Wet IKK: Dit zijn de nieuwe maatregelen voor de kinderopvang 2025

Nieuwe maatregelen voor de kinderopvang: met de Wet IKK komen ze eraan. Maar wat houden deze Wet IKK in en wat zijn de nieuwe regels voor de kinderopvang? En wat betekent het voor jou als pedagogisch medewerker? In dit blog lichten we alle nieuwe maatregelen voor de kinderopvang in 2025 toe. Wat wordt er gewijzigd?

Ter info: Sinds november 2023 bemiddelt Derec niet meer in de kinderopvang.

Wet IKK 2025: Invoering minimum taalniveau

Werk je in de kinderopvang of wil je aan de slag in de kinderopvang? Dan zul je vanaf januari 2025 moeten voldoen aan een bepaald taalniveau. Pedagogisch medewerker dienen minimaal 3F of B2 voor mondelinge taalvaardigheid te behalen. Deze regel geldt ook voor invalkrachten en pedagogisch medewerkers die tijdelijk werkzaam zijn in de kinderopvang. De eigenaar van de opvang zal daarom in kaart brengen wie van de pedagogisch medewerkers voldoen aan deze eis en wie er nog getoetst moeten worden. Wil je jouw taalniveau testen? Je kunt online een Nederlandse taaltest doen om jouw taalniveau te bepalen.

Wet IKK 2025: Aanvulling scholingseis babyopvang

Werk je in de kinderopvang op de babygroep, dan is het de bedoeling dat je aan een nieuwe kwalificatie-eis voldoet. Hiermee wordt bedoeld dat je specifiek geschoold bent voor werken met baby’s en voldoet aan het gewenste niveau hiervan.

Deel dit blog

Lees meer blogs

Kinderopvang

De kinderopvang: een omgeving waarin elk kind de kans krijgt om te groeien, te leren en vooral heel…

Kinderopvang

Werk jij in de kinderopvang of sta je aan het begin van je carrière als pedagogisch medewerker? Dan…

Kinderopvang

Volg je momenteel de opleiding tot pedagogisch medewerker en wil je hierna dolgraag aan de slag in d…