Van zelfstandige in de zorg terug naar loondienst: hoe regel je dat?

Je koos ooit vol passie voor het leven als zelfstandige in de zorg. Je was op zoek naar vrijheid, flexibiliteit en zelf je opdrachtgevers kiezen was belangrijk voor je. Maar soms veranderen regels, je situatie of je inkomsten. Dan kan het zijn dat je weer in loondienst wilt. Dat kan altijd. We helpen je graag verder.

Nieuwe regels zzp zorg 2024

In 2024 komen er nieuwe regels voor zelfstandigen in de zorg. Contracten, belastingen, verzekeringen en kwaliteitsnormen veranderen. Wat betekent dit voor jou als zorgverlener? Lees er alles over in het artikel dat we erover schreven.

De voordelen van werken in loondienst

Steeds meer zzp’ers in de zorg denken na over de stap terug naar een baan in loondienst. Zeker een beslissing om te overwegen. Want werken in loondienst biedt stabiliteit, goede arbeidsvoorwaarden en kansen voor groei in je carrière.

  • Stabiliteit: als zorgprofessional in loondienst geniet je van een vast inkomen, wat zorgt voor financiële stabiliteit.
  • Goede arbeidsvoorwaarden: werknemers in de zorg genieten van uitgebreide arbeidsvoorwaarden, zoals doorbetaling bij ziekte, vakantiedagen en mogelijkheden voor bijscholing en training om jezelf verder te ontwikkelen binnen je vakgebied.
  • Pensioenregeling: veel zorginstellingen bieden aantrekkelijke pensioenregelingen aan hun werknemers, waardoor je kunt sparen voor een goede financiële toekomst na je carrière in de zorg.
  • Werk-privébalans: in veel gevallen kun je als werknemer in loondienst genieten van een betere werk-privébalans, met flexibele werkdagen en-tijden en mogelijkheden voor verlof.
  • Sociale voordelen: als zorgprofessional profiteer je van sociale voorzieningen zoals collectieve ziektekostenverzekeringen en andere voordelen die door de werkgever worden aangeboden.

Hoe ga je van zzp naar loondienst?

Heb je besloten dat je terug wilt naar loondienst? Dan zijn er een paar dingen die je moet regelen.

Opzegging van lopende contracten

Zorg dat je lopende opdrachten netjes afhandelt. Beëindig op tijd je contracten en maak afspraken over lopende projecten.

Schrijf je uit bij de Kamer van Koophandel

Schrijf jezelf uit als zelfstandig ondernemer bij de Kamer van Koophandel. Digitaal duurt het twee werkdagen om jouw uitschrijving definitief te maken. De Belastingdienst wordt automatisch op de hoogte gebracht.

Meld je af bij de Belastingdienst

Als het goed is, ontvang je een bevestiging van de Belastingdienst over jouw uitschrijving. Gebeurt dit niet, dan moet je zelf melding maken. Over de periode vóór de datum van uitschrijving moet je nog wel inkomstenbelasting betalen.

Rond je administratie af

Het is misschien niet zo’n leuk klusje, maar bekijk je administratie goed. Werk je boekhouding bij, regel openstaande facturen en zeg eventuele lidmaatschappen op. Zorg dat je je administratie goed bewaart, minstens zeven jaar lang.

Hoe kan Derec je helpen?

Ben je zzp’er in de zorg en overweeg je de overstap naar loondienst? Bij Derec begrijpen we dat deze verandering veel vragen met zich meebrengt. Geen zorgen, we zijn er om je te helpen.

Als echte zorgspecialist hebben wij een groot netwerk van zorginstellingen en kennen we de beste vacatures in de zorg. Of je nu op zoek bent naar meer stabiliteit, betere arbeidsvoorwaarden of nieuwe kansen voor je professionele groei, wij staan voor je klaar om je te helpen de juiste weg te vinden.

De voordelen van Derec

Bij Derec geniet je van talloze voordelen wanneer je de overstap maakt van zzp naar loondienst. Je krijgt een aantrekkelijk salaris, maar daar blijft het niet bij. Wij nemen namelijk de volledige facturatie uit handen. Is dat even handig?! Scheelt jou weer een hoop administratief werk. Daarnaast geloven wij in jouw groei en ontwikkeling. Daarom investeren we graag in jou. Wil je meer leren en doorgroeien? Wij ondersteunen je door (een deel van) je lesgeld te betalen of je studiekosten na omscholing te vergoeden? Wil je hier meer over weten? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen je graag verder op weg naar een succesvolle carrière in de zorg.

Deel deze blog

Lees meer blogs

Onderwijs

Een leuke baan willen we allemaal. Ben jij ook op zoek naar een vacature als leerkracht waar je écht…

Onderwijs

Als je net begint met lesgeven, komt er veel op je af. Je hebt je pabo-diploma op zak en nu sta je v…

Onderwijs

Kevin is docent geschiedenis op De Fontein in Bussum. Van kleins af aan deelt hij al graag historisc…