A very important job!

Vacature docent Engels

Zoek jij een vacature docent Engels? An important job! De wereld wordt steeds kleiner en de Engelse taal steeds belangrijker. Engels is zelfs de belangrijkste internationale taal! Scholen hebben daarom altijd behoefte aan docenten Engels die hun vak verstaan. Ben jij dus op zoek naar die ene vacature docent Engels? Wij helpen je graag.

De ideale vacature docent Engels

Hoe zie jij je toekomst, welke eisen stel je aan een vacature docent Engels en wat zie je graag terug in een school? Tijdens een kennismakingsgesprek komen we er samen achter wat je écht belangrijk vindt en nemen we eventueel gelijk concrete mogelijkheden door. Vwo, havo, vmbo, mbo of het voortgezet speciaal onderwijs: als docent Engels kun je alle kanten op. Maar naast het lesniveau zijn andere factoren natuurlijk ook belangrijk, zoals de plek in het land en de sfeer op je nieuwe werkplek. Onze recruiters hebben jarenlange ervaring met het onderwijs en hebben al veel leraren Engels aan een fijne baan geholpen. Ben je benieuwd of die éne vacature docent Engels er voor jou tussen zit? Neem dan contact met ons op.

Derec doet meer voor je

Ons werk draait om jou, daarom houden we het graag persoonlijk. Nadat we een vacature docent Engels voor je hebben gevonden, zorgen we uitstekend voor je. Dat begint bij een goed salaris en het doorbetalen van de schoolvakanties binnen je contractperiode. Maar we vinden het ook belangrijk dat je plezier hebt in je werk en dat je je op je eigen tempo kunt ontwikkelen. Als docent Engels doe je natuurlijk meer dan alleen lesgeven. Je bent onder andere ook een coach voor de leerlingen, je houdt je vakinhoudelijke kennis bij, je kijkt proefwerken na en verdiept je in (nieuwe) lesmethoden. Wil je een opleiding doen om je kennis en vaardigheden te verbreden of verdiepen? We betalen vaak (een deel van) je lesgeld en helpen je een passende plek te vinden. Wil je hier meer over weten? Schrijf je dan in.

Wat doet een docent Engels?

Solliciteren op een vacature docent Engels? Als docent Engels ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van leerlingen op het gebied van de Engelse taal en cultuur. Daarnaast hou je je bezig met secundaire taken, zoals begeleiding, administratie en vergaderingen met collega docenten. Als docent Engels zorg je voor de voorbereiding van de lessen, het maken en nakijken van toetsen en opdrachten en surveilleer je bij herkansingen.

Engels docent salaris

Wanneer je wil gaan reageren op een vacature docent Engels, dan wil je natuurlijk weten wat je ongeveer gaat verdienen. Als docent Engels krijg je te maken met verschillende schalen en beloningen. Het salaris is gebaseerd op de CAO voor het primair onderwijs (PO) of voortgezet onderwijs (VO). Er is voor leraren en docenten binnen het VO een constructie ontworpen op basis van ervaring. In de beloning op maandbasis zitten ook het vakantiegeld, de eindejaarsuitkering en toeslagen inbegrepen. Als docent groei je in de meeste gevallen jaarlijks automatisch door in je salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer je verdient. Voor het exacte plaatje vind je hier alle informatie rondom het salaris in het basisonderwijs en het salaris in het voortgezet onderwijs.

Kansen voor een docent Engels

Wil je starten in een vaste positie of zoek je tijdelijke opdrachten bij verschillende scholen? In beide gevallen kunnen we je helpen de juiste vacature docent Engels te vinden. Een vast dienstverband voor bepaalde tijd is hierbij mogelijk. Verder is het arbeidsperspectief voor docenten Engels uitstekend! Er zijn diverse mogelijkheden wat betreft aanvullende taken, zoals mentor- of voorzitterschap, of je kunt zelfs conrector worden.

Heb je nog geen bevoegdheid, maar wel ervaring voor de klas? We gaan graag met je in gesprek en helpen je met het behalen van je lesbevoegdheid. Als onderwijsspecialist weten we waar we over praten en zien we mogelijkheden en vacatures docent Engels die anderen wellicht over het hoofd zien.

Docent Engels eerstegraads en tweedegraads vacature

Belangrijk om te weten bij een vacature docent Engels is dat er 3 onderwijsbevoegdheden zijn: 1 voor het basisonderwijs en een tweedegraads en eerstegraads bevoegdheid voor het voortgezet onderwijs. Je kunt een onderwijsbevoegdheid halen door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool of universiteit. Bij Derec vind je diverse vacatures docent Engels: of je nu eerstegraads of tweedegraads docent bent.

Onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs

Met de onderwijsbevoegdheid voor het basisonderwijs kun je lesgeven in het basisonderwijs. Dus op de basisschool en op scholen voor het speciaal basisonderwijs. Het diploma kun je halen na de 4-jarige hbo-opleiding leraar basisonderwijs (pabo) of het behalen van de lerarenopleiding op academisch niveau. Dan kun je solliciteren op een vacature docent Engels!

Tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs

Reageren op een vacature docent Engels in het voortgezet onderwijs? Een tweedegraads onderwijsbevoegdheid haal je door een lerarenopleiding af te ronden aan een hogeschool. Als je een tweedegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs hebt, kun je lesgeven aan:

  • De eerste 3 klassen van de havo en het vwo;
  • Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs;
  • Het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie;
  • Het praktijkonderwijs.

Eerstegraads onderwijsbevoegdheid voor het voortgezet onderwijs

Een docent in het voortgezet onderwijs geeft les in één vak, bijvoorbeeld Nederlands of Engels. De opleiding tot eerstegraads docent kun je volgen aan een hogeschool of universiteit. Met een eerstegraads onderwijsbevoegdheid kun je lesgeven aan:

  • Alle klassen van de havo en het vwo;
  • Het voorbereidend middelbaar beroepsonderwijs;
  • Het beroepsonderwijs en volwasseneneducatie;
  • Het praktijkonderwijs.

Wij bieden diverse vacatures docent Engels aan: of je nu eerstegraads of tweedegraads docent bent!

Schrijf je in en vergroot je kansen op een vacature docent Engels

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is dan ook groot dat we van een vacature docent Engels weten voordat deze online is verschenen. Schrijf je daarom bij ons in. We nemen dan contact met je op zodra we weten dat er een passende vacature docent Engels aankomt.

Onze laatste vacatures docent Engels

Wij staan voor je klaar

Rinze Groenendijk

Voortgezet onderwijs Rotterdam

Het fijne aan Derec is dat ik mijn interesse in het onderwijs kan combineren met het type werk waar ik veel voldoening uit haal.

Charelle Verheul

Voortgezet onderwijs Utrecht en Gelderland

Ik sta graag met mensen in contact en draag graag mijn steentje bij wanneer ik kan helpen.

Darryl Verbond

Vestigingsmanager Amsterdam

Met mijn toegankelijke karakter en ondernemende mindset geef ik altijd meer dan 100 procent om een doel te bereiken.

Vergroot je kansen als docent Engels

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures docent Engels weten voordat deze online verschijnen.