Nieuwe stap in zicht

Zij-instromen via Derec

Ooit ben je vol overgave begonnen aan een studie of een baan. Past deze richting nog steeds wel bij jou? Bij Derec snappen we dat niet iedereen van jongs af aan wist welke baan het beste zou passen. Heb je al wat werkjaren achter de rug en ambieer je een overstap naar het basis- of voortgezet onderwijs, of naar de zorg? Wij helpen je graag met onze trajecten op maat.

Leerkracht van Morgen

Wil jij een onmisbare schakel zijn in de basisontwikkeling van een kind? Word leerkracht in het basisonderwijs via ons eigen flexibele zij-instroomtraject.

Docent van Morgen

Wil jij jouw kennis meegeven over het vak Nederlands of wiskunde in het voortgezet onderwijs? Word docent via Derec en ga aan de slag in een bruisende omgeving waar talenten worden ontdekt.

Zorgprofessional van Morgen

Ben jij een helpende (plus) en wil jij graag een stapje verder als verzorgende IG? Of heb jij in het verleden gewerkt in de zorg en wil je graag herintreden? Word verzorgende IG via ons eigen flexibele zij-instroomtraject.

De voordelen van Derec

  • Direct een aanstelling voor 0,6 fte
  • Een opleiding aangepast op jouw profiel (traject op maat)
  • Volledige vergoeding opleiding
  • Intensieve begeleiding, ook wanneer je aan de slag gaat
  • Je kunt beginnen wanneer je wilt

Wat is een zij-instroomtraject?

Een zij-instroomtraject kan ervoor zorgen dat je de overstap kunt maken van je huidige carrière naar een baan in het onderwijs of in de zorg. Het kan ook zo zijn dat je al leerkracht of docent bent, maar graag les zou willen geven in een ander vak, of wanneer je van het voortgezet onderwijs naar het primair onderwijs wilt overstappen. Of wanneer je al in de zorg werkt als Helpende Plus, maar graag door wilt ontwikkelen als verzorgende IG.

Hoe word je zij-instromer in het onderwijs?

Loop jij al een tijdje met het idee rond om over te stappen naar een baan in het basis- of voortgezet onderwijs, dan is een zij-instroomtraject misschien wel iets voor jou! Om mee te doen aan een zij-instroomtraject dien je wel aan een paar eisen te voldoen. Zo moet je in het bezit zijn van minimaal een afgeronde mbo- niveau 4 diploma. Deze regel hanteren wij omdat de pabo op dit niveau wordt aangeboden en je deze in een versnelde variant zal gaan volgen. Om aan ons Leerkracht van Morgen traject mee te doen, dien je daarnaast een reken- en een taaltoets te volbrengen. We vinden het daarnaast ook erg belangrijk meer te weten te komen over jouw motivatie om de overstap naar het onderwijs te maken. Zit dit allemaal goed? Dan heten we je graag welkom in een van onze zij-instroomtrajecten!

Zij-instroomtraject basisonderwijs

Ons eigen zij-instroomtraject ‘Leerkracht van Morgen’ leidt jou op tot waardevolle leerkracht. Belangrijk hierbij is de begeleiding die geboden wordt vanuit het traject. Wij leggen hier een sterke focus op, omdat wij in de praktijk zien dat een gedegen start met sterke begeleiding de sleutel is tot een goede onderwijscarrière. Wij komen tijdens het traject dan ook regelmatig bij je langs en houden altijd een vinger aan de pols als het gaat om je eerste stappen voor de klas. Je staat er bij Derec dus nooit alleen voor! Gaandeweg kunnen we ook samen bepalen wat voor soort onderwijs en welke type scholen er bij jou passen. Daarnaast zul je regelmatig intervisies hebben met je mede Leerkrachten van Morgen om ervaringen uit te wisselen.

Zij-instroomtraject voortgezet onderwijs

Een overstap naar het voortgezet onderwijs kan ook zeer waardevol zijn! Toch verschilt jouw kans op een baan in het voortgezet onderwijs per vak. In diverse vakken, zoals Nederlands en wiskunde, heersen er grote tekorten. Momenteel kun je ons Docent van Morgen traject volgen wanneer je in een van deze twee vakken les wilt geven. Net als bij ons zij-instroomtraject basisonderwijs kun je ook bij dit traject op een ijzersterke begeleiding rekenen.

Geschiktheidsonderzoek

Omdat we de beste zorg en begeleiding aan onze deelnemers willen bieden én waardevolle leerkrachten, docenten en zorgprofessionals willen garanderen, hanteren we voor elk van onze zij-instroomtrajecten een geschiktheidsonderzoek. Niet alleen om het niveau van jou als kandidaat te bepalen, maar ook om een idee te krijgen van jouw motivatie om het onderwijs of de zorg in te gaan. Zien we in jou de gemotiveerde, enthousiaste en waardevolle kracht voor het onderwijs of de zorg, dan gaan we dolgraag het traject met jou aan!

Blogs over zij-instromen

Zij-instromen

Weet jij alles over algebra, meetkunde en kansberekening, werk je graag met jongeren en ben je klaar…

Zij-instromen

Het onderwijs in als zij-instromer kan een uitdaging zijn. Een carrièreswitch maken om het onderwijs…

Zij-instromen

Herinner je je nog de impact van De Aanslag van Harry Mulisch? Of de uitdagingen van de d/t-regels?…

1 2 3 8

Direct inschrijven