Lisette, Leerkracht van Morgen

'Ik zie als leerkracht het vertrouwen van de kinderen groeien, dat is heel waardevol.'

Maak kennis met Lisette, een bevlogen ‘Leerkracht van Morgen’ bij Derec! Zij volgt ons op leer- en werktraject op maat waarmee zij in slechts drie jaar haar pabo behaalt. Dankzij de intensieve begeleiding, een contract en salaris, kan zij haar droom waarmaken om voor de klas te staan. Lisette heeft inmiddels twee jaar ervaring in het onderwijs en streeft er iedere dag weer naar om haar werk beter te doen en bij te dragen aan de ontwikkeling van kinderen. Ontdek alles over haar ervaringen met het Leerkracht van Morgen-traject!

Hoe ziet een normale week er voor jou uit?

“Ik sta vier dagen zelfstandig voor de klas en ik gebruik één of twee dagen per week voor mijn studie. Daarnaast heb ik regelmatig een coach in de klas, en word ik begeleid gedurende het hele traject.”

Hoe lang werk je al in het onderwijs?

“Inmiddels sta ik al twee jaar voor de klas via Derec. Hiervoor heb ik eventproductie bij een modebedrijf gedaan. Ik was daarnaast al enige tijd op zoek naar hoe ik meer kan betekenen voor anderen, voorheen deed ik dit met vrijwilligerswerk. Na meerdere keren de fantastische verhalen te hebben gehoord van een vriendin die voor de klas staat, bekroop mij een gevoel van nieuwsgierigheid, en heeft zij mij met haar positieve ervaringen geïnspireerd om de stap naar het onderwijs te zetten.”

Waar word je nu echt blij van in je werk en hoe maakt Derec je blij?

“Ik word er blij van dat ik iets kan betekenen voor anderen! Het is leuk om de hele dag met kinderen te werken, ze zitten namelijk vol verhalen en spontaniteit. Wanneer de deur open gaat, start je de dag met een knuffel, een verhaal over een huisdier of een verjaardagspartijtje. Wanneer kinderen weer iets nieuws hebben geleerd is dit voor mij ook een geluksmomentje. Het is waardevol dat je als leerkracht kan bijdragen aan het vertrouwen van een kind in zichzelf, en dat je een band met ze kan opbouwen.

De begeleiding die ik bij Derec krijg is erg goed! De communicatie is makkelijk en als er iets is, kan ik altijd bij Jan terecht.”

Hoe ben je bij Derec terechtgekomen?

“Ik wilde graag een zij-instroomtraject volgen. Ik ging daarvoor met veel instellingen in gesprek, maar daar merkte ik dat er te weinig aandacht werd besteed aan persoonlijke begeleiding. Bij Derec krijg ik de persoonlijke begeleiding die ik zocht. Daarnaast kijken ze bij Derec naar de persoon en wat er bij jou past. Ik wilde bijvoorbeeld graag vier dagen werken, dus werd er ook naar een plek gezocht waar dit mogelijk is.”

Lees ook: Vanuit het werkveld het onderwijs in met het zij-instroomtraject van Derec! 

Wat kan er volgens jou beter in het onderwijs?

“Ik zit zelf nog niet lang in het onderwijs, maar ik merk dat het als team belangrijk is om elkaar te helpen en open te staan voor de feedback van anderen. Daarnaast ben ik goed geholpen door de school waar ik zit, er heerst daar een behulpzame cultuur. Vooral tijdens het eerste jaar in het onderwijs komt er veel op je af. Ik denk dat het bij de school waar ik zit niet ontbreekt aan begeleiding en hulp, maar ik hoor om me heen dat men als startende leerkracht toch vaak moet zwemmen. De ondersteuning op scholen kan wat mij betreft vaak beter.”

Wat doe jij om het onderwijs iedere dag een beetje beter te maken en hoe draagt Derec hieraan bij?

“Ik probeer iedere dag weer te starten met een frisse blik richting de groep. Als beginnend leerkracht leer je continu. Ik doe mijn best iedere dag weer iets mee te nemen van de vorige keer, waar ik aan kan werken.

Derec heeft hieraan bijgedragen doordat zij goed kunnen inschatten welke plek bij je past. Ze hebben mij geplaatst bij een school die er rekening mee houdt dat ik een startende leerkracht ben.”

Schuilt er een Leerkracht van Morgen in jou?

Uitstekende begeleiding, direct voor een klas die bij jou past en starten wanneer jij wilt: ben jij onze nieuwe Leerkracht van Morgen? Wij helpen je graag op pad richting het onderwijs op een manier die bij jou past! Enthousiast geworden? Neem voor meer informatie contact op.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Heb je ooit nagedacht over hoe jij een verschil kunt maken in de wereld? Als leraar basisonderwijs h…

Onderwijs

Leraar worden in Amsterdam, wist je dat je dat versneld kunt worden én dat je dan niet eens je eigen…

Onderwijs

Dat de tekorten binnen het basisonderwijs enorm zijn is geen geheim. Het is daarom een goeie ontwikk…