Wie het verleden niet kent, zal geen greep krijgen op de toekomst

Vacature docent geschiedenis

Bij een vacature docent geschiedenis denk je misschien aan een leraar die vooral terugkijkt naar het verleden. Maar niets is minder waar, een docent geschiedenis doet veel meer. Zet jij je leerlingen aan het denken over het verleden, en daardoor ook over het heden, zichzelf en de wereld? Wil je ze helpen een mening te vormen over historische thema’s? Dan helpen wij je graag aan de leukste vacature docent geschiedenis!

De ideale vacature docent geschiedenis

Hoe zie jij je toekomst als docent geschiedenis, welke eisen stel je aan een baan en wat zie je graag terug in een school? Tijdens een kennismakingsgesprek komen we er samen achter wat je écht belangrijk vindt in een vacature docent geschiedenis en nemen we eventueel gelijk concrete mogelijkheden door. Als de wil er is, zal je verrast zijn over de mogelijkheden. Schrijf je daarom bij ons in!

Het vak geschiedenis

Het schoolvak geschiedenis in het voortgezet onderwijs richt zich voornamelijk op het overbrengen van historische kennis en vaardigheden. Ook het kritisch beoordelen van bronnen speelt hierin een rol. Het uiteindelijke nut van geschiedenis is lessen trekken uit het verleden voor het heden en de toekomst.

Wat houdt een vacature docent geschiedenis in?

Een docent geschiedenis, ook wel geschiedenisleraar genoemd, is iemand die lesgeeft in het vak geschiedenis in het voortgezet onderwijs. Het vak is gericht op het chronologisch ordenen van gebeurtenissen in de geschiedenis gebaseerd op diverse bronnen. Het doel van het vak geschiedenis is inzicht te geven in culturen en gebeurtenissen uit het verleden, waarbij ook de toekomst een rol speelt. Als je kiest voor een vacature docent geschiedenis, dan ben je verantwoordelijk voor het onderwijzen van leerlingen op het gebied van geschiedenis. Maar je houdt je ook bezig met taken zoals begeleiding, de administratie van de cijfers en vergaderingen met collega’s. Ook houd jij je bezig met het voorbereiden van de lessen, surveilleren bij toetsen en het maken en nakijken van toetsen of andere opdrachten.

Opleiding docent geschiedenis

Om docent geschiedenis te worden en te kunnen solliciteren op een vacature docent geschiedenis, moet je de hbo-lerarenopleiding geschiedenis gevolgd hebben. Na afronding van de hbo-lerarenopleiding geschiedenis ben je tweedegraads bevoegd docent, wat inhoudt dat je les mag geven op vmbo-niveau en in de onderbouw van de havo en het vwo. Om de eerstegraads bevoegdheid te behalen, moet je de universitaire opleiding geschiedenis volgen.

Salaris docent geschiedenis

Een geschiedenisdocent verdient in Nederland gemiddeld € 4.000 bruto per maand. Salarissen variëren van € 3.400 (laagste) tot € 4.600 (hoogste). Het salaris ligt er vaak ook aan of je als docent nog extra taken binnen de school hebt.

Derec ziet kansen bij een docent geschiedenis vacature

De werkgelegenheid voor docenten geschiedenis is op dit moment niet ontzettend groot. Vacatures voor docenten geschiedenis stromen helaas niet dagelijks binnen, toch kunnen we vaak meer voor je betekenen dan je zou denken. Natuurlijk laten we het je weten als de perfecte baan zich aandient. Vaak weten we al van een vacature docent geschiedenis voor deze online verschijnt. Maar we komen ook graag met je in contact als je ervoor openstaat om een ander vak te geven. Een lesvak waar je goed in bent of veel affiniteit mee hebt, dit zal jouw kansen alleen maar vergroten. Als onderwijsspecialist weten we waar we over praten en zien we mogelijkheden die anderen wellicht over het hoofd zien.

Derec doet meer voor je

Wil je starten in een vaste positie of zoek je tijdelijke opdrachten bij verschillende scholen? In beide gevallen kunnen we je helpen met een mooie vacature docent geschiedenis. Ons werk draait om jou, daarom houden we het graag persoonlijk en zorgen we uitstekend voor je. Dat begint bij een goed salaris en het doorbetalen van de schoolvakanties binnen je contractperiode. Maar we vinden het ook belangrijk dat je plezier hebt in je werk en dat je je op je eigen tempo kunt ontwikkelen. Als docent geschiedenis doe je natuurlijk meer dan alleen lesgeven. Je bent ook een coach voor de leerlingen, je houdt je vakinhoudelijke kennis bij, je kijkt proefwerken na en verdiept je in (nieuwe) lesmethoden. Wil je een opleiding doen om je kennis en vaardigheden te verbreden of verdiepen? We betalen vaak (een deel van) je lesgeld en helpen je een passende plek te vinden. Kies voor ons als het gaat om een vacature docent geschiedenis!

Schrijf je in en vergroot je kansen op een vacature docent geschiedenis

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is dan ook groot dat we van een vacature docent geschiedenis weten voordat deze online is verschenen. Schrijf je daarom bij ons in. We nemen dan contact met je op zodra we weten dat er een passende docent geschiedenis vacature aankomt.

Wij staan voor je klaar

Ferid Ahmed Fowad

Voortgezet onderwijs Utrecht

Ik hou van de dynamiek en de uitdagingen in het voortgezet onderwijs, maar zeker ook van het werken met mensen.

Charelle Verheul

Voortgezet onderwijs Utrecht en Gelderland

Ik sta graag met mensen in contact en draag graag mijn steentje bij wanneer ik kan helpen.

Rinze Groenendijk

Voortgezet onderwijs Rotterdam

Het fijne aan Derec is dat ik mijn interesse in het onderwijs kan combineren met het type werk waar ik veel voldoening uit haal.

Vergroot je kansen als docent geschiedenis

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures docent geschiedenis weten voordat deze online verschijnen.