Werken als zzp’er in het onderwijs?

Wil je aan de slag gaan als zzp-docent of -leerkracht? We zijn altijd op zoek naar goede freelancers, ervaren zzp’ers en enthousiaste flexibele krachten. Vertel ons wat je kunt, dan kijken wij wat we voor je kunnen betekenen als je wil werken als zzp’er in het onderwijs!

Werken als zzp’er in het onderwijs

De een noemt het zzp’er in het onderwijs, de ander freelance docent of leerkracht. Daar zit in principe geen verschil in. Je werkt in beide gevallen voor verschillende opdrachtgevers en voert je werk uit als zelfstandig ondernemer. Er zijn op dit moment staan er zo’n 2.400 zelfstandig leraren ingeschreven in het KVK Handelsregister. Er zijn wel een aantal zaken waar je als zzp-docent of -leerkracht rekening mee moet houden, zoals belastingen, administratie, je uurtarief en verplichtingen zoals de AVG.

Hoe kun je werken als zzp’er in het onderwijs?

Starten als zzp-docent of -leerkracht kan snel geregeld zijn. Als zzp’er in het onderwijs werk je volgens een vast rooster, dus je werk volledig naar eigen inzicht en behoefte uitvoeren lukt niet altijd. Derec helpt je graag om te werken als zzp’er in het onderwijs bij diverse scholen, of het nu gaat om het basisonderwijs, speciaal (voortgezet) onderwijs of het voortgezet onderwijs.

Wat verdient een zzp-docent in het onderwijs?

Zzp-docenten en -leerkrachten zijn vanzelfsprekend vrij om hun eigen tarief te bepalen, maar dit kan lastig zijn. Een te hoog uurtarief schrikt klanten af. Een te laag uurtarief is niet alleen een onderwaardering van je kwaliteiten, het levert je ook te weinig inkomsten op als zzp docent.

Samenwerken met Derec als zzp-docent

Derec werkt graag samen met talentvolle mensen die hun vak serieus nemen en snel hun weg vinden in nieuwe situaties. Ben je regelmatig beschikbaar voor tijdelijke opdrachten en wil je écht werken als zzp’er in het onderwijs? Dan kunnen we je koppelen aan interessante opdrachtgevers. Acquisitie, onderhandelingen en facturatie doen wij voor je. Daarnaast zorgen we ervoor dat je rekeningen altijd binnen een week worden betaald. Zo kun jij je richten op het onderwijs.

We maken graag kennis met je

Meld je online aan of bel eens met een van onze onderwijsspecialisten. Zij hebben al veel freelancers aan een leuke nieuwe opdracht geholpen en kunnen al je vragen beantwoorden!

Ons onderwijsteam is er voor jou

Carmelle Blom-Hoen

Primair onderwijs Rotterdam

Kandidaat blij en de school blij? Dan ben ik ook blij!

Ingrid de Leeuwen – van Dijken

Primair onderwijs Noord-Holland

Het leukste aan mijn werk vind ik de persoonlijke aanpak. Zo is de kans op een mooie match, en weer een blije leerkracht, het grootst.

Loraine Callanan

Coördinator Leerkracht van Morgen

Ik geniet ervan om een positieve bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van de leerkrachten en dat zij met plezier voor de klas staan!

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures weten voordat deze online verschijnen.