Pedagogisch medewerker? Dit maakt jouw baan zo waardevol

Denk jij eraan om een opleiding te volgen en aan de slag te gaan als pedagogisch medewerker? Dan maak je een mooie keuze. Het beroep van pedagogisch medewerker is namelijk een ontzettend waardevolle, en je baan is ook nog eens ontzettend dankbaar! Wat maakt het werk van een pedagogisch medewerker in de kinderopvang zo waardevol? In dit blog gaan we hier dieper op in.

Ter info: Sinds november 2023 bemiddelt Derec niet meer in de kinderopvang.

Je bent er voor de kinderen, maar ook voor de ouders

Als pedagogisch medewerker ben je belangrijk voor de kinderen bij jou op de groep, maar minstens zo belangrijk voor hun ouders en/of opvoeders. Zonder pedagogisch medewerkers kunnen de opvoeders van het kind niet naar hun werk! Daarnaast ben je een waardevolle aanvulling op de opvoeding van het kindje en kun je voor ouders een belangrijk informatiepunt zijn als het gaat om de ontwikkeling van je kindje. Twijfelen ze ergens aan? Jij hebt met alle kinderen in je groep een goed beeld welke ontwikkeling er bij welke leeftijd past en jij kan ouders hierover inlichten.

Je draagt je steentje bij aan de ontwikkeling van het kind

Als pedagogisch medewerker in de kinderopvang ben je een belangrijke schakel in de ontwikkeling van een jong kind. Door spelletjes te spelen, boeken voor te lezen, liedjes te zingen en kinderen te laten ontdekken leren ze elke dag opnieuw. Als pedagogisch medewerker ga je hier actief mee aan de slag en hou je nauw in de gaten hoe de ontwikkeling van een kind verloopt. Op bepaalde momenten breng je hierover verslag uit naar de opvoeders van het kind.

Kinderen voelen zich fijn en veilig bij jou

Werk je als pedagogisch medewerker, dan fungeer je voor de kinderen in je groep als een veilige haven. Sommige kinderen hebben helaas een niet zo zorgeloze thuissituatie. In zo’n situatie kan jij de nodige verlichting bieden en de veilige plek zijn die het kind zo nodig heeft. Je blijft altijd waakzaam en alert op signalen die erop kunnen duiden dat het thuis eventueel niet goed gaat en kunt zo een allesbepalende factor in een kinds jonge leven spelen.

Werken als pedagogisch medewerker

Ben je overtuigd en wil je aan de slag als pedagogisch medewerker? Bij Derec vind je niet alleen mooie vacatures, wij hanteren ook de beste voorwaarden voor alle pedagogisch medewerkers die via Derec aan de slag gaan. Benieuwd geworden? Bekijk de vacatures of lees meer over de voordelen van Derec.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Kinderopvang

De kinderopvang: een omgeving waarin elk kind de kans krijgt om te groeien, te leren en vooral heel…

Kinderopvang

Werk jij in de kinderopvang of sta je aan het begin van je carrière als pedagogisch medewerker? Dan…

Kinderopvang

Volg je momenteel de opleiding tot pedagogisch medewerker en wil je hierna dolgraag aan de slag in d…