Versneld aan de slag met ons traject

Leraar worden in Amsterdam?

Leraar worden in Amsterdam, wist je dat je dat versneld kunt worden én dat je dan niet eens je eigen opleiding hoeft te betalen? Alles over de weg naar het leraarschap in onze hoofdstad lees je in deze blog.

Waarom je leraar wil worden in Amsterdam

We beginnen even bij het begin. Een leraar geeft les in het basisonderwijs, een docent in het voortgezet onderwijs. Zo, dan kunnen daar in ieder geval geen misverstanden over ontstaan. In deze blog hebben we het dus over het basisonderwijs. Waarom zou je leraar willen worden in Amsterdam? Onze hoofdstad kent een grote variatie aan scholen en culturen, maar ook een enorm tekort aan leraren. Als leraar draag je iets bij aan de wereld. Je brengt leerlingen de basis bij waar zij hun hele leven iets aan hebben en speelt een belangrijke rol in deze ontwikkeling.

Voor de meeste leraren is het contact met de leerlingen het leukst. Logisch ook, want hoe leuk is het om je vak – waar je gepassioneerd over bent – over te brengen op leerlingen en hen te begeleiden in hun ontwikkeling. Daarnaast heb je als leraar in Amsterdam goede arbeidsvoorwaarden, variabele werktijden en vele vakantieperiodes. Tenslotte draag je als leraar een steentje bij aan de toekomst van scholieren.

Lerares in Amsterdam.

Welke opleiding heb je nodig om leraar te worden in Amsterdam?

Wil je leraar worden in Amsterdam in het basisonderwijs? Dan heb je een afgeronde hbo-opleiding leraar basisonderwijs (pabo) nodig om voor de klas te kunnen staan in het basisonderwijs. Binnen de opleiding kun je je specialiseren, bijvoorbeeld naar leeftijdscategorie. De voltijdopleiding aan de pabo duurt vier jaar. In het derde jaar ga je je specialiseren: zo kun je kiezen om met jonge leerlingen te werken (4 tot 8 jaar) of met wat oudere leerlingen (8 tot 12 jaar). In het vierde jaar volg je een (langere) stage. Je kunt ook een zij-instroomtraject doen: dan volg je de pabo in deeltijd, en combineer je studie met leren in de onderwijspraktijk. Ook via Derec kun je versneld aan de slag in het basisonderwijs via ‘De Leerkracht van Morgen’, ons flexibele traject op maat.

Leraar worden in Amsterdam via Derec

Het onderwijs in Amsterdam zoekt continu leerkrachten met werkervaring die het verschil in het onderwijs willen maken. Zou je wel leraar willen worden in Amsterdam, maar is het iets te veel van het goede om opnieuw een volledige studie te volgen? Hier kunnen we je bij helpen. Wij helpen je namelijk graag om leraar te worden in Amsterdam met onze traject op maat: Leerkracht van Morgen.

Zij-instromen? Kies voor 'De Leerkracht van Morgen'

Je bent een Leerkracht van Morgen wanneer je vanuit een ander beroep leraar wilt worden in Amsterdam. Of als je al bevoegd leraar bent, maar les wilt geven in een ander vak of in een andere onderwijssector. Denk aan een overstap van het voortgezet onderwijs naar het basisonderwijs. Als zij-instromer kun je een opleiding volgen bij ons om zo leraar te worden in Amsterdam. Tegelijkertijd kun je ervaring opdoen als betaalde leraar voor de klas. In ons flexibele traject ‘Leerkracht van Morgen’ combineer je werk en opleiding.

Zo bieden wij een versnelde opleiding aan waarmee je binnen drie jaar de pabo afrondt. Hiernaast doe je veel werkervaring op en werk je aan je persoonlijke ontwikkeling onder begeleiding van onze onderwijsprofessionals. Wij betalen de opleiding en daarnaast krijg je direct een salaris. Zin om leraar te worden in Amsterdam? Hieronder vind je de voordelen van ons traject:

  • Een aanstelling voor 24 uur per week
  • Verkorte deeltijdopleiding pabo
  • Vergoeding van de opleiding
  • Intensieve begeleiding door onze professionals
  • Beginnen wanneer jíj wilt

Wat maakt onze opleiding tot leraar worden in Amsterdam zo uniek?

De opleiding is een heel flexibel leertraject. Zo kun je zelf bepalen wanneer je met de opleiding begint en wanneer je studeert. Daarnaast zoeken wij een geschikte plek voor je waar je leraar kunt worden in Amsterdam. Je doet direct praktijkervaring door maximaal drie dagen per week te werken. Ook krijg je een vaste begeleider die zelf ook uit de praktijk komt. Hij of zij begeleidt je intensief gedurende het hele traject.

Waarom je met Derec leraar wil worden in Amsterdam?

Derec heeft altijd een persoonlijke aanpak en we proberen een passende plek voor je te vinden, die voldoet aan jouw persoonlijke eisen wanneer je leraar wilt worden in Amsterdam. Al jaren zijn wij specialist op het gebied van het onderwijs. Veel van onze medewerkers komen zelf ook uit de zorg. Daarnaast bepalen we samen met jou je salaris. We vinden het namelijk belangrijk dat je een salaris hebt die past bij jou en je voorgaande ervaringen. Op die manier weten we dat we de beste match voor je hebben gevonden. Door onze jarenlange ervaringen kunnen we je advies bieden bij een plek waar je leraar kan worden in Amsterdam. Jij staat centraal! Wij zorgen voor de goede arbeidsvoorwaarden, maar ook zijn we een luisterend oor wanneer dat nodig is. Niks liever dan leraar worden in Amsterdam? Kies voor De Leerkracht van Morgen en neem contact met ons op voor extra informatie.

Anderen gingen je trouwens al voor. Bijvoorbeeld Lisette, die nu al twee jaar voor de klas staat via Derec. Lees alles over haar ervaringen met het Leerkracht van Morgen-traject! 

Ben je al leerkracht en wil je aan de slag in Amsterdam?

Ook dan kan Derec je goed helpen. Want wanneer je bevoegd leerkracht bent en aan de slag wilt voor de klas in Amsterdam (of ergens anders in de Randstad), betalen wij een deel van je huur of regelen we jouw hotelovernachtingen. Deze regelingen van Derec maken het vinden van een baan in Amsterdam (of de Randstad) toch een stuk makkelijker!

Deel deze blog