Einde van het schooljaar ideeën voor een geweldige afsluiting

Het einde van het schooljaar nadert snel, hoog tijd dus om als leerkracht na te denken over een spetterende afsluiting. Bij Derec hebben we toffe ideeën verzameld om van de laatste schooldag een knalfeest te maken. Of je nu meester bent die de boel op stelten wil zetten of een blije onderwijsassistent die wil uitpakken, wij hebben de juiste tips voor een onvergetelijke afsluiter.

Einde schooljaar: het belang van een geweldige afsluiting

Het einde van het schooljaar is een belangrijk moment waarop je terugkijkt op de prestaties en groei van leerlingen. Het is een tijd om mooie herinneringen te maken met je leerlingen en hen te feliciteren met hun inzet gedurende het jaar. Een geweldig einde schooljaar zorgt ervoor dat leerlingen met een positief gevoel de zomervakantie ingaan en motiveert hen voor het volgende schooljaar.

Lees ook: zeven tips voor een geweldig schooljaar!

Ideeën voor de laatste schooldag

Het einde van een schooljaar vraagt om een speciale afsluiter op de laatste schooldag. We zetten graag een aantal leuke ideeën op een rij waarmee jij de laatste schooldag onvergetelijk maakt.

  • Organiseer een speciale themadag: kies een thema waar de leerlingen enthousiast over zullen zijn. Denk aan superhelden, tropische stranden of misschien wel een avontuurlijke jungle. Plan activiteiten en spelletjes die passen bij het thema en zorg voor decoraties die de sfeer helemaal afmaken.
  • Trommel alle leraren op en maak samen een lied voor de leerlingen.
  • Houd een feestelijke ceremonie waarin de leerlingen worden erkend en beloond voor hun inzet. Reik zelfgemaakte certificaten uit, benoem prestaties en betrek ouders bij de viering. Succes verzekerd!
  • Laat leerlingen hun eigen collage maken van foto’s die het afgelopen schooljaar symboliseren. Geef ze creatieve vrijheid en laat ze hun favoriete momenten uitkiezen. Het resultaat? Een kleurrijk kunstwerk vol herinneringen waar ze met trots op kunnen terugkijken.
  • Maak een scheurkalender of slinger waarbij elke dag een papiertje wordt afgescheurd om de dagen tot aan de zomervakantie af te tellen.
  • Laat je leerlingen een brief schrijven aan zichzelf voor volgend jaar. Laat ze hun dromen, doelen en verwachtingen voor de volgende groep op papier zetten. Een bijzondere manier om vooruit te kijken en de leerlingen te inspireren om te blijven groeien.
  • Sluit de laatste schooldag af met een knallend aftelmoment op het schoolplein. Laat alle leerlingen aftellen tot de zomervakantie. Ook leuk om het schooljaar symbolisch weg te blazen met bellenblaas. Een betoverend einde van een geweldig schooljaar!

Hopelijk heb je genoeg inspiratie om de laatste schooldag feestelijk af te sluiten. Maak er een onvergetelijke afsluiter van en geef de leerlingen een dag om nooit te vergeten. Veel plezier!

Lees ook: 8 tips om leerlingen gemotiveerd te houden.

Tips voor een onvergetelijke afsluiter

  • Teamwork makes the dream work: betrek leerkrachten, ouders en leerlingen bij de organisatie van de afsluiting. Samenwerken zorgt voor een hechte gemeenschap en maakt het einde schooljaar nog onvergetelijker.
  • Verspreid het feest nieuws: communiceer en deel alle informatie over de afsluiter.

Aan de slag op een nieuwe school?

Is het einde van het schooljaar niet alleen voor de leerlingen in zicht? Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging op een leuke school? Derec staat klaar om jou te helpen bij het vinden van dé baan die perfect bij je past. Geen tijd te verliezen, kijk eens tussen onze vacatures!

Deel deze blog

Lees meer blogs

Zorg

De zorgsector is continu in beweging. Om als zorgmedewerker succesvol te zijn, moet je beschikken ov…

Zorg

Wil jij alles uit je zorgstage halen? Start dan met het stellen van duidelijke leerdoelen. Belangrij…

Zorg

Het integraal zorgakkoord 2024. Je hebt er vast al iets over gehoord of gelezen. Het is een belangri…