GZ-psycholoog

Wil je als GZ-psycholoog, ofwel gezondheidszorgpsycholoog, werken in bijvoorbeeld het ziekenhuis, psychiatrische inrichting, verslavingszorg, verpleeghuis of in de kinder- of jeugdhulpverlening? Derec helpt je een baan te vinden als GZ-psycholoog die bij je past en aan je wensen voldoet. Vertel ons middels een kennismakingsgesprek hoe jij jouw toekomst ziet en waar je waarde aan hecht bij een vacature GZ-psycholoog. Dan gaan we aan de slag met het vinden van jouw droombaan in de zorg.

Hoe kunnen wij jou helpen bij een GZ-psycholoog vacature?

Of je direct een vaste baan wilt of liever tijdelijk aan de slag gaat: wij hebben genoeg vacatures als GZ-psycholoog voor jou. Wat zijn jouw wensen en verwachtingen? We hebben verschillende potentiële werkplekken, die we door middel van een persoonlijke aanpak voor je uitzoeken. Bij Derec houden we kennismakingsgesprekken en voorzien we je van tips bij het solliciteren en de salarisonderhandelingen. We vinden het namelijk belangrijk dat je de juiste baan als GZ-psycholoog vindt.

Waarom kies je als GZ-psycholoog voor Derec?

Derec helpt je graag met het zoeken naar een geschikte vacature GZ-psycholoog in de zorg. Maar daar houdt ons werk niet op: zo zorgen we ook voor een passend salaris en andere arbeidsvoorwaarden. Verder biedt Derec je altijd een luisterend oor wanneer dat nodig is. Ben je nieuwsgierig geworden hoe we jou aan je droombaan kunnen helpen of wil je weten welke vacatures als GZ-psycholoog er zijn? Meld je aan en dan nemen wij contact met je op!

Wat doet een GZ-psycholoog precies?

Op zoek naar een vacature als GZ-psycholoog? Wij hebben een breed aanbod aan vacatures om uit te kiezen, maar wat zijn de taken van een GZ-psycholoog? Een GZ-psycholoog is een psycholoog die na zijn opleiding basispsycholoog zich heeft gespecialiseerd als psycholoog in de gezondheidszorg.

Een GZ-psycholoog behandelt patiënten die psychische stoornissen of problemen in de persoonlijke levenssfeer hebben. De GZ-psycholoog behandelt deze problemen zelfstandig door middel van sessies waar psychologische en psychotherapeutische technieken toegepast worden. Een GZ-psycholoog voert intakegesprekken met patiënten, stelt een behandelplan op en voert het behandelplan uit. Daarnaast geeft een GZ-psycholoog advies aan artsen en andere behandelaars over de behandeling van patiënten en zorgt voor de dossiervorming van de patiënten. Het komt tenslotte vaak voor dat een GZ-psycholoog leiding geeft aan een team van (basis)psychologen.

Om als GZ-psycholoog aan de slag te kunnen gaan, dien je de universitaire opleiding Psychologie te voltooien. Na afronding van deze opleiding mag je je basispsycholoog noemen. Om je vervolgens te ontwikkelen tot GZ-psycholoog dien je de tweejarige postmasteropleiding tot gezondheidszorgpsycholoog te volgen. Na afronding van deze opleiding mag je je GZ-psycholoog noemen! Het beroep kent tevens een beschermde titel en is opgenomen in het BIG-register (Beroepen in de Individuele Gezondheidszorg).

Wij staan voor je klaar

Dagmar van Wilgenburg

Zorg Utrecht

Met mijn kennis over zorg help ik je graag aan een fijne werkplek.

Lorenzo Monteiro

Zorg Zuid-Holland

Met mijn persoonlijke benadering is het maken van een match in de zorg waar ik voor zorg.

Liz Asman

Zorg Noord-Holland

Ik help de juiste professionals op de juiste plek te krijgen. 

Vergroot je kansen als GZ-psycholoog

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende instellingen. De kans is groot dat we van vacatures voor GZ-psycholoog weten voordat deze online verschijnen.