Maak jij ze wegwijs in de wereld van aardrijkskunde?

Docent aardrijkskunde

Heb jij je lesbevoegdheid voor het vak aardrijkskunde en ben je hard op zoek naar een leuke baan voor de klas? Derec zet alles op alles voor je, zoekt de beste vacature docent aardrijkskunde en kijkt daarbij verder dan alleen je cv.

De ideale vacature docent aardrijkskunde

Hoe zie jij je toekomst als docent aardrijkskunde, welke eisen stel je aan een baan en wat zie je graag terug in een school? Tijdens een kennismakingsgesprek komen we er samen achter wat je écht belangrijk vindt in een vacature docent aardrijkskunde en nemen we eventueel gelijk concrete mogelijkheden door. Als de wil er is, zal je verrast zijn over de mogelijkheden.

Derec doet meer voor je

Wil je starten in een vaste positie of zoek je tijdelijke opdrachten bij verschillende scholen? In beide gevallen kunnen we je helpen. Ons werk draait om jou, daarom houden we het graag persoonlijk en zorgen we uitstekend voor je. Dat begint bij een goed salaris en het doorbetalen van de schoolvakanties binnen je contractperiode. Maar we vinden het ook belangrijk dat je plezier hebt in je werk en dat je je op je eigen tempo kunt ontwikkelen. Als docent aardrijkskunde doe je natuurlijk meer dan alleen lesgeven. Je bent ook een coach voor de leerlingen, je houdt je vakinhoudelijke kennis bij, je kijkt proefwerken na en verdiept je in (nieuwe) lesmethoden. Wil je een opleiding doen om je kennis en vaardigheden te verbreden of verdiepen? We betalen vaak (een deel van) je lesgeld en helpen je een passende vacature docent aardrijkskunde te vinden.

Derec ziet kansen bij een vacature docent aardrijkskunde

De werkgelegenheid voor docenten aardrijkskunde is op dit moment niet ontzettend groot. Vacatures voor aardrijkskunde of geografie stromen helaas niet dagelijks binnen, toch kunnen we vaak meer voor je betekenen dan je zou denken. Natuurlijk laten we het je weten als de perfecte baan zich aandient. Vaak weten we al van een vacature docent aardrijkskunde voor deze online verschijnt. Maar we komen ook graag met je in contact als je ervoor openstaat om een ander vak te geven. Een lesvak waar je goed in bent of veel affiniteit mee hebt, dit zal jouw kansen alleen maar vergroten. Als onderwijsspecialist weten we waar we over praten en zien we mogelijkheden die anderen wellicht over het hoofd zien.

Wat doet een docent aardrijkskunde?

Geïnteresseerd in een vacature docent aardrijkskunde? Als docent aardrijkskunde geef je les op het gebied van aardrijkskunde (geografie) op de middelbare school. Je houdt je hierbij bezig met het bestuderen van het aardoppervlak en het in kaart brengen van de diverse landschappen en culturen overal ter wereld. Daarnaast behoren ook de zaken zoals het milieu en de planten- en dierenwereld tot de discipline van aardrijkskunde. Naast je primaire lestaken, hou je je bezig met secundaire taken, zoals de begeleiding van leerlingen, administratie en vergaderingen met collega docenten. Ook kijk je toetsen en opdrachten na en surveilleer je bij herkansingen. Wil je doorgroeien als docent aardrijkskunde? Dat is mogelijk! Zo kun je de rol van mentor of voorzitter op je nemen, of groei door tot conrector!

Opleiding tot leraar aardrijkskunde

Wil je solliciteren op één van onze vacatures docent aardrijkskunde? Er zijn twee manieren om docent aardrijkskunde te worden: via de hbo-lerarenopleiding aardrijkskunde of via een universitaire opleiding fysische of sociale geografie (aangevuld met een educatieve master).

Met de hbo-lerarenopleiding op zak beschik je over de tweedegraads bevoegdheid, wat inhoudt dat je mag lesgeven aan het vmbo en de onderbouwklassen van havo en vwo. Een universitaire master levert, in combinatie met een educatieve master, een eerstegraads bevoegdheid op. Hiermee mag je ook de bovenbouwklassen van havo en vwo lesgeven.

Vacatures docent aardrijkskunde Amsterdam

Heb je een passie voor aardrijkskunde, topografie en alles wat met de aarde te maken heeft? Dan staat het onderwijs te popelen op jou! Zo hebben we diverse vacatures docent aardrijkskunde in Amsterdam: zowel eerstegraads- als tweedegraads docenten! Zo mag een docent met een tweedegraads bevoegdheid lesgeven aan de onderbouw (eerste drie klassen) van de havo en het vwo. Ook mag je lesgeven op het vmbo, het beroepsonderwijs en in het praktijkonderwijs. Op zoek naar vacatures docent aardrijkskunde in Amsterdam met een eerstegraads bevoegdheid? Dan mag je lesgeven aan de bovenbouw op de havo en het vwo. Wij helpen je de leukste vacature te vinden!

Schrijf je in en vergroot je kansen op een vacature docent aardrijkskunde

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is dan ook groot dat we van een vacature docent aardrijkskunde weten voordat deze online is verschenen. Schrijf je daarom bij ons in. We nemen dan contact met je op zodra we weten dat er een passende vacature aankomt.

Salaris docent aardrijkskunde

Wanneer je wil gaan reageren op een vacature docent aardrijkskunde dan wil je natuurlijk weten wat je ongeveer gaat verdienen. Als docent aardrijkskunde krijg je te maken met verschillende schalen: LB, LC en LD. Elke schaal bestaat uit vijftien treden. Het salaris is gebaseerd op de CAO voor het voortgezet onderwijs (VO). Voor docenten binnen het VO geldt een constructie van schalen op basis van je ervaring. Als docent groei je in de meeste gevallen jaarlijks automatisch door in je salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer je verdient. En vergeet niet dat je heel veel vrije dagen krijgt als docent aardrijkskunde door de vele schoolvakanties! Vind hier meer informatie over het salaris in het voortgezet onderwijs.

De nieuwste vacatures docent aardrijkskunde

Wij staan voor je klaar

Charelle Verheul

Voortgezet onderwijs Utrecht en Gelderland

Ik sta graag met mensen in contact en draag graag mijn steentje bij wanneer ik kan helpen.

Tessa da Silva Curiel

Voortgezet onderwijs Noord-Holland en Flevoland

Een goede sfeer op de werkvloer is voor mij het belangrijkst!

Jasper Zoun

Fieldmanager voortgezet onderwijs

Samen progressie boeken is het mooiste wat er is!

Vergroot je kansen als docent aardrijkskunde

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures docent aardrijkskunde weten voordat deze online verschijnen.