Een baan die bij jóu past

Vacature voortgezet onderwijs

Geïnteresseerd in een vacature docent in het voortgezet onderwijs? Of je nu een eerste- of tweedegraads onderwijsbevoegdheid hebt, nog studerend bent, of ervaring hebt voor de klas zonder bevoegdheid… Als je inzet en enthousiasme toont en enige ervaring hebt voor de klas, is de kans groot dat we snel de juiste vacature voortgezet onderwijs voor je vinden.

De voordelen van Derec

Uitstekende begeleiding
Persoonlijk en betrokken
Doorgroeien in de richting die jij wilt

Vacatures in het voortgezet onderwijs met mogelijkheden

Heb je een onderwijsbevoegdheid voor wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Engels, Duits of Nederlands en ben je toe aan een nieuwe uitdaging? Binnen deze vakgebieden hebben we veel vacatures in het voortgezet onderwijs. Laat je gegevens achter en we nemen direct contact met je op!

Wat is het voortgezet onderwijs?

Op zoek naar een vacature in het voortgezet onderwijs? Het voorgezet onderwijs is het onderwijs dat direct aansluit op het basisonderwijs en op het speciaal onderwijs. Het speciaal voortgezet onderwijs staat hier weer los van. Na de basisschool gaan leerlingen naar het voortgezet onderwijs dat vier niveaus kent: vmbo, havo, vwo en het praktijkonderwijs. In het voortgezet onderwijs worden leerlingen voorbereid op het middelbaar beroepsonderwijs (mbo), het hoger beroepsonderwijs (hbo) en het wetenschappelijk onderwijs (wo).

De opleiding tot docent in het voortgezet onderwijs?

Wil je kunnen reageren op een vacature voortgezet onderwijs? Om les te kunnen geven in het voortgezet onderwijs moet je bevoegd zijn. Hiervoor heb je een onderwijsbevoegdheid nodig voor een bepaald vak. Er is een eerstegraads en een tweedegraads bevoegdheid. Je opleiding bepaalt welke onderwijsbevoegdheid je hebt.

Met de tweedegraads onderwijsbevoegdheid mag je lesgeven aan:

  • vmbo;
  • onderbouw havo;
  • onderbouw vwo;
  • praktijkonderwijs.

Als je een eerstegraads onderwijsbevoegdheid hebt, mag je ook lesgeven aan:

  • bovenbouw havo;
  • bovenbouw vwo.

De opleidingen tot docent in het voortgezet onderwijs op een rij:

  • Hbo-lerarenopleiding voortgezet onderwijs (tweedegraads onderwijsbevoegdheid).
  • Kopopleiding voor hbo-bachelor (tweedegraads onderwijsbevoegdheid).
  • Lerarenopleiding aan een hogeschool (eerstegraads onderwijsbevoegdheid).
  • Lerarenopleiding aan een universiteit (eerstegraads onderwijsbevoegdheid).

Heb je al wat werkjaren achter de rug en ambieer je een overstap naar het basis- of voortgezet onderwijs? Wij helpen je graag met onze zij-instroomtrajecten op maat.

Zzp'er in het voortgezet onderwijs

Ben jij een zzp’er in het voortgezet onderwijs? Ook dan zijn er mogelijkheden om via Derec aan de slag te gaan. Bij Derec zijn we namelijk altijd op zoek naar goede freelancers, ervaren zzp’ers en enthousiaste flexibele krachten. Laat ons weten waar jouw expertise ligt en wat je graag zou willen binnen het voortgezet onderwijs, dan gaan wij voor je op zoek!

Wat verdient een leraar in het voortgezet onderwijs?

Handig om te weten als je gaat solliciteren op een van onze vacatures in het voortgezet onderwijs is hoeveel je dan ongeveer gaat verdienen, zeker als je leraar wil worden. Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo). Voor leraren in het voortgezet onderwijs zijn de arbeidsmarktperspectieven en arbeidsvoorwaarden dan ook uitstekend!

En het voortgezet speciaal onderwijs?

Wil je lesgeven in het voortgezet speciaal onderwijs en reageren op een vacature voortgezet speciaal onderwijs? Dan krijg je te maken met leerlingen die in het speciaal onderwijs meestal na hun twaalfde naar het voortgezet speciaal onderwijs (vso) doorstromen. Hier kunnen ze dan blijven tot hun twintigste verjaardag. Het voortgezet speciaal onderwijs werkt met dezelfde clusters als voor leerlingen van vier tot twaalf jaar. Bij de overgang naar het voortgezet onderwijs kan opnieuw gekeken worden of de leerling misschien naar een gewone middelbare school kan. Leerlingen kunnen vanuit het reguliere onderwijs, het SO en SBO doorstromen naar het speciaal onderwijs. Dit is het type onderwijs voor leraren die met hart en ziel hun leerlingen optimale kansen en begeleiding weten te bieden!

Derec helpt je verder dan alleen vacatures in het voortgezet onderwijs

Met een tweede onderwijsbevoegdheid kun je meer afwisseling binnen je werk creëren en je kansen bij een interessante vacature docent voortgezet onderwijs vergroten. Daarom moedigt Derec docenten aan om zich in een ander vakgebied te specialiseren. Interessant? Kijk wat we voor je kunnen betekenen.

Derec's droomstart

Ben jij (bijna) klaar met je opleiding en sta je te popelen om aan je eerste baan te beginnen via onze vacatures in het voortgezet onderwijs? Wanneer je aan de slag gaat via Derec, kent dit veel voordelen. Zo krijg je een persoonlijk opleidingsbudget van € 2500,- en goede begeleiding aan de start van je carrière. We hebben elk jaar beperkt plek voor onze Droomstarters. Ben jij er een van?

Aan de slag in de randstad? Kies voor onze huur- of hotelregeling!

Het docententekort is nijpend in de randstad. Daarom zijn wij altijd op zoek naar enthousiaste docenten die een avontuur in de randstad wel zien zitten. Ben jij woonachtig in het noorden, oosten of zuiden van het land en wil jij graag aan de slag in een bruisend stadscentrum of een mooie kustplaats? Samen met jou kijken we graag naar de mogelijkheden. Zo kunnen we een deel van je huur betalen of we regelen wekelijks jouw hotelovernachtingen. Op onze kosten natuurlijk!

Geen bevoegdheid?

Er is genoeg werk in het onderwijs, maar niet voor ieder vak worden evenveel mensen gevraagd. Zou je graag voor de klas staan en zoek je het liefst een vacature docent wiskunde, natuurkunde, scheikunde, Nederlands, Duits of Engels, ben je minimaal hbo geschoold, maar heb je nog geen lesbevoegdheid? Klop gerust aan bij Derec. Wij zoeken de leukste vacatures in het voortgezet onderwijs voor je!

Veelgestelde vragen

Hoeveel verdient een docent?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Welke competenties heb ik nodig om te werken als docent?

Hoe vind ik vacatures in het voortgezet onderwijs?

Hoe word ik docent?

Welke soorten voortgezet onderwijs zijn er?

Welke opleiding moet ik volgen om docent voortgezet onderwijs te worden?

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek voor een baan als docent?

Ons onderwijsteam is er voor jou

Rinze Groenendijk

Voortgezet onderwijs Rotterdam

Het fijne aan Derec is dat ik mijn interesse in het onderwijs kan combineren met het type werk waar ik veel voldoening uit haal.

Jasper Zoun

Fieldmanager voortgezet onderwijs

Samen progressie boeken is het mooiste wat er is!

Dylan Kleine

Voortgezet onderwijs Zuid-Holland

Docenten helpen aan de best passende baan en daarbij een positieve bijdrage aan onze samenleving leveren, mooier kan het niet!

Vergroot je kansen

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van een vacature voortgezet onderwijs weten voordat deze online verschijnt.

Andere docenten over Derec