Dieske, Groepsleerkracht

'ik word blij als ik zie dat leerlingen trots zijn op hun eigen kunnen.'

Dieske, groepsleerkracht bij Derec, staat klaar voor de kinderen uit groep 6. Vanuit Groningen ging ze naar Utrecht, op zoek naar een baan in het onderwijs. Binnen no-time was deze gevonden door, jawel, Derec! Ze probeert iedere dag beter te maken door te investeren in de kinderen en ze uit te leggen hoe leuk en belangrijk het is om vooral samen dingen te ondernemen. Ze zorgt er iedere dag opnieuw voor dat de kinderen met plezier naar school gaan.

Wat is je functie en hoe lang werk je al in het onderwijs?

Op dit moment werk ik als groepsleerkracht in groep 6.

Ik werk nu 2.5 jaar als leerkracht in het onderwijs. Ik heb eerst een half jaar in Groningen gewerkt, toen ik naar Utrecht wilde verhuizen kwam ik bij Derec terecht. Voordat ik mijzelf ging interesseren in het onderwijs, heb ik eerst andere studies gevolgd. Ik kwam er al snel achter dat ik meer met mensen wilde werken, om ze echt te helpen. Ik ben toen begonnen aan de pabo.

Lees ook: toelatingstoets pabo: dít moet je erover weten 

Waar word je nu echt blij van in je werk?

Ik denk dat er twee dingen zijn waar ik echt heel blij van word. Wanneer je samen met een kind heel hard aan iets hebt gewerkt, en het kind dat gaat begrijpen, en het moment dat ze dan trots zijn omdat ze het kunnen. Daarnaast vind ik het in gesprek gaan met de kinderen over normen en waarden en over hoe zij de wereld zien.

Lees ook: dit zijn de taken van een leerkracht basisonderwijs. 

Hoe ben je bij Derec terecht gekomen?

Een vriendin van mij uit Groningen werkte via een uitzendbureau in het onderwijs in Groningen, zij vertelde mij dat ze dat heel fijn vond. Toen dacht ik, zoiets ga ik in Utrecht opzoeken. Ik ging op zoek via Google, en daar was Derec!  Ik had al snel een gesprek met Natasja en zo ging het balletje rollen!

Waarom heb je voor Derec gekozen?

Het was voor mij lastig om vanuit Groningen te oriënteren en te bepalen welke scholen in Utrecht echt bij mij passen. Daar ben ik door Derec heel goed bij geholpen. Ik had nog geen huis in Utrecht, maar wel al een baan! Ik kon anderhalve maand ergens logeren en daarna had ik mijn eigen huis. Het geeft mij een gevoel van veiligheid dat ik altijd op iemand kan terugvallen.

Lees ook: leraar worden in Amsterdam? Dat doe je zo! 

Hoe maakt het werken bij Derec je blij?

Ik merk dat Derec echt goed weet bij welke scholen ik pas, ik ben namelijk op hele leuke scholen geplaatst! Ik vind het contact en de samenwerking super,  omdat het heel laagdrempelig is.

Wat kan er volgens jou beter in het onderwijs en hoe probeer je hier zelf aan bij te dragen?

Wat naar mijn idee beter zou kunnen is zorgen dat er kleinere klassen zijn, of juist meer handen in één klas zijn, zodat er nog meer op het individu les kan worden gegeven.

Ik probeer het onderwijs iedere dag beter te maken door te investeren in de kinderen en vooral in hoe ze met elkaar omgaan. Ik probeer ervoor te zorgen dat de kinderen hierdoor elke dag met plezier naar school gaan en dat dit bijdraagt aan hun prestaties.

Hoe vind je dat Derec hierin bijdraagt?

Ik vind het fijn dat Derec, naast het bieden van een luisterend oor en begeleiding, ook workshops organiseert. Ik kan daar echt iets van leren en het geleerde vervolgens in de klas toepassen. Daardoor kan ik alleen maar beter worden in mijn vak!

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Het onderwijs is continu in beweging. Terwijl de vraag naar gekwalificeerd onderwijspersoneel groeit…

Onderwijs

Het vak Engels behelst veel meer dan slechts grammatica, woordjes stampen en boeken lezen. Het draai…

Onderwijs

Montessori, jenaplan of dalton? Als je net begint als leerkracht, sta je voor de keuze: ga je aan de…