Aan het startpunt van je carrière

Onderwijsassistent

Op zoek naar vacatures onderwijsassistent? Goede onderwijsassistenten zijn van onschatbare waarde, helaas is het soms lastig om een leuke school te vinden waar je als onderwijsassistent aan de slag kan. Gelukkig kent Derec nog genoeg plekken waar ze uitstekende onderwijsassistenten met open armen ontvangen.

Vacatures onderwijsassistent: welke school past goed bij jou?

Ben je op zoek naar die ene perfecte vacature onderwijsassistent, dan kunnen wij je daar goed bij helpen. Vertel ons wat je zoekt in je werk, welke ervaring je hebt en hoe we jouw talenten als onderwijsassistent het beste kunnen benutten. Dan denken we met je mee en vertellen we je alle ins en outs over verschillende scholen. Bij Derec kennen we scholen van binnen en buiten zodat we de beste match kunnen maken. We kunnen ook kennismakingen voor je regelen. Zo weet je precies waar je aan begint als er nieuwe vacatures onderwijsassistent zijn. Nieuwsgierig geworden?

Wat kan Derec voor jou betekenen?

Bij Derec vinden we het belangrijk dat jij de baan vindt die helemaal bij jou past. Samen met jou kijken we daarom graag naar wat jouw wensen zijn en wat er mogelijk is, om de beste match te maken binnen het onderwijs. Ben je nieuwsgierig geworden hoe wij jou van dienst kunnen zijn bij jouw zoektocht naar een leuke en uitdagende baan als onderwijsassistent? Schrijf je dan nu in! We vertellen je graag alles over onze te gekke vacatures onderwijsassistent en de leukste vacatures in het basisonderwijs.

Vacatures onderwijsassistent: dit zijn de voordelen van Derec

De vacature onderwijsassistent vinden die bij jou past: dat doe je via Derec. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. We leren je dan ook graag goed kennen, want hoe beter we je kennen, hoe groter de kans is dat wij de passend vacature onderwijsassistent voor je vinden. Hebben we de perfecte match voor je gevonden? Dan houdt onze begeleiding niet op. Onze field managers nemen namelijk regelmatig even contact met je op om te kijken hoe het gaat. Heb jij de ambitie om je op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen? Ook dan helpen we je graag! Zo bieden we onze kandidaten het hele jaar door gratis cursussen en workshops aan. Via Derec een baan zoeken als onderwijsassistent biedt nog veel meer voordelen. Je leest ze hier.

Ambitie om door te groeien tot leerkracht?

Derec stimuleert enthousiaste onderwijsassistenten om de stap naar leerkracht te maken. Nu ben je misschien nog op zoek naar een vacature onderwijsassistent, maar misschien wil je je pabodiploma halen terwijl je via ons aan de slag bent. Dan betalen we graag je lesgeld! Bij een fulltime-aanstelling financieren we je opleiding helemaal. En anders is het bedrag afhankelijk van het aantal uren dat je voor ons werkt. Ook tijdens je studie zorgen we ervoor dat je regelmatig voor de klas staat. Voor die uren krijg je dan natuurlijk een passend leerkrachtensalaris. Van op zoek naar een vacature onderwijsassistent naar een volwaardig leerkracht: via Derec werken loont! Meer informatie hierover?

Wat doet een onderwijsassistent?

Een onderwijsassistent ondersteunt een leerkracht in het basis- of voortgezet onderwijs bij diens dagelijkse werkzaamheden op inhoudelijk, begeleidend, verzorgend en administratief gebied. Denk hierbij onder andere aan surveilleren tijdens pauzes of toetsen, de lesplanning verzorgen, extra oefening of uitleg bieden aan leerlingen waar nodig, de klas begeleiden bij zelfstandig werken en toetsen, groepsopdrachten of experimenten voorbereiden en het onderhouden van het klaslokaal. In het speciaal onderwijs wordt een onderwijsassistent ook wel een klassenassistent genoemd. De werkzaamheden van een onderwijsassistent verschillen per school. Samen met jou kunnen we kijken naar wat voor soort vacature onderwijsassistent je op zoek bent en kiezen we de school en de bijbehorende werkzaamheden die het beste bij jou passen.

Hoe word je een onderwijsassistent?

Om onderwijsassistent in het basis- of voortgezet onderwijs te worden heb je een passend diploma nodig. Dit diploma kun je behalen op het Regionaal Opleidingscentrum, oftewel het ROC. Bij de opleiding tot onderwijsassistent heb je keuze uit opleidingen op twee niveaus: niveau 3 en niveau 4. Deze opleiding tot onderwijsassistent kun je zowel klassikaal als in de praktijk volgen. Meer informatie over de toelatingseisen voor de opleiding onderwijsassistent en het salaris vind je hier.

Vacatures onderwijsassistent: solliciteren via Derec loont

Wil jij aan de slag als onderwijsassistent? Dan loont het om te solliciteren via Derec. Bij ons vind je een uitgebreid en divers aanbod aan vacatures onderwijsassistent. Zowel voor het primair onderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Zie je op dit moment geen leuke vacatures onderwijsassistent die bij jou passen? Niet getreurd! Schrijf je bij ons in, dan stellen we je als eerst op de hoogte als er een nieuwe vacature onderwijsassistent beschikbaar is.

Aan de slag als invalkracht?

Regelmatig worden er klassen naar huis gestuurd door ziekte, vakantie of andersoortig kortdurend uitval. Derect is een goedgevulde invalpool vol ervaren leerkrachten en onderwijsassistenten die graag een dag bijspringen wanneer de nood hoog is. Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent voor invalsklussen, doet ervaring op voor de klas én bent ontzettend waardevol voor de betreffende school in nood!

Wij staan voor je klaar

Charine Peters

Primair onderwijs Utrecht

Mijn doel is dat de kandidaat elke dag met een lach op het gezicht naar werk gaat!

Loraine Callanan

Coördinator Leerkracht van Morgen

Ik geniet ervan om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de leerkrachten en dat zij met plezier voor de klas staan!

Casper Spaan

Primair onderwijs Rotterdam
Vergroot je kansen als onderwijsassistent

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures onderwijsassistent weten voordat deze online verschijnen.