoek naar een vacature orthodontieassistent? Aarzel dan niet en meld je nu aan. Wanneer je bent ingeschreven bij Derec hoor je altijd als eerste van een nieuwe vacature!

Wat doet een orthodontieassistent?

Een orthodontieassistent is werkzaam in een orthodontiepraktijk en biedt ondersteuning aan de diverse behandelaars bij de voorbereiding, uitvoering én afronding van behandelingen. Zo maakt een orthodontieassistent afdrukken, wasbeten en foto’s voor het behandelplan. De taken worden uitgevoerd in opdracht van de orthodontist. Het werk is enorm veelzijdig en het is belangrijk dat je zelfstandig kunt werken. Door de diversiteit van de functie ben je als orthodontieassistent goed in staat om hoofd- en bijzaken te scheiden en weet je wat er moet gebeuren.

De opleiding orthodontieassistent

Wanneer je aan de slag wilt gaan als orthodontieassistent dien je de opleiding ‘Orthodontieassistent’ te hebben afgerond. Meestal moet je al enkele jaren werkervaring hebben als tandartsassistent. De 8-daagse opleiding tot orthodontieassistent kent zowel theoretische als praktische delen, waarin je leert te assisteren bij orthodontistische behandelingen. Zo leer je over talloze zaken, zoals de oorzaken en ontwikkeling van orthodontische afwijkingen, over de diagnose en de behandeling van diverse kwalen bij kinderen, jongeren en volwassenen.

In het praktijkgedeelte leer je hoe je tot een diagnose komt en hoe je een behandelplan opstelt: het maken van foto’s en afdrukken. Ook leer je hoe je een behandelplan uitvoert. Een enorm veelzijdige opleiding dus!

Zoek jij die ene baan als orthodontieassistent?

Laat ons weten wie je bent, waar je naar op zoek bent en hoe we jou het beste kunnen helpen.

Wij staan voor je klaar

Kevin Glorie

Zorg Noord-Holland

Door het werken met mensen in de zorg kan ik iets terug doen voor de maatschappij.

Jordy Minten

Zorg Utrecht

Eerlijkheid en afspraak is afspraak zijn twee begrippen die goed bij mij passen.

Gijs Oosterveld

Zorg Noord-Holland

Door mijn ervaring in de zorg kan ik bij Derec de brugverbinding vormen!

Vergroot je kansen als orthodontieassistent

Schrijf je in!

We staan altijd in contact met verschillende praktijken, waardoor we vaak op de hoogte zijn van de nieuwste nog te verschijnen vacatures orthodontieassistent. Schrijf je dus in om als eerste van deze vacatures te horen!