Werken als zzp’er in de zorg via Derec: dit moet je erover weten

Werk jij als zzp’er in de zorg of ben je van plan om als zzp’er in de zorg aan de slag te gaan? Dan ben je bij Derec aan het juiste adres. Wij zorgen voor passende opdrachten binnen jouw vakgebied. Ga bijvoorbeeld op zzp-basis aan de slag als verpleegkundige of help ouderen in een verzorgingstehuis als Verzorgende IG. Bij Derec begrijpen we dat jij maar met één ding bezig wilt zijn: zorgen. Daarom regelen wij graag de rest: het vinden van passende opdrachten en het uit handen nemen van administratie.

Wat is een zzp’er?

Laten we beginnen bij het begin: wat is een zzp’er eigenlijk? ‘Zzp’ is een afkorting voor ‘zelfstandige zonder personeel’, vaak ook wel freelancer genoemd. Als freelancer of zzp’er in de zorg werk je voor verschillende zorgaanbieders, zonder dat er sprake is van een dienstverband.

Waarom werken als zzp’er in de zorg?

Steeds meer zorgprofessionals kiezen ervoor om als zzp’er of freelancer aan de slag te gaan. Dat is ook niet zo gek, want werken als zzp’er in de zorg biedt een aantal interessante voordelen. Zo kun je als zzp’er in de zorg voor meerdere opdrachtgevers werken, waardoor je meer afwisseling hebt in je werk. Ook kun je je eigen uurtarief bepalen, bepaal je wanneer je beschikbaar bent en heb je zeggenschap over in welke regio je werkzaam bent.

Waarom werken als zzp’er in de zorg via Derec?

Werken als zzp’er in de zorg kent vele voordelen: omdat je eigen baas bent kun je veel zelf bepalen, zoals het uurtarief waarvoor je gaat werken en welke opdrachten je aanneemt. Je kunt als zzp’er in de zorg ook goed je eigen rooster bepalen. Draai je liever geen, of juist wél nachtdiensten? Dat bepaal je helemaal zelf. Lange vergaderingen zijn ook verleden tijd.

Werken als zzp’er in de zorg brengt ook een aantal uitdagingen met zich mee. Want hoe vind je eigenlijk de geschikte opdracht, heb je wel tijd om facturen uit te sturen en krijg je je loon wel op tijd gestort? Hiermee helpt Derec je graag verder! Zo vinden we altijd een opdracht die bij jou past, nemen wij het opstellen van je facturen uit handen en zorgen we dat je salaris op tijd wordt gestort.

Hoe word je zzp’er in de zorg: een stappenplan

Werk jij op dit moment in loondienst als zorgverlener en ben je van plan om als zzp’er in de zorg te gaan werken? Dan is het goed om te weten dat er een aantal door de overheid opgestelde regels en wetten zijn waaraan je je moet houden. Deze regels en wetten verschillen per specifiek zorgberoep. Het is ook belangrijk dat je al geruime tijd ervaring hebt in je huidige functie voordat je deze op zzp-basis gaat uitvoeren. Daarnaast is het ook goed om te weten of jouw zorgberoep goed in de markt ligt en of je er dus voldoende mee kunt verdienen op zzp-basis.

Is het voor jou zo klaar als een klontje en wil je aan de slag als zzp’er in de zorg? Dan zijn er een aantal belangrijke stappen die je moet nemen. Een uitgebreid stappenplan vind je op de website van de Kamer van Koophandel. De belangrijkste stappen zetten wij graag voor je op een rij:

  • Stap 1. Schrijf je in bij de Kamer van Koophandel: bedenk een passende bedrijfsnaam en denk na over hoe je je bedrijf wilt omschrijven. Na inschrijving krijg je een KVK- en btw-nummer toegewezen. Hier betaal je eenmalig een inschrijfvergoeding van €50,- voor.
  • Stap 2: Vraag een VOG aan: als zzp’er in de zorg dien je in het bezit te zijn van een verklaring omtrent het gedrag (VOG). Deze verklaring bewijst dat je gedrag in het verleden geen bezwaar is voor het uitvoeren van je beroep. Je kunt een VOG aanvragen in jouw gemeente.
  • Stap 3: Bepaal je prijs: voor een aantal zorgberoepen heeft de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) maximumtarieven vastgesteld. Een overzicht hiervan vind je hier.
  • Stap 4: Sluit een verzekering af voor zzp’er in de zorg: als zzp’er heb je geen werkgever meer die verantwoordelijk voor je is als er iets gebeurd op de werkvloer. Deze verantwoordelijkheid ligt als zzp’er in de zorg bij jezelf. Sluit daarom een goede verzekering af die aansluit op jouw situatie.

De voordelen van Derec voor een zzp’er in de zorg

Ben jij al zzp’er in de zorg en ben je op zoek naar passende opdrachten binnen jouw vakgebied? Dan helpen we je graag! Bij Derec zijn we meewerkend, flexibel en oplossingsgericht. Als zzp’er in de zorg werken via Derec biedt een aantal voordelen:

  • Je bepaalt je eigen uurtarief en krijgt wekelijks uitbetaald
  • Wij gebruiken onze handen om jouw facturatie op te stellen zodat jij je handen vrij hebt om de juiste zorg te verlenen
  • Altijd persoonlijk contact en korte lijntjes met de fieldmanager voor vragen of om even te sparren
  • Wij rekenen voor zzp’ers in de zorg geen bemiddelingsfee
  • Afwisselende werkplekken door onze samenwerking met de beste zorginstellingen in regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht 

Werkaanbod voor zzp’er in de zorg

Derec biedt zzp’ers in de zorg de mooiste zorgbanen in de intramurale en extramurale zorg. Of je nou zorg wilt verlenen ‘binnen- of buiten de muren’, bij Derec staan jouw persoonlijke behoeften centraal. Wij brengen dan ook graag jouw wensen in kaart zodat we de perfecte opdrachtgever voor jou zorgfunctie kunnen vinden. Dankzij ons uitgebreide netwerk met de beste zorginstellingen in regio Noord-Holland, Flevoland en Utrecht vinden we de opdracht die bij jou past. Hier rekenen wij geen bemiddelingsfee voor: deze dienst is voor zzp’ers in de zorg gratis.

Vacatures voor zzp’ers in de zorg bij Derec

Werken als zzp’er in de zorg kan op veel manieren en op veel plekken. Bij Derec hebben we vacatures in de zorg op verschillende takken binnen de zorg: ouderenzorg, ziekenhuiszorg, thuiszorg, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg. Enthousiast geworden over de voordelen van werken als zzp’er in de zorg via Derec? Bekijk dan onze vacatures of neem contact met ons op!

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Ninusca Lovera is zo'n docent die je bijblijft. Het komt door haar enorme inzet door de jaren heen,…

Onderwijs

Dana is juf van groep 5 op Het Anker, een gezellige school waar ze elke dag met plezier naartoe gaat…

Onderwijs

Sanne draait al eventjes mee in het onderwijs: om precies te zijn 26 jaar. Een aantal jaren geleden…