Floortje, Leerkracht van Morgen

'Ik word blij van het gevoel dat kinderen jou kunnen geven maar ook van wat je hen terug kan geven.'

Floortje, een gepassioneerde Leerkracht van Morgen, staat alweer voor het tweede jaar voor de klas en geniet van de kleine momenten die het vak zo bijzonder maken. Bij Derec voelt ze zich gesteund en gewaardeerd, waardoor ze met veel plezier haar werk kan doen. Ondanks de uitdagingen binnen het onderwijs blijft Floortje zich dagelijks inzetten om het beste uit haar leerlingen te halen en hen de ondersteuning te bieden die ze nodig hebben.

Hé, een Leerkracht van Morgen! In welke klas ben jij werkzaam?

“Ik sta nu als Leerkracht van Morgen voor groep 3 in Diemen. Daar heb ik al het hele jaar een klas met 27 kinderen. Daarvoor heb ik een half jaar groep 5 lesgegeven en een half jaar groep 3.

Dit is nu mijn tweede jaar in het onderwijs, vanaf het nieuwe schooljaar ga ik het derde jaar alweer in. Voordat ik aan het traject bij Derec begon studeerde ik Pedagogiek, daar heb ik mijn bachelor in gehaald. Ik heb tijdens mijn opleiding al een paar keer voor de klas gestaan.”

Waar word je nu echt blij van in je werk?

“Vooral van de kleine dingen die kinderen tegen je kunnen zeggen. Als ik binnenkom en de kinderen zeggen ‘juf, ik heb je gemist’, dat is erg leuk. Ik word blij van het gevoel dat kinderen jou kunnen geven maar ook wat je hen terug kan geven, dat ze kunnen lachen om jouw grapjes maar dat je ook kan lachen om hun grapjes, zonder dat ze het doorhebben. Dat laat zien hoe puur de kinderen zijn.”

Hoe ben je bij Derec terechtgekomen?

“Toen ik tijdens mijn studie pedagogiek voor de klas mocht staan vond ik dit al zo leuk. Ik wilde de studie eerst afmaken en daarna misschien de pabo doen. Ik had er alleen geen behoefte aan om weer fulltime vier jaar te gaan studeren: ik wilde meteen gaan werken. Ik ken een aantal mensen die momenteel een zij-instroomtraject volgen via diverse hogescholen, maar ik hoorde weinig goede verhalen over de begeleiding en de balans tussen werken en studeren. Daarom ben ik online op zoek gegaan naar een zij-instroomtraject waar de begeleiding wel sterk naar voren komt en daar kwam ik Derec tegen. Na het gesprek met Jan was ik ontzettend positief. Ik was zo enthousiast gemaakt voor het vak, dat ik gelijk ben gestart. Met name de uitleg over hoe je als Leerkracht van Morgen door Derec wordt begeleid vond ik prettig en heeft mij overtuigd.”

Lees ook: Leraar worden op latere leeftijd? Dit zijn de mogelijkheden. 

Hoe maakt het werken bij Derec je blij?

“Derec biedt echt een luisterend oor en geeft je de ruimte. Ik kan altijd bij hen terecht als er iets speelt en wordt met veel positiviteit ondersteund. Ik heb nooit het gevoel dat ik er alleen voor sta.”

Lees ook: Zo word jij Leerkracht van Morgen! 

Wat doe jij om het onderwijs iedere dag een beetje beter te maken?

“Ik hou het graag luchtig in de klas. Als kinderen daar vrolijk van worden en ze gaan met plezier naar school omdat jij voor de klas staat, dan is dat wel één van de mooiste dingen in het vak. Ook als een kind in de klas moeite heeft om mee te komen en bepaald gedrag vertoont waardoor de dynamiek in de klas enigszins wordt verstoord, ben ik er om te helpen. Ik zorg ervoor dat dit kind de ondersteuning en het onderwijs krijgt waar hij of zij behoefte aan heeft. Ook als dat betekent dat het kind een ander soort onderwijs nodig heeft, dan faciliteer ik hier in.”

Hoe vind je dat Derec hieraan bijdraagt?

Derec maakt de Leerkrachten van Morgen enthousiast voor het onderwijs. Evert en Jan blijven altijd positief, en als ik aangeef dat het even te veel is of dat ik even ruimte nodig heb, dan kan dat ook. Samen met jou zoeken ze altijd naar een goede oplossing.”

Schuilt er in jou ook een Leerkracht van Morgen?

Het onderwijs zoekt mensen met werkervaring die met hun talent het verschil willen maken. Als leerkracht voor de klas staan kan een mooi streven zijn. Echter is het, om verschillende redenen, misschien een brug te ver om opnieuw de schoolbanken in te duiken. Hier komen wij om de hoek kijken: wij helpen je graag je droom te verwezenlijken. Lees meer over ons leer- en werktraject Leerkracht van Morgen.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Heb je ooit nagedacht over hoe jij een verschil kunt maken in de wereld? Als leraar basisonderwijs h…

Onderwijs

Leraar worden in Amsterdam, wist je dat je dat versneld kunt worden én dat je dan niet eens je eigen…

Onderwijs

Dat de tekorten binnen het basisonderwijs enorm zijn is geen geheim. Het is daarom een goeie ontwikk…