Zij-instroom basisonderwijs bij Derec

Zo word jij een Leerkracht van morgen!

Dat de tekorten binnen het basisonderwijs enorm zijn is geen geheim. Het is daarom een goeie ontwikkeling dat steeds vaker mensen ervoor kiezen om de overstap naar het basisonderwijs te maken. ‘Leerkrachten van Morgen’ is Derec’s eigen zij-instroomtraject voor het basisonderwijs. Maar hoe ziet het traject van zij-instroom basisonderwijs er eigenlijk uit? En welke eisen hangen aan het traject zij-instroom basisonderwijs bij Derec? We vertellen je graag meer!

Afgeronde hbo- of wo-opleiding

Om via Derec aan de slag als ‘Leerkracht van Morgen’, het traject voor zij-instroom basisonderwijs, is de eerste harde eis dat je in het bezit bent van een afgeronde hbo- of wo-studie. Dit simpelweg omdat de pabo op hbo-niveau wordt aangeboden en je deze in een versnelde variant zal gaan volgen binnen het traject voor zij-instroom basisonderwijs.

Vragenlijst

Als jij in het bezit bent van een afgeronde hbo- of wo-studie kun je je aanmelden voor het traject voor zij-instroom basisonderwijs, oftewel de ‘Leerkracht van Morgen’! De eerste stap hierin is het aanvragen en invullen van de vragenlijst voor de zij-instroom basisonderwijs. Deze kun je via de mail aanvragen bij eveline@derec.nl of jan@derec.nl. Zij zijn de begeleiders voor Derec’s eigen zij-instroom basisonderwijs traject en kunnen met jou kijken naar de mogelijkheden! Deze vragen gaan in op jouw ervaring met het verzorgen van lessen of trainingen én waarom jij zo geschikt bent voor Derec’s zij-instroom basisonderwijs traject ‘Leerkracht van Morgen’.

Persoonlijk gesprek

Na het versturen van jouw motivatie en de vragenlijst, willen de begeleiders jou graag persoonlijk spreken. Want dan pas kunnen ze jou echt goed leren kennen. Hierbij gaan ze in op jouw motivatie, eerder opgedane ervaring en hoe jij Derec’s zij-instroomtraject basisonderwijs in jouw leven denkt te integreren. Is er een klik en zien beide partijen het wel zitten? Dan is het tijd voor de volgende stap!

Oefenen, oefenen, oefenen

Om te kunnen beginnen met Leerkracht van morgen, Derec’s traject zij-instroom basisonderwijs, moet je twee toelatingstesten doen, de Wiscat en Nedcat, oftewel een reken- en taaltoets. Houd er hierbij rekening mee dat je voor beide toetsen minimaal 80% moet halen om te worden toegelaten tot het traject. Het is dan ook belangrijk deze goed te oefenen. De begeleiders van het zij-instroomtraject zullen je hierbij helpen waar mogelijk, maar het is natuurlijk aan jou om deze tot een succes te volbrengen.

Naast de Wiscat en Nedcat wordt er een pedagogische en didactische casus aan je voorgelegd. Op basis van de score van de Wis- en Nedcat en hoe jij met de verschillende casussen omgaat, wordt besloten of je wordt toegelaten tot Derec’s traject zij-instroom basisonderwijs!

Aangenomen! En dan?

Gefeliciteerd, als je al deze stappen succesvol hebt doorlopen ben je toegelaten tot Derec’s traject voor zij-instroom basisonderwijs, en ben jij nu officieel een ‘Leerkracht van morgen’! En nu?

Om te beginnen ga je een periode van 2 tot 3 maanden minimaal één dag in de week onbetaald stagelopen. Zo kun je ervaring opdoen voor de klas, voordat het traject daadwerkelijk is begonnen. Natuurlijk zoeken wij met jou mee naar een plek waar jij deze ervaring op kunt doen. Dat doen we trouwens ook voor de scholen waar jij tijdens de opleiding aan de slag gaat. Je krijgt een coach met ruime ervaring binnen het basisonderwijs die jou het gehele traject begeleidt.

Daarnaast krijg je workshops en trainingen aangeboden waardoor jij jezelf kan blijven verdiepen. Zo zorgen we er samen voor dat jij de beste start krijgt van jouw carrière als Leerkracht van morgen!

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Maak kennis met Mathijs, een bevlogen gymleraar op een basisschool in Zandvoort. Zijn rol gaat verde…

Onderwijs

Jos van Bellen heeft al een flinke rugtas aan ervaring in het onderwijs. Al bijna vier decennia geef…

Onderwijs

Een extra hulp in de klas die je helpt bij je lessen en administratie, zodat jij meer tijd hebt voor…