Hoe vind je als leerkracht een vacature die écht bij je past?

Een leuke baan willen we allemaal. Ben jij ook op zoek naar een vacature als leerkracht waar je écht blij van wordt? Of wil je graag overstappen, maar weet je niet hoe? Momenteel zijn er veel vacatures voor leerkrachten beschikbaar. Maar hoe weet je nou welke bij jou past? En zie je door de bomen het bos nog wel? Hoe vind jij de onderwijsbaan waar jij weer blij van wordt?  Lees snel verder en ontdek hoe je de werkplek vindt die écht bij je past.

Welke vacature leerkracht past bij jou?

De vacature leerkracht vinden die bij jou past: dat doe je via Derec. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. We willen je echt leren kennen – je passies, je irritaties en alles daartussenin. Waarom? Hoe beter we je kennen, hoe sneller we die perfecte vacature leerkracht vinden. En als we die gevonden hebben? Dan houdt onze begeleiding niet op. Onze field managers houden regelmatig contact om te checken hoe het met je gaat. Deze begeleiders hebben allemaal jarenlange, waardevolle ervaring in het onderwijs en kunnen je van relevante tips en tricks voorzien die helpen bij het vinden van de perfecte leerkracht vacature. Jasper, zelf afkomstig uit het onderwijs, is zo’n fieldmanager en legt uit waarom intensieve begeleiding zo belangrijk is.

Heb jij de ambitie om je op persoonlijk vlak verder te ontwikkelen? Ook dan helpen we je graag! We bieden onze kandidaten diverse gratis workshops aan. Deze gaan onder meer over pedagogiek en didactiek, maar ook hoe je ‘de ideale les’ geeft. Via Derec een baan zoeken als leerkracht biedt nog veel meer voordelen. Je leest ze hier.

Vacature leerkracht vinden die bij je past: probeer verschillende scholen

Je werkt gemiddeld 90.000 uur in je leven. Dat zijn heel wat werkdagen van 9 tot 5. Dan kun je maar beter werk vinden waar je blij van wordt. De beste stap naar meer werkplezier? Veel uitproberen! Bij verschillende scholen, klassen en werkgevers. En waar kun je dat beter doen dan bij Derec? Wij hebben héél veel vacatures leerkracht, er is altijd werk voor jou. Bij ons kun je eindeloos uitproberen totdat je de vacature leerkracht van je dromen tegenkomt.

Ben jij (bijna) lesbevoegd en heb je zo nu en dan een dag vrij? Ga aan de slag als invaller Start dan bijvoorbeeld met een paar invalklussen. Zo kom je er snel achter wat jouw ding is zonder vast te zitten. Meer informatie en inschrijven kan via www.derec.nl/derect.

Wat past bij jou? Fulltime, parttime of leren terwijl je werkt?

Een ander punt om over na te denken is: wat voor vacature leerkracht zoek ik? Fulltime, parttime of wil ik nieuwe dingen leren op werk? Wanneer je dat weet, kun je veel gerichter zoeken. Zeker als je net bent afgestudeerd en nog niet precies weet wat je wilt. Lees ook: Leerkracht worden zonder diploma, kan dat? 

Ben je er al helemaal uit? Check dan hier de verschillende vacatures leerkracht!

Bij Derec zijn we goed in mensen dingen leren! Je leert bij ons niet alleen uit boeken, maar vooral door te doen – op de werkvloer, direct voor de klas. Dat is betaald krijgen en ondertussen het vak in de vingers krijgen. En met zo’n papiertje op zak, ga je snel meer verdienen. Check daarom snel ons eigen unieke werk-leertraject Leerkracht van Morgen. Om je een idee te geven hoe dit in praktijk werkt, vertellen we je graag het verhaal van juf Floortje.

Vacatures leerkracht: solliciteren via Derec loont

Het is niet niks, die vraag: ‘Welke vacature past bij mij?’. Daarom is het helemaal oké om daar wat hulp bij te krijgen. Bij Derec kijken we naar wie jij bent. Naar jouw interesses, competenties en toekomstplannen. Zo vinden we een vacature die écht bij je past.

Wil jij aan de slag als leerkracht? Dan loont het om te solliciteren via Derec. Bij ons vind je een uitgebreid en divers aanbod aan vacatures, zowel voor het basisonderwijs als voor het voortgezet onderwijs. Zie je op dit moment geen leuke vacature die bij jou past? Niet getreurd! Schrijf je bij ons in, dan krijg je als eerste bericht als er een nieuwe vacature beschikbaar is.

Inval vacature leerkracht? Aan de slag als invalkracht!

Regelmatig worden klassen naar huis gestuurd door bijvoorbeeld ziekte, vakantie of zwangerschap van hun leerkracht. Derec heeft daarom een goedgevulde invalpool vol ervaren leerkrachten die graag een dag bijspringen wanneer de nood hoog is. Zo maken wij het onderwijs een weer leuk! Zou jij ook best bij willen verdienen met invallen in het basisonderwijs? Dat kan heel makkelijk! Je kunt zelf aangeven wanneer je beschikbaar bent voor invalklussen, doet ervaring op voor de klas én bent ontzettend waardevol voor de school in nood. Ontdek hier tips voor succesvol invallen in het basisonderwijs. Zo kun je snuffelen op verschillende scholen en tegelijkertijd je eigen lesstijl ontwikkelen. Maar wat houdt een dag invallen nou eigenlijk in? Lees hier meer over invallen in het basisonderwijs.

Lees ook: Rechten als invaller basisonderwijs: help jij straks scholen uit de brand? 

Invaller heeft gereageerd op vacature leerkracht

Vacatures leerkracht in de randstad

Ben je op zoek naar een leuke baan als leerkracht in de Randstad? Dan heb je ‘t vast al gemerkt: hier liggen de onderwijsbanen voor het oprapen. Maar waarom zou je het alleen doen als wij je kunnen helpen? Met ons grote netwerk kennen we de scholen van binnen en van buiten. Zo vinden we de vacature leerkracht die precies bij jou past.

Woon je niet in de Randstad, maar denk je wel aan verhuizen? Bij Derec denken we graag met je mee. We kunnen bijvoorbeeld een deel van je huur vergoeden als je via ons aan de slag gaat in de Randstad. Wil je werken in Rotterdam of liever in Amsterdam-Centrum? Wij helpen je jouw ideale leerkracht vacature te vinden. Vertel ons wat je zoekt en we regelen het!

Wil je wel aan de slag in de Randstad, maar vind je verhuizen te veel gedoe? Geen probleem! Er zijn andere opties. We kunnen bijvoorbeeld hotelovernachtingen regelen, zodat je niet elke dag heen en weer hoeft te reizen. En ja, die kosten zijn voor onze rekening.

Aan de slag via Derec

Zoals hierboven beschreven, Derec heeft áltijd werk of een leuke leerkracht vacature voor jou. Ben je er nog niet helemaal uit, of zie je even door de bomen het bos niet meer? Neem gerust contact met ons op. Zo kunnen we jou helpen, en met je meedenken over hoe jij het beste tot je recht komt.

Bekijk onze vacatures

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Heb je ooit nagedacht over hoe jij een verschil kunt maken in de wereld? Als leraar basisonderwijs h…

Onderwijs

Leraar worden in Amsterdam, wist je dat je dat versneld kunt worden én dat je dan niet eens je eigen…

Onderwijs

Dat de tekorten binnen het basisonderwijs enorm zijn is geen geheim. Het is daarom een goeie ontwikk…