Zes voordelen van een detacheringscontract

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe baan? Een detacheringscontract heeft veel voordelen wanneer je aan de slag gaat in het onderwijs, de zorg of de kinderopvang. Welke voordelen dit zijn? We zetten er zes op een rij!

Voordeel #1: zekerheid

Met een detacheringscontract krijg je altijd een vast afgesproken aantal uur per maand uitbetaald. Het is aan het detacheringsbureau om een passende opdracht voor je te vinden. Lopen de opdrachten niet direct in elkaar over? Geen nood, jij krijgt gewoon je salaris!
In de regel wordt een detacheringscontract altijd voor een lange periode aangegaan of zelfs voor onbepaalde tijd. Hiermee heb je natuurlijk ook een bepaalde zekerheid, veel meer zekerheid dan bij uitzendovereenkomst.

Voordeel #2: snel veel ervaring opdoen

Als gedetacheerde krijg je de kans om op verschillende plekken en opdrachten te werken. Hierdoor bouw je in relatief korte tijd enorm veel ervaring op. Ook krijg je een heel goed beeld van wat er qua functie en werkomgeving goed bij je past. Hiermee kan een detacheringsperiode de ideale basis leggen voor de rest van je loopbaan!

Voordeel #3: uitstekende begeleiding

Als gedetacheerde krijg je vaak veel ondersteuning en begeleiding. Dat begint al bij het vinden van een geschikte opdracht, maar merk je pas je echt wanneer je aan het werk bent. Iedereen die gedetacheerd is via Derec heeft een persoonlijke fieldmanager. Met deze ervaren begeleider uit de branche heb je veel contact. Loop je ergens tegenaan op de werkvloer? Heb je een bepaalde ontwikkelbehoefte? Wil je ondersteuning bij de volgende stap in je loopbaan? Bespreek het met je fieldmanager! Deze zorgt ervoor jij zo blij mogelijk bent met je werk en (persoonlijke) ontwikkeling.

Voordeel #4: opleidingsmogelijkheden

Om je als professional zo goed mogelijk te ontwikkelen biedt Derec je een breed aanbod van opleidingsmogelijkheden. Denk hierbij aan trainingen en workshops, maar ook volledige opleidingen om je te begeleiden naar de volgende stap in je carrière. Samen met je fieldmanager maak je een ontwikkelplan en krijg je van ons de ruimte en het budget om hier invulling aan te geven.

Voordeel #5: verschillende opdrachten of juist lang op één plek

Heb je het erg naar je zin op een plek en wil je er langer blijven? Dan doen we er alles aan om dit voor je te regelen. Heb je het ergens helemaal niet naar je zin en wil je niet langer blijven? Dan gaan we meteen op zoek naar een beter passende plek. Als gedetacheerde heb je de mogelijkheid om op verschillende plekken te werken. Hier kun je dus ook zeker gebruik van maken om te ontdekken wat bij je past!

Voordeel #6: financiële voordelen

Als gedetacheerde heb je altijd een vast maandsalaris. Je krijgt het salaris en alle uitkeringen conform de cao van het onderwijs, de zorg of de kinderopvang. Daarnaast bouw je bij ons een pensioen op en krijg je reiskosten vergoed. Werk je meer dan het aantal uur dat is afgesproken in je contract, dan krijg je deze uiteraard ook gewoon uitgekeerd.

Ben je overtuigd en wil je als gedetacheerde via Derec aan de slag? Schrijf je dan snel in. We gaan graag het gesprek met je aan om te kijken of dit echt bij je past.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Carrière

Heb jij een passie voor kinderen en droom je ervan om als leerkracht op een basisschool te werken? A…

Carrière

Ben jij je aan het oriënteren op een nieuwe baan? Een detacheringscontract heeft veel voordelen wann…

Carrière

In het basis- en voortgezet onderwijs gelden sinds augustus 2017 een aantal bekwaamheidseisen. Je ma…