Bereid jij ze voor op de bovenbouw?

Vacature leerkracht middenbouw

Bijna klaar met je pabo of al in het bezit van je diploma? Dan ben je bij Derec op de juiste plek. Wij helpen je snel een baan te vinden die helemaal bij jou past. Als specialist in het onderwijs beschikken wij over de beste vacatures voor leerkrachten in de middenbouw. Onze belofte ‘Blije leerkrachten, beter onderwijs’ staat centraal in alles wat we doen, waarbij we streven naar kwaliteit en (werk)plezier.

De middenbouw: groep 3, 4 en 5

De basisschool bestaat uit drie delen: onderbouw (groep 1 en 2), middenbouw (groep 3, 4 en 5) en bovenbouw (groep 6, 7 en 8). Als leerkracht in de middenbouw heb je de mogelijkheid om te werken op een school waar kinderen uit groep 3, 4 en 5 gemengd in één klas zitten, of je kunt kiezen voor een specifieke groep. In deze rol als leerkracht middenbouw speel je een belangrijke rol in de ontwikkeling van je leerlingen. Naast het aanleren van vakken zoals rekenen, taal en lezen, focus je ook op het ontwikkelen van vaardigheden die elke leerling helpen groeien.

 

Wat wordt er van jou verwacht als leerkracht in de middenbouw?

Als leerkracht in de middenbouw ben je meer dan alleen leraar; je bent een steunpilaar voor kinderen in een cruciale fase van hun ontwikkeling. Of je nu lesgeeft aan kinderen die net de kleuterklas verlaten of aan de meer gevorderde leerlingen in groep 4 en 5, jij staat klaar om ze te begeleiden bij hun reken- en taalvaardigheden en nog zoveel meer.

In de middenbouw gaan kinderen actief op ontdekkingstocht in de wereld om hen heen. Ze stellen grote levensvragen en zoeken naar oorzaak en gevolg. Het is jouw taak om hen te begeleiden in deze ontdekkingstocht en te helpen bij hun ontwikkeling. Elke leerling volgt zijn eigen pad in ontwikkeling; het is aan jou om hier flexibel op in te spelen. Dankzij jouw toewijding als leerkracht in de middenbouw zie je kinderen groeien en ontwikkelen. Dit geeft jou ontzettend veel voldoening.

De ideale vacature leerkracht middenbouw

Bij Derec weten we als geen ander hoe het is om leerkracht te zijn in de middenbouw. Onze coaches en recruiters hebben zelf vaak voor de klas gestaan en zijn dus goed bekend met de uitdagingen die je tegenkomt. Om de ideale vacature leerkracht middenbouw voor jou te vinden, willen we je eerst goed leren kennen tijdens een persoonlijk gesprek. Tijdens dit gesprek zetten we al jouw ambities en voorkeuren op een rij zodat we gericht op zoek kunnen gaan. Zodra we de perfecte match hebben gevonden, helpen we je met alle voorbereidingen voor je sollicitatiegesprek. Bij Derec sta je er namelijk nooit alleen voor.

Jouw werkplezier is belangrijk voor ons. We vinden het belangrijk dat je je helemaal op je plek voelt op school en in de klas, zodat je elke dag met plezier naar je werk gaat. Daarom staan we altijd aan jou zijde, zelfs als je al aan de slag bent. Ben je op zoek naar die ene vacature voor leerkracht middenbouw die perfect bij je past? Schrijf je dan in bij Derec, dan bekijken we samen alle mogelijkheden.

Blijven leren en groeien

Bij Derec vinden we het belangrijk dat jij jezelf kunt blijven ontwikkelen. Daarom zorgen we goed voor je en investeren we graag in je ontwikkeling en werkplezier als leerkracht in de middenbouw. Zodra we de perfecte vacature voor jou hebben gevonden en je minimaal een jaar als leerkracht in de middenbouw aan de slag gaat, krijg je de kans om deel te nemen aan diverse waardevolle trainingen. Denk aan onderwerpen zoals pedagogische vaardigheden, klassenmanagement en feedback geven en ontvangen. Op die manier blijf je jezelf ontwikkelen en kom je in contact met andere leerkrachten uit ons netwerk. Deze sessies zijn niet alleen nuttig voor je carrière, maar ook ontzettend gezellig. Wil je meer weten? Meld je dan aan.

Hoe word je een leerkacht in de middenbouw?

Droom je ervan om als leerkracht aan de slag te gaan in de middenbouw, maar weet je niet waar je moet beginnen? Het eerste wat je nodig hebt, is een lesbevoegdheid. Gelukkig zijn er tal van mogelijkheden om deze te behalen, zelfs op latere leeftijd. Benieuwd naar de opties? Op onze pagina ‘Werken in het onderwijs’ vind je een duidelijk overzicht van alle mogelijkheden.

Geen pabodiploma, maar wil je wel voor de klas? Werken en leren kun je combineren bijn ons ‘Leerkracht van Morgen’-traject. Dit flexibele traject biedt een op maat gemaakt leer- en werkprogramma, waarmee je binnen drie jaar als bevoegd leerkracht voor de klas kunt staan. Ons traject staat bekend om zijn uitstekende begeleiding en je kunt op drie momenten in het jaar beginnen. De opleidingskosten nemen wij voor onze rekening, ook krijg je direct salaris. Meer weten? Ontdek hoe je kunt zij-instromen in het basisonderwijs.

Invallen in het basisonderwijs

Door het lerarentekort zijn er regelmatige kort invalklussen beschikbaar. Ben je nog aan het studeren aan de pabo of wil je ontdekken welke groep het beste bij je past? Dan staan we klaar om je te helpen met kortdurende invalklussen. Via Derect brengen we je gemakkelijk in contact met scholen die op zoek zijn naar tijdelijke vervanging, bijvoorbeeld vanwege ziekte of zwangerschapsverlof. Laat ons weten wanneer en waar je beschikbaar bent, dan gaan wij op zoek naar een passende opdracht voor je. Zowel de scholen als de kinderen zullen je enorm waarderen!

Aan de slag als zelfstandige in de middenbouw

Ben je zzp’er of overweeg je om als zelfstandige aan de slag te gaan in de middenbouw? Dat kan ook bij Derec. We zijn voortdurend op zoek naar ervaren en gedreven zelfstandige leerkrachten voor de middenbouw. Laat ons weten wat je wensen zijn, zoals je voorkeur voor een bepaald onderwijsconcept, en wij gaan voor je aan de slag!

Waarom werken via Derec?

Bij Derec gaan we graag op zoek naar die ene vacature leraar middenbouw die perfect bij jou past. Naast onze toewijding om voor jou de perfecte baan te vinden, heeft werken via Derec nog veel meer voordelen. Alles begint natuurlijk met een goed salaris. Aan de hand van jouw kennis en ervaring bepalen we jouw salarisniveau. Dit salaris wordt elke vier weken uitbetaald (dus 13 keer per jaar), we vergoeden al je reiskosten en je krijgt gewoon doorbetaald tijdens de schoolvakanties. Dat zien wij bij Derec als vanzelfsprekend.

Je kunt altijd rekenen op uitstekende begeleiding van ons team. Zelfs nadat het contract is getekend, stopt onze ondersteuning niet. Onze specialisten bieden een luisterend oor voor eventuele zorgen of vragen. Als er zich uitdagingen voordoen, zoeken we samen met jou naar passende oplossingen.

Ben je enthousiast over Derec en op zoek naar die perfecte vacature als leerkracht in de middenbouw? Meld je dan aan bij Derec. Dan kijken we samen hoe we jouw carrière een boost kunnen geven.

Wij staan voor je klaar

Carmelle Blom-Hoen

Primair onderwijs Rotterdam

Kandidaat blij en de school blij? Dan ben ik ook blij!

Ruben van der Schalie

Primair onderwijs Utrecht

Ik geniet er enorm van als ik zie dat iemand door mijn hulp de ideale werkplek heeft gevonden!

Charine Peters

Primair onderwijs Utrecht

Mijn doel is dat de kandidaat elke dag met een lach op het gezicht naar werk gaat!

Vergroot je kansen als leerkracht basisonderwijs

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures leerkracht basisonderwijs weten voordat deze online verschijnen.