Dana werkt als leerkracht via Derec:

'Ik had de keuze uit acht scholen!'

Dana is juf van groep 5 op Het Anker, een gezellige school waar ze elke dag met plezier naartoe gaat. Ze werkte na haar pabo-opleiding als au pair in Spanje en Australië, waar ze met kinderen werkte en kennismaakte met nieuwe culturen. Dit maakte haar enthousiast over het onderwijs. Toen ze terugkwam in Nederland, hielp Derec haar om een droombaan en een thuis te vinden.

Dana, hoe ben je in het onderwijs beland en waarom koos je voor dit vak?

“Ik droomde er al van kleins af aan van om juf te worden. Mijn ervaringen als au pair hebben mijn passie voor het vak vergroot. Geweldig hoe kinderen zich ontwikkelen. De school is hun tweede huis, een plek waar ze zichzelf kunnen zijn. Het is gewoon fantastisch om te zien hoe ze stap voor stap dingen leren, hun vaardigheden verbeteren en zelfverzekerder worden. Dat ik daaraan mag meewerken, maakt me ontzettend trots en gelukkig.”

Dana vertelt over haar avontuur voor de klas met Derec.

Waarom koos je voor een baan via Derec?

“Twee jaar geleden, na mijn tijd in Spanje, had ik echt moeite met het vinden van een baan. Overal zochten scholen naar leerkrachten: waar moest ik beginnen?. Toen kwam Derec in beeld. Ze vonden snel een plek voor me in Almere, waar ik toen woonde. Ik had zelfs de luxe om uit acht scholen te kiezen! Na een tijdje ging ik voor een jaar naar Australië. Toen ik terugkwam stond ik echter weer voor dezelfde vraag: waar ga ik werken?”

Derec to the rescue?

“Ja, ik dacht: misschien kan Derec me weer helpen. Ik woonde inmiddels in het oosten van het land. Ze kwamen met een bijzonder idee voor me: werken in het westen. Maar dat betekende wel dat ik ergens anders moest overnachten. Dat leek me wel wat. Derec regelde het supersnel. Ze vonden deze school voor me, en na een gesprek via Zoom waren we allebei enthousiast. Ze hebben zelfs een bed and breakfast voor me gevonden hier in de buurt, waar ik doordeweeks kon verblijven. Dat was echt handig, want zo hoefde ik niet elke dag ver te reizen.”

En hoe is het contact met Derec nu?

“Mijn ervaring met Derec is echt heel prettig. Vanaf het begin staan ze klaar om je te helpen met alles: van het regelen van een logeerplek tot de administratie rondom je salaris. Een regiomanager zorgt eerst voor de praktische zaken, en daarna krijg je een fieldmanager die je ondersteunt op school. Ze zijn altijd beschikbaar voor advies of gewoon een goed gesprek. Maar Derec doet meer om het werkplezier hoog te houden. Ik waardeer het enorm dat er ruimte is voor persoonlijke ontwikkeling en dat ik nieuwe dingen kan leren. Regelmatig zijn er cursussen waar ik aan kan deelnemen, en als ik ergens tegenaan loop, staat er altijd extra hulp klaar.”

Wat zijn de uitdagingen in je werk als leerkracht?

“Een heftige ervaring was toen ik door een leerling fysiek werd aangevallen. Dat was schrikken, maar het leerde me wel veel over hoe ik grenzen moet stellen en ondersteuning moet bieden aan leerlingen die het moeilijk hebben. Gelukkig hielpen mijn collega’s en de schoolleiding me om de situatie op te lossen.”

Wat is het leukste dat je hebt meegemaakt als juf?

“Ik heb ontelbaar veel leuke momenten gehad, maar één van mijn favorieten was toen mijn leerlingen juichten nadat ik vertelde dat ik eindelijk mijn eigen woning had gevonden. Hun enthousiasme en medeleven… dat raakte me echt. Dat soort momenten geven mij de energie om elke dag weer voor de klas te staan.”

Hoe zie je de toekomst van het onderwijs?

“Ik hoop op een toekomst waarin technologie en persoonlijke aandacht hand in hand gaan. Mijn droom is dat de klassen kleiner worden, zodat we elk kind de aandacht kunnen geven die het verdient. En natuurlijk, nog meer geweldige leerkrachten om de werkdruk te verlagen. Ik vind het verschrikkelijk dat er soms klassen naar huis worden gestuurd, omdat er niet genoeg leerkrachten zijn. Dat is zo zonde voor de kinderen, die zo veel willen leren en ontdekken. Ik hoop dat dat snel verandert, zodat elk kind elke dag naar school kan gaan.”

Op zoek naar een baan in het onderwijs die je blij maakt? Zoals Dana, die haar plek heeft gevonden en elke dag met plezier naar Het Anker gaat, helpen wij jou ook graag aan jouw droombaan. Wil je hier meer over weten of onze vacatures bekijken? Ga naar onze onderwijsvacatures.

Dana verteld over haar avontuur voor de klas met Derec.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Rondom het roosteren staan schooldirecteuren voor een flinke uitdaging: er is een duidelijk tekort a…

Onderwijs

Basisscholen zoeken het hele jaar door invallers, voor korte en langere periodes. Als invaller zorg…

Onderwijs

Ouderschapsverlof is een belangrijk onderwerp voor iedereen die werk en gezin probeert te combineren…