Onderwijs

5 x De leukste gratis online lessen voor kids

Thuiswerken met kinderen kan een behoorlijk uitdaging zijn. En om je kind nu de hele dag voor de tv te parkeren… Nee! Gelukkig zijn er veel meesters en juffen die hun uren thuis zinvol benutten en leuke en educatieve lessen online zetten. Niet alleen voor hun eigen klas, maar voor alle kinderen. Omdat wij bij Derec fan zijn van zulke initiatieven, delen we er een paar.

1. Gezelligheid EN educatie op YouTube

Van: Juf Meral en meester Leon
Voor: Kinderen van alle leeftijden
Wat? Educatieve, grappige, leuke en gezellige YouTubevideo’s voor kinderen! Juf Meral en meester Leon trekken hun creatieve trukendoos open om kinderen thuis bezig te houden. Van kooklesjes tot gym en van voorlezen tot raadsel: met de video’s van juf Meral en meester Leon ben je voorlopig nog wel zoet. En heb je zelf leuke ideeën voor dit duo? Dan kun je ze altijd een berichtje sturen. Klik hier.

gratis online lessen

2. Tekenlessen voor beginnende lezertjes

Van: Monique de Bruin
Voor: Kinderen uit +/- groep 3/4
Wat? In een reeks YouTube video’s kunnen kinderen al lezend een tekenopdracht doen. Door verschillende aanwijzingen op te volgen weten ze aan het einde van de video of ze het goed begrepen hebben en het juiste hebben getekend! Klik hier.

3. De leukste ideeën voor educatief tijdverdrijf

Van: Linda Willemsen
Voor: O.a. ouders die niet goed weten wat ze met hun kind kunnen ondernemen. Haar ideeën zijn leuk voor kinderen van alle leeftijden.
Wat? Proefjes, spelletjes en lessen… de creatieve hoed van juf Linda is groot en ze tovert er regelmatig leuke nieuwe activiteiten uit om met kinderen te ondernemen. Zijn je eigen ideeën op en kun je een creatief steuntje in de rug gebruiken? De site van Linda helpt je sowieso!

4. Van knutselen tot bijles en van tekenen tot muziek

Van: Meester Richard
Voor: Eigenlijk iedereen
Wat? Meester Richard is geen onbekende op YouTube. Hij heeft al ruim 27 duizend abonnees en timmert al een aantal jaar aan de weg! Inmiddels staan er talloze video’s online met interessante lessen, leuke opdrachtjes en ideeën om te knutselen en te tekenen. Dit YouTube-kanaal van meester Richard is een echte aanrader!

gratis online lessen voor thuis

5. Maak van corona iets leuks

Van: Marc ter Horst
Voor: Kinderen die niet vies zijn van lezen en schrijven
Wat? Marc heeft voor alle schrijf- en leeslustige kinderen leuke opdrachtjes gemaakt rondom het woord corona én geeft nog andere tips voor kinderen om thuis te doen. Klik hier voor deze corona-opdrachtjes.

Deel deze blog