2024 brengt nieuwe regels voor zzp'ers in de zorg: ben jij er klaar voor?

2024 brengt veranderingen voor zzp’ers in de zorg. Sta je op het punt om te beginnen als zzp’er in de zorg of ben je al actief in deze sector? Het is belangrijk om te weten wat er in 2024 staat te gebeuren, want deze nieuwe regels zullen invloed hebben op je dagelijkse werk en je toekomst. In dit artikel bespreken we de belangrijkste veranderingen, wat ze voor jou betekenen én hoe Derec je door deze nieuwe regels heen loodst.

Maak eerst kennis met Derec!

Met de nieuwe regels in 2024 is het superbelangrijk om iemand te hebben die je helpt. En daar komt Derec in beeld. Daar weet Jantine alles van. Zo helpen wij je met het vinden van leuke zorgopdrachten. Snel je geld krijgen? Ook daar kun je op rekenen. Geen gedoe met facturen? Laat dat maar aan ons over. Bovendien staan onze fieldmanagers altijd voor je klaar. Bij Derec vind je je weg in alle hoeken van de zorg. Ontdek hier alles over werken als zzp’er in de zorg via Derec. En lees verder om te zien hoe wij je kunnen ondersteunen bij de nieuwe regels van 2024.

Aangescherpte regels voor zzp-contracten in 2024

Vanaf 1 juli 2024 treden nieuwe regels in werking die vereisen dat zzp’ers in de zorg met meerdere opdrachtgevers samenwerken. Dit betekent dat je niet meer dan 70% van je werkuren bij één opdrachtgever mag besteden. Deze regel helpt bij het aantonen van je zelfstandigheid en vermindert afhankelijkheid van één enkele opdrachtgever.

Wat betekent dit voor jou als zzp'er in de zorg?

Controleer en pas zo nodig je huidige contracten aan. Zorg dat ze je onafhankelijkheid aantonen en voldoen aan de nieuwe regelgeving. Mogelijk moet je in 2024 actief op zoek gaan naar extra opdrachtgevers om aan de regel van meerdere opdrachtgevers te voldoen.

Klinkt ingewikkeld? Met Derec vind je gemakkelijk verschillende opdrachten die bij je passen, zonder dat je je druk hoeft te maken over het regelwerk.

Verhoogde focus op kwaliteit en professionaliteit

In 2024 wordt er voor zzp’ers in de zorg meer nadruk gelegd op kwaliteit. Dit betekent dat je als zzp’er net zo professioneel en kundig moet zijn als iemand die in een grote zorginstelling werkt. Dus, zorg dat je papiertjes op orde zijn en denk na over extra cursussen of trainingen.

Wat houdt dit in voor jou als zzp'er in de zorg?

Misschien moet je een paar extra cursussen volgen om helemaal up-to-date te zijn. Dit is je kans om te laten zien wat je kan en om je te onderscheiden in de zorgmarkt.

Enne, ga je aan de slag via Derec? Dan zullen wij je helpen met trainingen en cursussen om bij te blijven. Zo kun jij je concentreren op wat je het liefste doet: zorgen.

Duidelijkere belastingregels en financiële verantwoordelijkheid

In 2024 wordt alles rondom belastingen en financiën duidelijker voor zzp’ers in de zorg. Je krijgt een helder beeld van wat je moet betalen en welke belastingvoordelen er zijn. Check de website van de Rijksoverheid voor de exacte belastingwijzigingen voor zzp’ers in 2024.

Wat zijn de gevolgen voor jou als zzp'er in de zorg?

Neem de tijd om je boekhouding bij te werken en kijk nog eens naar je financiën. Dit kan je helpen om slimmere zakelijke keuzes te maken en te profiteren van belastingvoordelen.

Zoals gezegd; in 2024 worden de regels voor zzp’ers in de zorg duidelijker, maar ook complexer. Ga je aan de slag via Derec? Dan nemen we deze zorgen alvast uit handen. Zo houd jij meer tijd over voor je patiënten.

Nieuwe regels voor werkverdeling in 2024

In 2024 verandert de manier waarop je als zzp’er in de zorg werkt. Je kunt een opdracht niet langer dan 7 maanden doen en maximaal 28 uur per week voor dezelfde klant werken.

Lees ook: Hoeveel dagen mag je achter elkaar werken in de zorg?

Kansen voor jou als zzp’er in de zorg

Dit is je kans om meer variatie in je werk te brengen. Probeer verschillende soorten opdrachten uit en bouw je netwerk uit. Dit is de perfecte tijd om nieuwe samenwerkingen te ontdekken.

Met de nieuwe regel in 2024 van maximaal 7 maanden bij dezelfde opdrachtgever, is het belangrijk om flexibel te zijn. Derec heeft een breed aanbod aan opdrachten, waardoor je altijd iets vindt dat bij jou past.

Betere ondersteuning voor zzp'ers in de zorg

Vanaf 2024 is er meer hulp voor zzp’ers in de zorg. Denk aan juridisch advies, bedrijfsondersteuning en kansen om jezelf verder te ontwikkelen.

Wat betekent dit voor jouw zzp-praktijk?

Maak gebruik van deze extra hulpbronnen. Ze kunnen je helpen om slimmer te werken, je diensten te verbeteren en sneller te groeien in je vak.

Naleving van gezondheids- en veiligheidsnormen in 2024

De nieuwe regels van 2024 voor zzp’ers in de zorg zetten ook in op gezondheid en veiligheid. Dit betekent dat jij moet zorgen dat je werkplek en manier van werken aan alle standaarden voldoen.

Wat houdt dit in voor jou als zzp'er in de zorg?

Misschien moet je in 2024 wat dingen aanpassen in hoe je werkt, maar dit is goed voor je reputatie. Het laat zien dat je serieus en veilig werkt, en dat is belangrijk in de zorg.

Wij bij Derec vinden gezondheid en veiligheid ook superbelangrijk. Daarom zorgen we ervoor dat je altijd up-to-date bent met de laatste regels en normen. Zo kun jij je focussen op veilige en kwalitatieve zorg.

Als zzp’er in de zorg aan de slag via Derec?

Zo, nu weet je wat er in 2024 verandert en hoe Derec je daarbij kan helpen. Dus ben jij een zzp’er in de zorg? Neem dan contact met ons op en ontdek hoe we jou mooi en afwisselend werk kunnen bieden tegen goede voorwaarden. Bij ons kun je altijd rekenen op persoonlijk contact. Voor vragen of gewoon om even te sparren staat er altijd iemand voor je klaar.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Zorg

De zorgsector is continu in beweging. Om als zorgmedewerker succesvol te zijn, moet je beschikken ov…

Zorg

Wil jij alles uit je zorgstage halen? Start dan met het stellen van duidelijke leerdoelen. Belangrij…

Zorg

Het integraal zorgakkoord 2024. Je hebt er vast al iets over gehoord of gelezen. Het is een belangri…