Zij-instroom onderwijs: ga jij voor een nieuwe carrière als leerkracht?

Altijd al gefascineerd geweest door het onderwijs? Krijg je energie van het idee om voor de klas te staan? Dan is zij-instroom onderwijs dé optie voor jou. En goed nieuws! Derec helpt je graag om de mogelijkheden te ontdekken voor het zij-instromen in het onderwijs als de ‘Leerkracht van Morgen’.

Wat is een zij-instromer in het onderwijs?

Eerst even duidelijkheid: wat is ‘zij-instromer onderwijs’ eigenlijk? Een zij-instromer is iemand die, vaak met een afgeronde opleiding of ervaring in een ander vakgebied, kiest om leraar te worden. Als zij-instromer volg je een traject waarbij je werken en leren combineert. Uiteindelijk maak je zo de overstap naar het onderwijs. Kortom: je duikt in een traject waarin je werkt én leert, en voilà: je wordt een game changer in het onderwijs!

Lees ook: Vanuit het werkveld het onderwijs in met het zij-instroomtraject van Derec!

Hoe werkt zij-instoom onderwijs?

Het traject van zij-instromen is zo ontworpen dat je je ervaring en kennis kunt gebruiken om een waardevolle bijdrage te leveren aan het onderwijs. Hieronder bespreken we de stappen die je neemt in het zij-instroomtraject in het onderwijs als toekomstige ‘Leerkracht van Morgen’.

Voorbereiding en onderzoek: Voordat je de wereld van het onderwijs betreedt, oriënteer je je op de mogelijkheden. Wat zijn je motivaties om leraar te worden? Heb je de drive en passie die nodig zijn om in het onderwijs te slagen? Neem de tijd om je te verdiepen in wat het zij-instroomtraject inhoudt en de verschillende rollen binnen het onderwijs. Lees hier welke zeven competenties een leerkracht nodig heeft. 

Aanmelding: Nu is het tijd om officieel de stap te zetten. Derec is er om je te helpen, dus aarzel niet om contact op te nemen. Met persoonlijke begeleiding en een uitgebreid netwerk, kan Derec je ondersteunen bij elke stap in het zij-instroomtraject.

Kwalificaties: Om zij-instromer te worden, zijn er bepaalde eisen waaraan je moet voldoen. Werk samen met Derec om te controleren of je in aanmerking komt en welke aanvullende certificeringen je mogelijk nodig hebt.

Plan maken: Bij Derec is geen enkel zij-instroomtraject hetzelfde. Samen met je persoonlijke adviseur stel je een plan op maat samen dat is afgestemd op jouw unieke achtergrond, ervaring en ambities.

Prakijk: Terwijl je de opleiding volgt, zul je ook ervaring opdoen in de praktijk. Derec kan je helpen bij het vinden van een geschikte school waar je aan de slag kunt gaan en de fijne kneepjes van het vak kunt leren.

Blijven leren: Het zij-instroomtraject is slechts het begin. Zodra je in het onderwijs aan de slag gaat, is het belangrijk om jezelf te blijven ontwikkelen. Maak gebruik van de coaching en begeleiding die Derec aanbiedt om je vaardigheden aan te scherpen en een blijvende impact te maken in de klas.

Succes: Wanneer je officieel als leerkracht aan de slag gaat, is het tijd om dit te vieren! Wees trots op jezelf en de inspanningen die je hebt geleverd om deze mijlpaal te bereiken. Je hebt nu de kans om een verschil te maken in de levens van leerlingen.

Wat maakt zij-instroom onderwijs zo speciaal?

Heb je ooit het gevoel gehad dat je iets groters wilt bijdragen aan de samenleving? Of ben je op zoek naar een carrièreswitch die je hart écht sneller laat kloppen? Als dit bekend klinkt, verwelkomen we je graag in de wereld van zij-instromen in het onderwijs. Wat maakt het zo speciaal? Dat zullen we hieronder toelichten.

Jouw bagage is goud waard: In plaats van een groentje te zijn, stap je het onderwijs in met een koffer vol ervaring. Of je nu uit de zakenwereld, de gezondheidszorg of een creatieve sector komt: jouw kennis is onmisbaar.

Versneld succes: Bij zij-instromen draait alles om efficiëntie. Je combineert werken met leren in een versneld traject. Denk hierbij aan de voldoening van het daadwerkelijk in de praktijk brengen van wat je leert, zonder dat je jaren op een campus hoeft door te brengen.

Maatwerk: Elke zij-instromer is uniek, en het traject respecteert dat. Dit is geen lopende band; het is maatwerk dat rekening houdt met jouw specifieke achtergrond en doelen. Het zij-instroomtraject buigt en vormt zich naar wat jij nodig hebt.

Impact: Laten we eerlijk zijn, ‘impact’ is een woord dat je overal hoort. Maar hier is het écht. Als zij-instromer heb je de mogelijkheid om het leven van leerlingen te verrijken, hun perspectieven te verbreden en hen te begeleiden op hun pad. Je wordt een onmisbaar onderdeel van hun groeiproces.

Levenslang leren is geen cliché: Met zij-instromen zet je een levenslange leerervaring in gang. Het houdt niet op zodra je het klaslokaal betreedt. De groei, de uitdagingen en de overwinningen blijven komen. Dit is een carrière die zich blijft ontvouwen.

Één ding is zeker: zij-instromen in het onderwijs is een impactvolle keuze. Het is geen stap terug, maar een gigantische sprong voorwaarts. Ben je klaar om je horizon te verbreden en een carrière op te bouwen die er écht toe doet? Doe het. Derec helpt je hierbij graag! 

Hoe word ik zij-instromer in het onderwijs?

Wil je weten hoe je zij-instromer in het onderwijs wordt? Dan is Derec jouw ideale partner. Wij kunnen je helpen met het vinden van de juiste school en ondersteuning bieden gedurende het hele traject. Met onze expertise en begeleiding zorgen we ervoor dat jouw carrière als leraar zij-instroom succesvol zal zijn. Ontdek hier de verschillende zij-instroom trajecten van Derec.

Vrouwelijke leerkracht legt een vraag uit aan leerling aan haar bureau.

Waarom kiezen voor zij instromen onderwijs bij Derec?

Wil jij aan de slag in het onderwijs? Onze ervaren adviseurs staan klaar om jou te begeleiden op je pad naar een nieuwe carrière als leraar. Met een netwerk van top onderwijsinstellingen en een op maat gemaakt traject, maken wij het verschil in jouw zij-instroom avontuur. Lees hier de ervaringen van andere zij-instromers die hebben gekozen voor Derec! Word jij de nieuwe Leerkracht van Morgen? Kies de snelste weg en neem contact met ons op!

Deel dit blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Heb je ooit nagedacht over hoe jij een verschil kunt maken in de wereld? Als leraar basisonderwijs h…

Onderwijs

Leraar worden in Amsterdam, wist je dat je dat versneld kunt worden én dat je dan niet eens je eigen…

Onderwijs

Dat de tekorten binnen het basisonderwijs enorm zijn is geen geheim. Het is daarom een goeie ontwikk…