Vacature verpleegkundige

Ben jij op zoek naar een vacature verpleegkundige? Het maakt niet uit hoeveel ervaring je hebt, aan goede verpleegkundigen is altijd behoefte. Werk je het liefst met ouderen, kinderen of in een ziekenhuis? Laat het ons weten, dan gaan we gericht op zoek naar dé vacature verpleegkundige die het beste bij jou past.

Op zoek naar een vacature verpleegkundige?

Ben jij op zoek naar een vacature verpleegkundige? Dan weet je waarschijnlijk wel dat jouw zorg momenteel hard nodig is. Er zijn grote tekorten in de zorg, en deze zullen de komende jaren verder toenemen. Dit terwijl werken in de zorg zoveel te bieden heeft! Tóch kan het best moeilijk zijn om de geschikte vacature te vinden. Onze recruiters helpen je graag! Zij hebben doorgaans zelf ervaring in de zorg en kennen de zorginstellingen van binnen en buiten. Door een persoonlijk gesprek met jou kunnen we ontdekken welke werkplek het best bij jou past. Bovendien zijn wij vaak al op de hoogte van beschikbare vacatures voor verpleegkundige, voordat deze online staan. Wil je weten welke vacatures voor verpleegkundigen er momenteel beschikbaar zijn of heb je meer informatie nodig? Ontdek het hier!

Wat doet een verpleegkundige?

Als verpleegkundige verleen je zorg aan patiënten die ziek, gehandicapt of oud zijn en hulp nodig hebben bij dagelijkse activiteiten. Verpleegkundige werken in verschillende sectoren van de gezondheidszorg, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen, thuiszorgorganisaties, geestelijke gezondheidszorg en gehandicaptenzorg.

De taken van een verpleegkundige op een rij:

 • Verlenen van zorg aan patiënten die ziek, gehandicapt of oud zijn;
 • Monitoren van de gezondheidstoestand van patiënten en het uitvoeren van medische handelingen;
 • Toedienen van medicijnen en verzorgen van wonden;
 • Assisteren van artsen en andere zorgverleners bij medische procedures;
 • Bieden van emotionele- en sociale steun aan patiënten en hun families;
 • Helpen van patiënten bij het omgaan met hun ziekte of aandoeningen bieden van comfort en geruststelling;
 • Coördineren van de zorg rondom patiënten en het opstellen van zorgplannen.

Opleiding verpleegkundige

Ben je nog geen verpleegkundige maar lijkt het je leuk om de opleiding tot verpleegkundige te volgen? Dit moet je erover weten!

De opleiding verpleegkundige is een vierjarige opleiding op hbo-niveau, waarin je wordt opgeleid tot een professional in de gezondheidszorg. Tijdens de opleiding leer je om zelfstandig verpleegkundige zorg te verlenen aan patiënten, zowel op lichamelijk als psychisch vlak.

Het eerste jaar focust zich op basisvakken zoals anatomie, fysiologie en pathologie, communicatie, ethiek en wetgeving. De praktische vaardigheden komen in de daaropvolgende jaren aan bod, zoals verpleegtechnische handelingen en zorgplannen. Vaak loop je ook stages bij verschillende zorginstellingen, zoals ziekenhuizen, verpleeghuizen en thuiszorgorganisaties.

Na afronding van de opleiding ben je bevoegd om als verpleegkundige te werken in diverse zorginstellingen. Je hebt dan ook de mogelijkheid om je te specialiseren in een bepaald vakgebied, zoals kinderverpleegkundige of intensive care.

Als verpleegkundige aan de slag in de ouderenzorg

Bij Derec hebben we veel vacatures verpleegkundige in de ouderenzorg. Als verpleegkundige werken in de ouderenzorg kan een zeer dankbare en uitdagende ervaring zijn. Het werken met oudere patiënten vereist specifieke vaardigheden en kennis van complexe gezondheidsproblemen die vaak voorkomen bij ouderen. Enkele taken die een verpleegkundige in de ouderenzorg moet kunnen uitvoeren, zijn onder andere:

 • Het bieden van persoonlijke verzorging aan patiënten, zoals hulp bij het wassen en aankleden;
 • Het toedienen van medicijnen en andere behandelingen;
 • Het uitvoeren van verpleegtechnische handelingen zoals wondverzorging en katherisatie;
 • Het opstellen van zorgplannen en het coördineren van zorg voor patiënten;
 • Het ondersteunen en adviseren van familieleden;
 • Het samenwerken met andere zorgverleners, zoals artsen en paramedici, om de best mogelijke zorg te bieden aan patiënten.

Waarom Derec?

Ben je op zoek naar die ene leuke vacature verpleegkundige? Meld je aan bij Derec. Niet alleen zijn we een specialist op het gebied van zorg, wij vinden het ook belangrijk dat jij het beste in jezelf naar boven haalt. De voordelen van Derec:

 • We bepalen samen je inschaling als verpleegkundige
 • Onbeperkte vergoeding van reiskosten
 • Veel opleidingsmogelijkheden via de Derecademy
 • We betalen elke vier weken (dat is 13 keer per jaar)

En loopt het niet helemaal lekker op je werk? Bij Derec bieden we graag een luisterend oor.

Ondersteuning bij elke stap

Of je nu voor een vaste baan gaat of liever voor een tijdelijke functie kiest: via onze zorgconnecties vinden we vaak snel interessante vacatures. Geef ons aan waar je wensen liggen en wat je absoluut niet wilt, dan houden wij daar natuurlijk rekening mee. Nog geen idee welke kant je precies op wilt of hoe je de zoektocht naar een vacature verpleegkundige moet aanpakken? Dan begeleiden we je hier graag bij. Zo organiseren we kennismakingsgesprekken voor je, kunnen we korte werkperiodes op verschillende plekken regelen of geven we je tips voor sollicitaties en salarisonderhandelingen.

Je verder ontwikkelen met Derec

Derec vindt het belangrijk de leukste baan voor jou te vinden die ook nog eens goed bij je past. Maar dat niet alleen, ook je persoonlijke ontwikkeling staat bij ons hoog in het vaandel. Werk je als verpleegkundige via Derec en wil je extra stappen zetten in je carrière? Dat kan via ons extra aantrekkelijk zijn. We bespreken graag de mogelijkheden met je! Zo kan het dat je bijvoorbeeld met de opleiding hbo-v wilt beginnen. Als verpleegkundige hbo heb je meer bevoegdheden als het gaat om onvoorspelbare of acute zorg. Soms wordt er in een vacature verpleegkundige specifiek om een hbo-opleiding gevraagd. Wil je met een opleiding hbo-v beginnen, dan nemen we (een deel van) de kosten voor onze rekening. Hoe meer uren je voor ons werkt, hoe hoger onze bijdrage.

Werken als verpleegkundige

Bijna de helft van de geregistreerde verpleegkundigen is werkzaam in een ziekenhuis, maar je kunt natuurlijk ook bij andere zorginstellingen aan de slag. Bij Derec kijken we graag naar wie jíj bent en wat goed bij jou past, zodat we de perfecte vacature verpleegkundige bij een passende instelling voor je kunnen vinden. Bij ons werken er mensen met verstand van de zorgbranche. Zij zetten zich met veel plezier in om een vacature verpleegkundige te vinden die binnen jouw profiel valt. Ons werk draait om jou. Ben je nieuwsgierig?

Wij staan voor je klaar

Dagmar van Wilgenburg

Zorg Utrecht

Met mijn kennis over zorg help ik je graag aan een fijne werkplek.

Lorenzo Monteiro

Zorg Zuid-Holland

Met mijn persoonlijke benadering is het maken van een match in de zorg waar ik voor zorg.

Liz Asman

Zorg Noord-Holland

Ik help de juiste professionals op de juiste plek te krijgen. 

Vergroot je kansen als verpleegkundige

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende instellingen. De kans is groot dat we van vacatures verpleegkundige (mbo of hbo) weten voordat deze online verschijnen.