Ons ijzersterke begeleidingstraject voor zij-instromers

Derecademy

Als zij-instromer het onderwijs leren kennen is soms een flinke opgave. Het allerbelangrijkste is de begeleiding. Hier valt of staat het succes van een zij-instromer voor de klas mee. In de praktijk gebeurt het helaas te vaak dat de begeleiding erbij inschiet. Dit is absoluut niet gek met de hoge werkdruk binnen het onderwijs, maar kan helaas wel tot resultaat hebben dat een zij-instromer ondersneeuwt. Derecademy is er op gericht om de zij-instromer te begeleiden naar bekwaamheid in de 7 SBL-competenties voor het primair onderwijs.

Onze ervaren begeleiders hebben zelf allemaal voor de klas gestaan en weten als geen ander hoe intensief het starten van een onderwijscarrière kan zijn. In de praktijk zien we dat zij-instromers er met volle moed in gaan, maar er problemen kunnen ontstaan door het gebrek aan begeleiding. Hier komt Derecademy om de hoek kijken. Het begeleidingstraject van Derecademy is er op gericht om de zij-instromer te begeleiden naar bekwaamheid in de 7 SBL-competenties voor het primair onderwijs met behulp van:

  • Lesbezoeken door een vaste begeleider;
  • Intervisies met de begeleider en een vaste groep;
  • Maandelijkse training;
  • Een plan van aanpak op maat voor elke zij-instromer.

Voor wie is Derecademy?

De begeleiding van Derecademy is bedoeld voor alle zij-instromers die bezig zijn met het behalen van hun bevoegdheid via het ‘zij-instroom in het beroep-traject’ of studeren aan een reguliere pedagogische academie.

Derecademy's studiegids

Onze complete studiegids met alle informatie over onze Derecademy is gemakkelijk te downloaden.

Ik heb een klacht

Onze klachtenprocedure is hieronder te downloaden.

Meer informatie?

Heb je vragen over Derecademy en wil je hier iemand over spreken? Neem gerust contact met ons op. We staan je graag te woord.