Emma krijgt de helft van haar huur terug

Emma verhuisde voor een baan als leerkracht naar Amsterdam

Verhuizen voor een baan in het basisonderwijs, wat komt daar allemaal bij kijken? De 27-jarige Emma is leerkracht en met behulp van de huurregeling van Derec verhuisde zij van Groningen naar Amsterdam om daar aan de slag te gaan. Hoe heeft zij dit ervaren?

Van Groningen naar Amsterdam

Emma volgde de pabo in Groningen. Tijdens het laatste jaar van haar studie, besloot zij om na haar afstuderen in Amsterdam te gaan werken. “Via via had ik gehoord over de huurregeling van Derec, dat klonk als muziek in mijn oren! De keuze om leerkracht in Amsterdam te worden was overigens geen verrassing. Mijn moeder woont in Amstelveen, de omgeving is dus bekend terrein voor mij. In eerste instantie kon ik bij haar intrekken, ideaal om rustig op zoek te gaan naar een woonruimte voor mijzelf.”

Leerkracht in de stad

“Natuurlijk draaide de hele verhuizing om het vinden van de perfecte baan op een passende basisschool. Mijn voorkeur ging uit naar een midden- of bovenbouwgroep. Ooit liep ik stage op een kleutergroep en kon ik al snel concluderen dat deze groep niet goed bij mij past. Montessorionderwijs of het regulier onderwijs, dat moest het worden. Derec vond al een montessorischool waar ik aan de slag kon.”

Huurregeling

“De huurregeling met Derec verliep heel soepel. Het was voor mij meteen duidelijk dat ik bij een werkweek van 40 uur de helft van mijn kale huur vergoed kreeg. Dat maakt het zoeken naar een woning een stuk aangenamer! Met de krappe Amsterdamse woningmarkt was het nog steeds een uitdaging om een geschikte woning te vinden, maar ik had een haalbaar budget. Uiteindelijk vond ik een kamer in hartje Amsterdam, op loopafstand van de Dam!”

Interesse in onze huurregeling?

Woon jij momenteel in het oosten, noorden of zuiden van het land en zie jij een verhuizing naar de Randstad wel zitten om daar via ons aan de slag te gaan als leerkracht in het basisonderwijs? Lees meer over de huurregeling van Derec of neem voor de voorwaarden en meer informatie contact met ons op.

Deel deze blog