Maak de stap van je leven...

In het basisonderwijs aan de slag? Volg dan de zij-instroom pabo van Derec!

Kom je niet uit het werkveld, maar wil je in het basisonderwijs aan de slag gaan? Dat is mogelijk met de zij-instroom voor de pabo! Voor dit traject heb je een afgeronde hbo- of wo-opleiding nodig. Tijdens het traject ga je naast je opleiding direct aan het werk voor je eigen klas! Meer weten over de zij-instroom voor de pabo en hoe Derec je hierbij kan helpen? Lees hieronder dan gauw verder.

Het zij-instroomtraject basisonderwijs: wat is het?

Wanneer je de overstap naar het onderwijs wilt maken, kun je diverse routes volgen om dit voor elkaar te krijgen. Eén van de opties is de zij-instroom pabo via Derec. In dit driejarige traject combineer je werken en leren, zodat je je hbo-bachelor diploma in het onderwijs haalt. Op basis van je vooropleiding(en) kun je vrijstellingen krijgen voor bepaalde vakken. Verder is de opleiding voor iedereen hetzelfde.

Eisen zij-instroom pabo

Om in aanmerking te komen voor de zij-instroom pabo, moet je beschikken over:

• Een afgeronde hbo- of wo-opleiding
• Voor het onderwijs voldoende maatschappelijke ervaring en beroepservaring
• Een Verklaring Omtrent Gedrag (VOG).

Haal je lesbevoegdheid

Als je een hbo- of een wo-opleiding hebt afgerond en al enige ervaring hebt met didactische vaardigheden, kun je ervoor kiezen om via onze zij-instroom voor de pabo je hbo-bachelor diploma te halen. Door middel van dit traject kun je direct voor de klas komen te staan in het basisonderwijs. Via Derec ga je dan een uitgebreid selectietraject in en moet je onder andere een reken- en taaltoets maken. Door de selectieprocedure heen? Dan ga je werken én studeren tegelijkertijd. Wij vinden een geschikte school voor je waar je de zij-instroom voor de pabo kunt starten.

Zij-instromer basisonderwijs via Derec: Leerkracht van Morgen

Landelijk is er een groot tekort aan leraren. De verwachting is dat de komende jaren het tekort aan leerkrachten alleen maar groter wordt. Het basisonderwijs staat dus te springen om nieuwe leerkrachten! Wil jij het verschil maken? Word dan een Leerkracht van Morgen via de zij-instroom pabo van Derec!

Wat houdt ons zij-instroomtraject in?

We bieden je een flexibel leertraject aan, waarbij we in overleg de startdatum bepalen. Daarnaast gaan we meteen voor je aan de slag om een passende plek binnen het onderwijs te vinden. Je doet direct ervaring op in de praktijk door (maximaal) drie dagen per week te werken. Je krijgt een coach die je tijdens het gehele proces intensief begeleidt. Met onze versnelde opleiding rond je binnen drie jaar de pabo af via de zij-instroom pabo, doe je veel werkervaring op en werk je onder begeleiding aan je persoonlijke ontwikkeling. De opleidingskosten nemen wij voor onze rekening, ook krijg je direct een salaris. Daarnaast heb je regelmatig contact met onze andere Leerkrachten van Morgen. Je ziet elkaar onder andere tijdens workshops en trainingen. Je staat er dus zeker niet alleen voor als je kiest voor onze zij-instroom pabo!

Wie betaalt het zij-instroomtraject?

Een overstap naar het onderwijs middels de zij-instroom pabo wordt aangemoedigd door Derec. Als je kiest voor ons traject, kom je direct bij Derec in dienst. Je ontvangt dan loon gedurende de gehele periode. Na de opleiding blijf je nog minimaal 3 jaar in dienst bij Derec.

Wat komt er kijken bij de pabo zij-instroom van Derec?

Ben je benieuwd geworden en wil je aan de slag gaan als leerkracht via onze zij-instroom voor de pabo? Meld je dan aan bij Derec! Nadat je je hebt aangemeld, volgt de selectieprocedure. Wij kijken dan of je een hbo- of wo-studie hebt afgerond en gaan met je in gesprek om te onderzoeken wat je al in je carrière hebt gedaan en waar je naartoe wilt. In het tweede gesprek gaan we dieper in op het traject. We achterhalen wat van jou een geschikte leerkracht maakt en welke skills je daarvoor bezit.

Als er van twee kanten een match is, volgt de reken- en taaltoets. Dit zijn toetsen die overeenkomen met de pabo. Als je zo’n 80% goed hebt, mag je starten met de zij-instroom pabo. Je volgt dan 3 maanden stage op een school, waar je meeloopt met een Derec leerkracht. Gedurende ons zij-instroomtraject sta je 3 dagen per week voor de klas en ben je 2 dagen bezig met thuisstudie. Tijdens de contactdagen kun je overleggen met andere medestudenten. Je schrijft een scriptie voor de afronding van de zij-instroom pabo. Wij zoeken vervolgens een fijne werkplek voor je waar je kunt starten als leerkracht!

De voordelen van Derec

  • Persoonlijke begeleiding
  • Direct een aanstelling
  • In overleg de startdatum bepalen
  • Werk- en leertraject op maat
  • Vergoeding van de opleiding.

Word jij onze nieuwe Leerkracht van Morgen? Ga voor ons zij-instroomtraject op maat! Met onze hulp kun jij voor de klas gaan staan! Benieuwd geworden naar de zij-instroom pabo? Neem dan contact met ons op voor meer informatie.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Zij-instromen

Weet jij alles over algebra, meetkunde en kansberekening, werk je graag met jongeren en ben je klaar…

Zij-instromen

Het onderwijs in als zij-instromer kan een uitdaging zijn. Een carrièreswitch maken om het onderwijs…

Zij-instromen

Herinner je je nog de impact van De Aanslag van Harry Mulisch? Of de uitdagingen van de d/t-regels?…