Werken als zzp’er in het basisonderwijs: de voordelen

Twijfel jij nog om als zzp’er in het basisonderwijs aan de slag te gaan? Werken als zzp’er in het basisonderwijs brengt veel voordelen met zich mee. Zo betalen wij bij Derec onze zzp’ers wekelijks uit, maar dat is niet het enige voordeel. Benieuwd wat de voordelen van werken als zzp’er in het basisonderwijs zijn? Wij bespreken 6 voordelen.

Veel afwisseling

Als zzp’er in het basisonderwijs werk je op verschillende scholen. Dit maakt het werken als zzp leerkracht extra leuk. Iedere week is anders en je hebt ongelofelijk veel afwisseling. Van makkelijke klassen tot uitdagende klassen. Van montessori tot openbaar onderwijs. Jij bepaalt zelf op welke school je aan de slag gaat en doet alleen de dingen die jij zelf leuk vindt.

Eigen uren indelen

Als zzp leerkracht bepaal jij wanneer je beschikbaar bent, je deelt zelf je uren in. Hierdoor bepaal jij zelf of je parttime of fulltime werkt en dit kan per week verschillen. Dit creëert enorm veel vrijheid om je planning naar eigen keus in te delen.

Zelf je uurtarief bepalen

Een ander voordeel is dat jij zelf je uurtarief kan bepalen. Als zzp leerkracht kan je kijken naar jouw zakelijke kosten en wat je wilt overhouden om privé jouw kosten te kunnen dekken. Natuurlijk moet je wel opletten dat jouw uurtarief niet te hoog is, want anders wordt het lastig om aan de slag te gaan op een school naar keuze.

Vergroot je netwerk

Door als zzp’er in het basisonderwijs te werken kun jij je netwerk vergroten. Als leerkracht in het basisonderwijs werk jij op verschillende scholen, met verschillende collega’s. Door een goede indruk achter te laten, vergroot jij je netwerk en creëer je nieuwe opdrachten voor de toekomst. Daarnaast leer je veel van nieuwe collega’s. Iedereen heeft andere inzichten en belangen, zo blijf jij jezelf continu ontwikkelen.

Vrijgesteld van btw

Een groot voordeel van het werken als zzp’er in het onderwijs is dat je bent vrijgesteld van btw. Dit geldt voor heel het onderwijs, van basis- tot hoger onderwijs. Je brengt over de vergoeding geen btw in rekenen en hoeft ook geen aangifte te doen.

Werken als zzp’er basisonderwijs bij Derec

Een groot voordeel van het werken als zzp’er in het basisonderwijs bij Derec is dat jij iedere week wordt uitbetaald. Daarnaast kunnen wij jouw facturen maken, dit scheelt jou weer tijd. En met die tijd kan jij extra zzp opdrachten aanpakken. Snelheid is van groot belang en daarom hanteren wij een snelle service.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Rondom het roosteren staan schooldirecteuren voor een flinke uitdaging: er is een duidelijk tekort a…

Onderwijs

Basisscholen zoeken het hele jaar door invallers, voor korte en langere periodes. Als invaller zorg…

Onderwijs

Ouderschapsverlof is een belangrijk onderwerp voor iedereen die werk en gezin probeert te combineren…