Ontdek de voldoening van werken in de zorg

Wil jij werken in de zorg? Wat fijn, jouw zorg is namelijk hard nodig! De tekorten in de zorg zijn groot, en zullen de komende jaren alleen maar verder toenemen. Dit terwijl er talloze redenen te noemen zijn om te werken in de zorg: het is dankbaar, veelzijdig, de baangaranties zijn uitstekend en iedere werkdag is anders. Om maar een paar redenen te noemen. Hieronder geven we je nog een aantal andere redenen waarom je wilt werken in de zorg!

Je kunt iets betekenen voor een ander

Werken in de zorg geeft je de mogelijkheid om iets te betekenen voor een ander. Of het nu gaat om het helpen van iemand bij het wassen en aankleden, het toedienen van medicatie of het ondersteunen van een ouder iemand die niet meer zelfstandig kan wonen – jij kunt een verschil maken in iemands leven.

Maar het gaat niet alleen om het bieden van praktische hulp. Soms is het enige dat iemand nodig heeft een luisterend oor. En dat is de reden waarom werken in de zorg zo waardevol is. Het gaat niet alleen om het bieden van medische zorg, maar ook om het bieden van emotionele ondersteuning.

Dus heb je het gevoel dat je iets wilt betekenen voor anderen en deel wilt uitmaken van een beroep waarbij je echt het verschil kan maken, dan is werken in de zorg zeker iets voor jou.

Iedere werkdag is anders

Een van de beste voordelen van werken in de zorg is dat geen enkele werkdag hetzelfde is. Elke dag brengt nieuwe uitdagingen en kansen met zich mee, je weet nooit precies wat er gaat gebeuren.

Soms begint je dag rustig en georganiseerd, maar voordat je het weet word je opgeroepen voor een noodgeval.

Het is deze variatie die het werk in de zorg zo interessant en boeiend maakt. Het houdt je scherp en alert en je hebt altijd de kans om nieuwe vaardigheden te leren en jezelf te verbeteren.

Het is enorm veelzijdig

Werken in de zorg is een enorm veelzijdig beroep. Er zijn zoveel verschillende specialismen en gebieden waarin je kunt werken, van het verplegen van patiënten in het ziekenhuis tot het bieden van thuiszorg aan ouderen.

Het mooie van werken in de zorg is dat je je vaardigheden en kennis continu kunt ontwikkelen en verbeteren. Er zijn namelijk voortdurend nieuwe technologieën en behandelingen die je moet leren, en je moet jezelf voortdurend blijven ontwikkelen om te voldoen aan de steeds veranderende behoeften van patiënten en cliënten.

Uitstekende baangaranties

De uitstekende baangaranties zijn een goede reden om te werken in de zorg. De vraag naar gekwalificeerde professionals in de zorg is groot, en deze vraag zal alleen maar toenemen naarmate de bevolking blijft groeien en vergrijzen.

Of je nu verpleegkundige, verzorgende IG of Eerst Verantwoordelijke Verzorgende bent, er zijn tal van carrièremogelijkheden beschikbaar. En met de toenemende vraag naar zorg, zullen er altijd nieuwe mogelijkheden ontstaan voor zowel beginnende als ervaren zorgprofessionals.

Het is dankbaar

Een van de meest bevredigende aspecten van werken in de zorg is de dankbaarheid die je ontvangt van patiënten, cliënten en hun families. Je werkt hard, maar vooral met je hart. Als zorgverlener maak je écht een verschil in het leven van anderen, en dit wordt vaak enorm gewaardeerd.

Waarom werken in de ouderenzorg?

Ben je op zoek naar een carrière waarin jij je steentje kunt bijdragen aan het tegengaan van eenzaamheid, het stimuleren van langer thuis wonen en betere verpleging? Overweeg dan om in de ouderenzorg te werken. Bij Derec hebben we genoeg vacatures in de ouderenzorg waarop jij vandaag nog kunt solliciteren. Benieuwd wat wij nog meer voor jou kunnen betekenen? Neem dan contact met ons op!

Zij-instromen via Derec: Zorgprofessional van Morgen

Ben jij een helpende (plus) en wil jij graag een stapje verder als verzorgende IG? Of heb jij in het verleden gewerkt in de zorg en wil je graag herintreden? Word verzorgende IG via ons eigen flexibele zij-instroomtraject.

Klik hier voor meer informatie over het zij-instroomtraject van Derec.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Zorg

Wil jij alles uit je zorgstage halen? Start dan met het stellen van duidelijke leerdoelen. Belangrij…

Zorg

Het integraal zorgakkoord 2024. Je hebt er vast al iets over gehoord of gelezen. Het is een belangri…

Zorg

Je koos ooit vol passie voor het leven als zelfstandige in de zorg. Je was op zoek naar vrijheid, fl…