IJzersterke schoolleiders en IB'ers met een onderwijshart

Gezocht: interim-intern begeleider en interim- schoolleiders

Goed basisonderwijs kan niet zonder goede schoolleiders en intern begeleiders. Voor diverse scholen in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Utrecht zoeken wij ijzersterke schoolleiders en intern begeleiders met een groot onderwijshart. Wordt dit jouw volgende uitdaging?

Derec is inmiddels meer dan 10 jaar actief in de arbeidsbemiddeling en als opleider van onderwijspersoneel voor het PO. Zo zijn we door de jaren heen ook in contact geweest met veel interim-schoolleiders en interim-intern begeleiders. Daarmee hebben we gaandeweg een breed netwerk aan interim-professionals opgebouwd.

Hierbij ontvingen we steeds vaker het verzoek van deze interims of we ook henzelf aan een nieuwe passende opdracht zouden kunnen helpen. En aangezien we ons als Derec blijven ontwikkelen en groeien, houden we ontwikkelingen in het onderwijs nauwlettend in de gaten. Dus toen de vraag naar interim-schoolleiders en interim-intern begeleiders sterk toenam, vormde dat het laatste zetje om per schooljaar 2022-2023 onze interim-tak te starten. De jarenlange ervaring voor de klas van onze adviseurs en ons opgebouwde netwerk als bemiddelaar in het PO, stelden ons in staat een vliegende start te maken en de eerste interim-professionals al direct te laten starten.

De voordelen voor jou als intern begeleider of schoolleider

Derec heeft een breed netwerk aan besturen en scholen waarmee we al jaren nauw samenwerken. De mogelijkheden voor afwisselende opdrachten zijn er dus in overvloed! Daarnaast komen onze adviseurs zelf uit het onderwijs en kennen zij het onderwijs daardoor van binnen en van buiten. Zo heb je altijd een sparringpartner met zicht op jouw werkveld. Daarnaast kunnen we opdrachten goed identificeren, zodat het zo optimaal mogelijk aansluit op jouw ervaring en expertise. Zo sta je er bij Derec nooit alleen voor. Niet alleen qua de ondersteuning en begeleiding, maar ook vanwege onze borrels voor onze interim-professionals.

De voordelen voor scholen

Een intern begeleider of schoolleider op interim-basis kan zorgdragen voor een tijdelijke invulling bij een afwezigheid, dan wel ervoor zorgen dat een toekomstige, vaste IB of directeur een optimale start kan maken. Voor beide functies geldt dat wij altijd allereerst in overleg afstemmen over welk profiel de gewenste professional zou moeten beschikken, qua expertise en ervaring passend bij de opdrachtinhoud.

Een intern begeleider kan vanuit Derec op interim-basis worden ingezet om bijvoorbeeld te werken aan een verbetertraject binnen de school. Maar ook vraagstukken specifiek op het gebied van teamvorming, leerlingenzorg en ondersteuning van de directie zien wij vaak voorbijkomen.

De schoolleider op interim-basis kan verantwoordelijk zijn voor het begeleiden en coachen van (startende) leerkrachten en zij-instromers. Of voor het opzetten en begeleiden van een verandertraject, een cultuuromslag of een kwaliteitsimpuls-project.

We houden ons niet alleen bezig met het zoeken naar de geschikte kandidaat, we zorgen ook voor uitstekende begeleiding. Door onze ervaring en expertise in het onderwijs, weten we hoe we de juiste kandidaten kunnen selecteren voor uw specifieke opdracht. Hierbij letten we er onder andere op dat de kandidaat beschikt over relevante werkervaring en/of opleidingen, checken wij zelf hun referenties, en brengen we in kaart waar ieders expertise en ervaring ligt.

Ben jij de intern begeleider of schoolleider die wij zoeken, of bent u juist op zoek naar de geschikte kandidaat? Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of het aandragen van een interim-opdracht. Derc-Jan denkt graag mee!

Wij staan voor je klaar

Derc-Jan Buschgens

Primair onderwijs

Altijd op zoek naar maatwerk dat tevreden maakt.

Vergroot je kansen als leerkracht basisonderwijs

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures leerkracht basisonderwijs weten voordat deze online verschijnen.