Help jij leerlingen met dit belangrijke vak?

Vacature docent Nederlands

Zoek jij een vacature docent Nederlands? Een goede beheersing van de Nederlandse taal is ontzettend belangrijk. Zowel op de arbeidsmarkt als op sociaal gebied. Help jij leerlingen zich te ontwikkelen in dit belangrijke vakgebied? Wij hebben leuke vacatures voor docenten Nederlands. Derec gaat snel voor je aan de slag en kijkt daarbij verder dan je cv.

Wat doe je als docent Nederlands?

Ben je een docent Nederlands of wil je een docent Nederlands worden? Dan is het goed om te weten wat je als docent in de praktijk moet doen, voordat je gaat solliciteren op de vacature docent Nederlands. Als docent Nederlands sta je met veel enthousiasme voor de klas en ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van je leerlingen op het gebied van de Nederlandse taal. Naast het lesgeven heb je nog een aantal andere taken, zoals begeleiding, administratie van cijfers en afwezigheid en vergaderingen met je collega’s. Maar ook het maken en nakijken van toetsen en examens en andere opdrachten. Ook zal je als docent waarschijnlijk soms moeten surveilleren bij herkansingen.

De ideale vacature docent Nederlands

Hoe zie jij je toekomst als docent, welke eisen stel je aan een vacature docent Nederlands en wat zie je graag terug in een school? Tijdens een kennismakingsgesprek komen we er samen achter wat je écht belangrijk vindt en nemen we eventueel gelijk concrete mogelijkheden door. Vwo, havo, vmbo, mbo of het voortgezet speciaal onderwijs: als leraar Nederlands kun je alle kanten op. Maar naast het lesniveau zijn andere factoren natuurlijk ook belangrijk, zoals de plek in het land en de sfeer op je nieuwe werkplek. Onze recruiters hebben jarenlange ervaring met het onderwijs en hebben al veel leraren Nederlands aan een fijne baan geholpen. Ben jij de volgende? Schrijf je in voor die ene ideale vacature docent Nederlands.

Waarom een baan als docent Nederlands?

  • Een vast of juist tijdelijk contract.
  • Parttime of fulltime aan de slag.
  • Werken op een school die bij je past door ons groot netwerk aan scholen.
  • Goede arbeidsvoorwaarden: salaris volgens de cao, reiskostenvergoeding, pensioenregeling, eindejaarsuitkering en vakantiegeld.
  • Persoonlijke begeleiding én ondersteuning in het sollicitatieproces als je kiest voor onze vacatures docent Nederlands.
  • Mogelijkheden tot trainingen en extra opleidingen.

Derec ziet kansen

Wat voor soort vacature docent Nederlands zoek jij? Wil je starten in een vaste positie of zoek je bijvoorbeeld tijdelijke opdrachten bij verschillende scholen? In beide gevallen kunnen we je helpen. Een vast dienstverband voor bepaalde tijd is hierbij mogelijk. Zelfs wanneer je nog geen bevoegdheid hebt, maar wel ervaring voor de klas. We gaan graag met je in gesprek en helpen je met het behalen van je lesbevoegdheid. Als onderwijsspecialist weten we waar we over praten en zien we mogelijkheden en vacatures die anderen wellicht over het hoofd zien. We werken nauw samen met veel onderwijsinstellingen en weten vaak al welke vacature docent Nederlands er aankomt nog voor deze online verschijnt. Ben je benieuwd of we een vacature docent Nederlands voor jou hebben? Neem dan contact met ons op om te zien wat wij voor jou kunnen betekenen.

Derec doet meer voor jou dan alleen een vacature docent Nederlands vinden

Ons werk draait om jou, daarom houden we het graag persoonlijk en zorgen we uitstekend voor je. Dat begint bij een goed salaris. Maar we vinden het ook belangrijk dat je plezier hebt in je werk en dat je je op je eigen tempo kunt ontwikkelen. Als leraar Nederlands doe je natuurlijk meer dan alleen lesgeven. Je bent onder andere ook een coach voor de leerlingen, je houdt je vakinhoudelijke kennis bij, je kijkt proefwerken na en praat met ouders. Wil je een opleiding doen om je kennis en vaardigheden te verbreden of verdiepen voordat je solliciteert op een van onze vacatures docent Nederlands? We betalen vaak (een deel van) je lesgeld en helpen je een passende plek te vinden. Lees meer over ons eigen zij-instroomtraject voor docenten Nederlands of neem contact met ons op.

Vacature docent Nederlands: ben je nog in opleiding?

Ben je momenteel druk bezig om je lesbevoegdheid te halen en voor de klas te komen als docent Nederlands? Neem contact met ons op! We bespreken graag wat voor soort vacature docent Nederlands je voor ogen hebt en wanneer je kunt beginnen. Misschien is er een mogelijkheid dat je al tijdens je studie aan de slag gaat.

Vacature docent Nederlands in het voortgezet onderwijs

De vraag naar docenten in het voortgezet onderwijs is voor bepaalde vakgebieden groot. Ook voor het vak Nederlands staan er momenteel veel vacatures open. De kans is dus groot dat er een leuke vacature docent Nederlands vrij is die perfect bij jou past! Dan kun je natuurlijk zelf aan de slag en op zoek gaan, of je laat ons het werk doen. Bij Derec werken veel specialisten die veelal zelf in het onderwijs hebben gewerkt én die veel middelbare scholen van binnen en buiten kennen. Door erachter te komen wie jij bent, kunnen wij al snel zien welke school of type onderwijs bij jou past. Scheelt jou weer een heleboel uitpluiswerk!

Vacature docent Nederlands in het mbo

Ook in het mbo is er vaak een vacature docent Nederlands te vinden. Heb je een tweedegraads lesbevoegdheid, dan ben je er zeer welkom! Werken als docent Nederlands op het mbo is een uitdagende en afwisselende baan: geen dag is hetzelfde! Je kunt een belangrijk steentje bijdragen aan de toekomstige loopbaan van de leerlingen en ze voorbereiden op wat hen staat te wachten. Wat dacht je van een sollicitatiebrief correct en foutloos opstellen? De Nederlandse taal is in gebruik altijd aan verandering onderhevig, aan jóu de taak om ze de basis goed mee te geven.

Vacature docent Nederlands: op wat voor plek wil jij aan de slag?

Een vacature docent Nederlands is er in veel verschillende plaatsen in Nederland. Je kunt jezelf afvragen: waar wil ik het liefst aan de slag? Een rustige en gemoedelijke dorpsschool, of juist in de bruisende omgeving van de stad? Geef ik het liefst les aan de jongere kinderen, of sta ik liever voor een klas jongvolwassenen? Ben je eerstegraads bevoegd en wil je werken op een mooie, historische school? Of zoek je een school waar je naast docent Nederlands ook een belangrijke maatschappelijke rol kunt vervullen? Al deze factoren bepalen uiteindelijk op wat voor soort school je aan de slag gaat als docent Nederlands. Bij Derec weten we dat er veel verschillen kunnen zijn in het voortgezet onderwijs. Laat ons daarom weten wat voor soort baan jij voor ogen hebt, dan kunnen we gericht zoeken naar de ideale vacature docent Nederlands.

Docent Nederlands opleiding zij-instroom

Wil jij docent Nederlands worden? Docent word je niet zomaar, dat moet ‘in je’ zitten. Misschien ben je bijvoorbeeld als een paar jaar jongerencoach en vind je het fijn om met de jeugd te werken, of heb je al ervaring voor de klas maar nog geen bevoegdheid om Nederlands te geven. Heb je een grote drijfveer om leraar Nederlands te worden, dan helpen we je bij Derec graag op weg met ons eigen zij-instroomtraject ‘Docent van Morgen’. Hierin kijken we naar hoe we jou zo snel en efficiënt mogelijk voor de klas kunnen krijgen. Wij nemen de kosten voor de opleiding voor onze rekening, zodat jij straks zorgeloos aan je nieuwe baan kunt beginnen via een vacature docent Nederlands.

Derec's nieuwste vacatures docent Nederlands

Wij staan voor je klaar

Rinze Groenendijk

Voortgezet onderwijs Rotterdam

Het fijne aan Derec is dat ik mijn interesse in het onderwijs kan combineren met het type werk waar ik veel voldoening uit haal.

Darryl Verbond

Vestigingsmanager Amsterdam

Met mijn toegankelijke karakter en ondernemende mindset geef ik altijd meer dan 100 procent om een doel te bereiken.

Charelle Verheul

Voortgezet onderwijs Utrecht en Gelderland

Ik sta graag met mensen in contact en draag graag mijn steentje bij wanneer ik kan helpen.

Vergroot je kansen als docent Nederlands

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures docent weten voordat deze online verschijnen.