Basisonderwijs

De leukste vacatures in het basisonderwijs!

Met onze belofte ‘Blije leerkrachten, beter onderwijs’ staan we voor kwaliteit en (werk)plezier. We hebben de leukste vacatures basisonderwijs op allerlei niveaus. Schrijf je nu vrijblijvend in, we laten je graag zien wat er mogelijk is.

De voordelen van Derec

Uitstekende begeleiding
Alle schoolvakanties krijg je doorbetaald
Veel opleidingsmogelijkheden

Welke vacature basisonderwijs past bij jou?

Op zoek naar een vacature basisonderwijs? Dan zijn er flink wat keuzes te maken. Op wat voor soort basisschool wil je aan de slag? Misschien weet je het al, omdat je al jaren werkzaam bent in het primair onderwijs. Misschien weet je het al, omdat je al jaren werkzaam bent in het primair onderwijs. Je kunt bijvoorbeeld rekening houden met een geloofsovertuiging, maar ook op het gebied van onderwijstypen zijn er verschillende scholen. Pas jij in het traditionele onderwijs, of zie jij meer in een vrijeschool of Montessorionderwijs? Naast de identiteit van de school is het ook belangrijk om te weten hoeveel uur je aan de slag wilt. Ga je voor een parttimebaan of zoek je een fulltime vacature leerkracht basisonderwijs? Bij Derec denken we graag met je mee. Ook als je nog niet goed weet welke vacatures leerkracht basisonderwijs goed bij jou passen! Binnen Derec zijn verschillende onderwijsspecialisten werkzaam. Voormalig leerkrachten die het basisonderwijs en de verschillende scholen van binnen en van buiten kennen. Zij gaan graag het gesprek met jou aan om je goed te leren kennen. Zodra we bij Derec goed weten wie je bent, kunnen we beter inschatten welke type school of vacature basisonderwijs bij jou past.

Het basisonderwijs

Het basisonderwijs is het reguliere onderwijs op de basisschool met kinderen van 4 tot 12 jaar. Op een basisschool vind je acht groepen, die per jaar bepaalde leerdoelen moeten behalen. Als docent in het basisonderwijs stoom jij jouw leerlingen klaar voor het voortgezet onderwijs.

Nieuw in het primair onderwijs?

Zoek je voor het eerst naar een vacature leerkracht basisonderwijs omdat je pas net afgestudeerd bent? Er kan een hoop op je afkomen tijdens de start van je carrière, dat weten we bij Derec als geen ander. Het vinden van passende vacatures leerkracht basisonderwijs is al een hele uitdaging. Daarom helpen we je graag. Met ons grote netwerk van scholen vinden we de best passende werkplek en leukste vacatures leerkracht basisonderwijs. En om je onderwijscarrière een échte vliegende start te geven, doen we nog meer. Ben je (bijna) klaar met de pabo? Derec vindt niet alleen de best passende vacature voor je, maar betaalt ook je studiegeld van het laatste jaar terug. Benieuwd geworden naar Derec’s Droomstart?

Wat wordt er van jou verwacht als leerkracht in het basisonderwijs?

Ben je op zoek naar een mooie vacature basisonderwijs? Dan is het goed om te weten wat jou in de vacature leerkracht basisonderwijs te wachten staat. Als leraar in het basisonderwijs ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van basisschoolleerlingen en het begeleiden van leerlingen in hun sociale en emotionele ontwikkelingen. Je werkzaamheden liggen er ook deels aan welke groep je lesgeeft. Je geeft spelenderwijs les en brengt ze algemene vaardigheden, zoals knutselen, tekenen, muziek en kringgespreken bij. Als je leraar in het basisonderwijs bent vanaf groep drie, dan krijg je te maken met ‘echte’ vakken, zoals rekenen, taal, aardrijkskunde, geschiedenis, muziekles en handarbeid.

Daarnaast signaleer je mogelijke problemen bij kinderen en bespreekt de voortgang met ouders en collega’s. Je bent als leraar in het basisonderwijs dus niet alleen leerkracht, je krijgt ook te maken met aspecten van pedagogiek. Aan het einde van de basisschool ben je verantwoordelijk voor het begeleiden van leerlingen in hun vervolgstudie (voortgezet onderwijs), zodat zij de beste keuze maken.

De opleiding tot leraar basisonderwijs

Als je een carrière ambieert als leraar en wil solliciteren op diverse vacatures leerkracht basisonderwijs zul je in de meeste gevallen de vierjarige lerarenopleiding basisonderwijs (pabo) moeten volgen. Tijdens de opleiding leer je diverse vakken, zoals onderwijskunde, rekenen, wiskunde, bewegingsonderwijs, taal, aardrijkskunde en loop je diverse stages. Wanneer je beschikt over een universitaire opleiding zijn er vrijstellingen mogelijk voor de opleiding. Derec helpt je bij het behalen van je lerarenopleiding, zodat ook jij kan solliciteren op onze leuke vacatures leerkracht in het basisonderwijs!

Zij-instromen in het basisonderwijs via Derec

Wil jij dolgraag aan de slag in het basisonderwijs, maar heb je nog niet de juiste papieren op zak? Wij helpen je graag voor de klas. Ieder jaar volgen een aantal aanstormende leerkrachten ons werk- en leertraject ‘Leerkracht van Morgen‘. Bij dit zij-instroomtraject op maat staat ijzersterke begeleiding hoog in het vaandel, krijg je direct een aanstelling en betalen wij volledig je opleiding. Daarnaast kun je aan het traject beginnen wanneer het jou uitkomt. Benieuwd hoe jij een Leerkracht van Morgen kunt worden?

De arbeidsmarkt en het salaris van een leraar basisonderwijs

Het arbeidsmarktperspectief van een leraar basisonderwijs is uitstekend te noemen. Je kunt met een diploma op zak bij diverse organisaties en scholen werken binnen het onderwijs en de doorgroeimogelijkheden zijn groot. De meeste basisscholen staan te springen om goed gemotiveerde leerkrachten aan te nemen. Je kunt zelfs uitgroeien tot directeur van een basisschool. Als leraar in het basisonderwijs zijn je arbeidsvoorwaarden prima geregeld en vastgesteld in de cao. Zeker als je samenwerkt met Derec, zorgen wij voor uitstekende arbeidsvoorwaarden en leuke vacatures in het basisonderwijs. Wat een leraar in het basisonderwijs en speciaal onderwijs verdient? Dat staat in de cao primair onderwijs (cao po) en lees je hier.

Vacature basisonderwijs voor ervaren leerkrachten

Ben je al langere tijd werkzaam in het basisonderwijs en vind je het tijd voor een nieuwe baan? Ook dan staan we natuurlijk graag voor je klaar. Als ervaren leerkracht weet je vast al iets beter wat wel en niet bij je past in een vacature leerkracht basisonderwijs. Laat het ons weten. Door ons grote netwerk aan stichtingen en scholen, kunnen we kijken welke vacatures basisonderwijs er aansluiten bij jouw persoonlijke wensen. Wij zijn pas tevreden als jij dat ook bent!

Invallen in het basisonderwijs

Door het lerarentekort zijn er vaak basisonderwijs vacatures in de vorm van korte invalklussen beschikbaar. Ben je werkzaam in het (basis)onderwijs en zou je het leuk vinden korte invalklussen te doen? Ook dan kunnen we je op weg helpen. Via Derect koppelen wij leerkrachten en scholen snel en eenvoudig aan elkaar voor kortdurende invalklussen. Laat ons weten waar en wanneer jij aan de slag kunt, dan zoeken wij een passende vacature basisonderwijs. De scholen (en kinderen) zullen je zeer dankbaar zijn!

Zzp'er in het basisonderwijs

Ben jij een zzp’er in het basisonderwijs? Ook dan zijn er mogelijkheden om via Derec aan de slag te gaan. Bij Derec zijn we namelijk altijd op zoek naar goede freelancers, ervaren zzp’ers en enthousiaste flexibele krachten. Laat ons weten waar jouw expertise ligt en wat je graag zou willen binnen het basisonderwijs, dan gaan wij voor je op zoek!

Vacature basisonderwijs in de Randstad

Ben je op zoek naar vacatures basisonderwijs in de Randstad? Dan weet je misschien al dat de onderwijsbanen er voor het oprapen liggen. Toch kan het verstandig zijn om ons in te schakelen bij je zoektocht naar de perfecte onderwijsvacature. Door ons grote netwerk kennen we de scholen van binnen en van buiten. Hierdoor kunnen we dé basisonderwijs vacature vinden die aansluit bij jouw persoonlijkheid, identiteit en wensen. Woon je niet in de Randstad, maar zie je een verhuizing wel zitten? Bij Derec denken we graag in oplossingen. Zo kunnen we bijvoorbeeld een deel van je huur vergoeden wanneer je via ons aan de slag gaat in de Randstad. We hebben genoeg vacatures in het basisonderwijs in de Randstad. Dat kan in het centrum van Amsterdam zijn, maar bijvoorbeeld ook in een gezellig dorpje aan de kust. Vertel ons jouw wensen, dan kijken wij samen met jou naar de mogelijkheden! Wil je wel aan de slag in de Randstad, maar vind je een verhuizing iets te veel van het goede? Er zijn meer mogelijkheden bij een vacature basisonderwijs. We kunnen bijvoorbeeld kijken naar hotelovernachtingen. Uiteraard zijn de kosten hiervan voor onze rekening.

Ons team is er voor jou

Casper Spaan

Primair onderwijs Rotterdam

Anne Schrauwen

Primair onderwijs Rotterdam

Ik zorg ervoor dat jij met plezier naar je werk gaat.

Marit Van Dolen-Klaassen

Primair Onderwijs Noord- Holland, het Gooi en Flevoland

Als sportieve duizendpoot gooi ik voor jou graag een balletje op bij een van onze prachtscholen!

Charine Peters

Primair onderwijs Utrecht

Mijn doel is dat de kandidaat elke dag met een lach op het gezicht naar werk gaat!

Derc-Jan Buschgens

Primair onderwijs

Altijd op zoek naar maatwerk dat tevreden maakt.

Carmelle Blom-Hoen

Primair onderwijs Rotterdam

Kandidaat blij en de school blij? Dan ben ik ook blij!

Veelgestelde vragen

Hoeveel vakantiedagen heb ik als leerkracht basisonderwijs?

Een leerkracht heeft recht op 428 klokuren vakantieverlof wanneer deze fulltime werkt. Het vakantieverlof bestaat uit wettelijke vakantiedagen en bovenwettelijk verlof. Omgerekend heb je als leerkracht 53,5 dag vakantie als je fulltime werkt.

Hoe kan ik me omscholen tot leerkracht basisonderwijs?

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek voor een baan in het basisonderwijs?

Wat verdient een leerkracht basisonderwijs?

Welke opleiding moet ik volgen om leerkracht basisonderwijs te worden?

Hoe vind ik vacatures in het basisonderwijs?

Vergroot je kansen

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures basisonderwijs weten voordat deze online verschijnen.