Je maakt écht het verschil

Docent worden? Daarom doe je het!

Er is een schreeuwend tekort aan bevoegd docenten in Nederland en dan met name in de Randstad. Veel mensen denken er dan ook aan om een zijinstroomtraject onderwijs te volgen om hun droom waar te maken, docent worden! Misschien twijfel jij ook wel om een andere weg in te slaan en als bevoegd docent aan de slag te gaan. Waarom twijfelen, docent worden heeft zoveel voordelen! Wij geven je alle redenen waarom jij docent wilt worden!

Je maakt écht het verschil

Weet je nog die ene docent Nederlands waar je vroeger als leerling zo gek op was? Die docent die zo mooi kon vertellen of je écht wist te stimuleren om je best te doen? Docent worden betekent dat je een belangrijke factor gaat spelen in het leven van jouw leerlingen. Je ziet hen meerdere keren per week, ziet hoe het met hen gaat, met wie ze omgaan en krijgt hun ontwikkeling tot jongvolwassenen goed mee. Soms zie jij jouw leerlingen nog vaker dan dat zij hun eigen ouders zien. Bovendien speelt dit alles zich af op een belangrijk moment in hun leven, namelijk de puberteit. Hier kan je dan ook van grote waarde zijn voor de leerlingen. Natuurlijk ben jij er om hen alles van het vakgebied te leren, maar ook om hen begeleiding en sturing te geven in deze ingewikkelde fase van hun leven. Een mooie en bijzondere taak waar zowel jij als de leerlingen veel aan hebben!

Jouw werk is nooit saai!

Het is een cliché maar waar, als docent is voor jou geen dag hetzelfde op school! Docent worden betekent werken met verschillende doelgroepen, waarin geen dag of zelfs maar een les hetzelfde is. Niets is zo onvoorspelbaar als een groep pubers. Je weet van tevoren dan ook nooit hoe jouw dag eruit gaat zien. Bang voor de dagelijkse sleur hoef je dan ook nooit te zijn als je de keuze maakt om docent te worden!

Je blijft altijd leren

Als docent op de middelbare school is het jouw werk om jouw kennis te delen met de leerlingen. Maar ook als docent blijf je leren! De leerlingen van jouw klas houden jou een spiegel voor waardoor je veel van jezelf leert. Hoe je met verschillende situaties omgaat, wat valkuilen zijn of onontdekte sterke kanten, de leerlingen weten jou snel met de feiten op de neus te drukken. Het werk van een docent is en blijft een leerproces. Docent worden staat dan ook gelijk aan een leven lang leren!

Uitstekende baangarantie

Met het grote tekort binnen het voortgezet onderwijs aan bevoegd docenten, hoef jij niet snel bang te zijn dat jij niet aan het werk komt. Zeker als bevoegd docent voor de kernvakken Nederlands, wiskunde, scheikunde en natuurkunde ben jij er zeker van dat er een school in de buurt is waar jij aan de slag kan. Een idee wat veel rust en vrijheid geeft! Want wil jij je als bevoegd docent binden aan een school, of juist veel ervaring opdoen met verschillende doelgroepen en lesniveaus? Docent worden geeft mogelijkheden om veel verschillende ervaringen op te doen. Er zijn dan ook altijd vacatures bij jou in de buurt!

Blijf bij de tijd

Als docent binnen het voortgezet onderwijs zal je altijd bij de tijd blijven. Want of je het nou wilt of niet, door het omgaan met pubers krijg je veel trends en nieuwe ontwikkelingen mee. Het dagelijks werken met jongeren zorgt ervoor dat jij trends en ontwikkelingen direct meekrijgt. De nieuwste kledingtrends, social media platformen of nieuwe artiesten, als docent maak je het allemaal mee door jouw leerlingen!

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Rondom het roosteren staan schooldirecteuren voor een flinke uitdaging: er is een duidelijk tekort a…

Onderwijs

Basisscholen zoeken het hele jaar door invallers, voor korte en langere periodes. Als invaller zorg…

Onderwijs

Ouderschapsverlof is een belangrijk onderwerp voor iedereen die werk en gezin probeert te combineren…