Dieske, Groepsleerkracht

'Ik word blij als ik zie dat leerlingen trots zijn op hun eigen kunnen.'

Dieske, groepsleerkracht bij Derec, staat klaar voor de kinderen uit groep 6. Vanuit Groningen ging ze naar Utrecht, op zoek naar een baan in het onderwijs. Binnen no-time was deze gevonden door, jawel, Derec! Ze probeert iedere dag beter te maken door te investeren in de kinderen en ze uit te leggen hoe leuk en belangrijk het is om samen dingen te ondernemen. Ze zorgt er altijd voor dat de kinderen met plezier naar school gaan.

Wat is je functie en hoe lang werk je al in het onderwijs?

“Op dit moment werk ik als groepsleerkracht in groep 6. Ik werk nu 2,5 jaar als leerkracht in het onderwijs. Ik heb eerst een half jaar in Groningen gewerkt. Toen ik naar Utrecht wilde verhuizen kwam ik bij Derec terecht. Voordat ik aan mijn onderwijscarrière begon, probeerde ik diverse studies. Maar ik kwam er al snel achter dat ik met mensen wilde werken, om ze te helpen. Ik ben toen begonnen aan de pabo.”

Lees ook: toelatingstoets pabo: dít moet je erover weten 

Waar word je nu echt blij van in je werk?

“Wanneer je samen met een kind hard aan iets hebt gewerkt, en het kind dat gaat begrijpen, en het moment dat ze dan trots zijn omdat ze het kunnen. Daarnaast vind ik het fijn om in gesprek te gaan met de kinderen over normen en waarden en over hoe zij de wereld zien.”

Lees ook: dit zijn de taken van een leerkracht basisonderwijs. 

Waarom heb je voor Derec gekozen?

“Het was voor mij lastig om vanuit Groningen te oriënteren en te bepalen welke scholen in Utrecht echt bij mij passen. Via Google vond ik Derec, zij konden mij supergoed helpen. Ik had nog geen huis in Utrecht, maar wel al een baan! Ik kon anderhalve maand ergens logeren en daarna had ik mijn eigen huis. Het geeft mij een gevoel van veiligheid dat ik altijd op iemand kan terugvallen. Derec geeft mij dat gevoel.”

Lees ook: leraar worden in Amsterdam? Dat doe je zo! 

Hoe maakt het werken bij Derec je blij?

“Ik merk dat Derec echt goed weet bij welke scholen ik pas, ik ben namelijk op hele leuke scholen geplaatst! Ik vind het contact en de samenwerking super, omdat het laagdrempelig is.”

Wat kan er volgens jou beter in het onderwijs en hoe probeer je hier zelf aan bij te dragen?

“Wat naar mijn idee beter zou kunnen is zorgen dat er kleinere klassen zijn. Of dat er meer handen in één klas zijn, zodat er nog meer op individueel niveau les kan worden gegeven. Ik probeer het onderwijs iedere dag beter te maken door te investeren in de kinderen en vooral in hoe ze met elkaar omgaan. Daarnaast zorg ik ervoor dat de kinderen elke dag met plezier naar school gaan. Dit draagt bij aan hun prestaties.”

Hoe vind je dat Derec hieraan bijdraagt?

“Ik vind het fijn dat Derec, naast het bieden van een luisterend oor en begeleiding, ook workshops organiseert. Ik kan daar echt iets van leren en dat wát ik geleerd heb vervolgens in de klas toepassen. Daardoor kan ik alleen maar beter worden in mijn vak!”

Ook aan de slag via Derec?

Klinkt Dieskes verhaal jou als muziek in de oren? Ga ook aan de slag via Derec. We leren je graag beter kennen en zoeken met liefde een school en klas die helemaal bij jouw wensen past. Werk je nog niet in het onderwijs, maar lijkt het je wel wat om voor de klas te staan? Ook dan helpen we je graag op weg!

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Dana is juf van groep 5 op Het Anker, een gezellige school waar ze elke dag met plezier naartoe gaat…

Onderwijs

Sanne draait al eventjes mee in het onderwijs: om precies te zijn 26 jaar. Een aantal jaren geleden…

Onderwijs

Je hebt net de middelbare school achter je gelaten en je ingeschreven voor de pabo. Misschien heb je…