Een uitdagende carrière in het onderwijs

Vacature docent

Ben je op zoek naar een boeiende carrière in het onderwijs? Bij Derec begrijpen we hoe belangrijk het is om de juiste vacature docent te vinden die aansluit bij jouw passie en vaardigheden. Wij hebben een ruim aanbod aan docent vacatures, van vacatures voor docent Nederlands tot docent economie. We staan klaar om met jou in gesprek te gaan om samen de ideale docent vacature te vinden!

De taken van een docent

Als docent of aspirant-docent speel je een cruciale rol in het vormgeven van de toekomst van jonge mensen. Je draagt niet alleen kennis over, maar bent ook een mentor en een bron van inspiratie. Met enthousiasme sta je voor de klas en draag je zorg voor het onderwijzen van je leerlingen in een specifiek vakgebied, zoals geschiedenis of Engels.

Naast het lesgeven bied je begeleiding en ondersteuning aan studenten om hen te helpen hun potentieel te realiseren. Taken zoals begeleiding, het bijhouden van cijfers en afwezigheid, en overleg met collega’s behoren ook tot jouw takenpakket als docent.

De ideale vacature docent

Bij Derec begrijpen we dat de juiste vacature docent van essentieel belang is voor jouw carrière in het onderwijs. Aan de hand van een kennismakingsgesprek komen we er graag achter wat de perfecte match is tussen jouw passie, vaardigheden en de behoeften van scholen.

Wij hebben een ruim aanbod docent vacatures in verschillende vakgebieden en onderwijsniveaus. Vwo, havo, vmbo, mbo of het voortgezet speciaal onderwijs: als docent kun je alle kanten op. Laat Derec je begeleiden naar een betekenisvolle carrière in het onderwijs. Schrijf je in!

Het salaris van een docent

Bij het starten van jouw carrière als docent in het voortgezet onderwijs is het belangrijk om inzicht te hebben in het salaris. Dit kan variëren op basis van verschillende factoren, zoals je ervaring, het vakgebied, het onderwijsniveau en zelfs de locatie waar je werkt. Belangrijk dus om te weten welk salaris je als docent kunt verwachten.

Gemiddeld verdient een docent voortgezet onderwijs tussen de €3.260 en €6.710 bruto per maand. Dit kan je terugvinden in het CAO voor het voortgezet onderwijs. Als docent groei je in de meeste gevallen jaarlijks automatisch door in je salaris: hoe meer ervaringsjaren, hoe meer je verdient!

Bij Derec begrijpen we hoe belangrijk het is om transparantie te bieden over salarisverwachtingen. We staan klaar om je te ondersteunen bij het vinden van een passende vacature die niet alleen aansluit bij jouw vaardigheden en passie, maar ook een eerlijk en passend salaris biedt.

De juiste vacature docent

Vacatures docent vind je bij Derec. In onze vacaturebank vind je een overzicht van actuele vacatures in het voortgezet onderwijs. Is er op dit moment geen vacature die aansluit bij jouw wensen en ambities? Geen probleem! Neem contact met ons op via telefoon of e-mail, of schrijf je in via ons inschrijfformulier. Wij gaan graag aan de slag om de perfecte vacature docent te vinden.

Nog geen (juiste) bevoegdheid? Kies voor zij-instromen via Derec

Ben je ervan overtuigd dat een toekomst als docent Nederlands of docent wiskunde voor jou is weggelegd, maar heb je nog geen docentenbevoegdheid? Geen zorgen! Schrijf je in voor ons unieke Docent van Morgen traject. We helpen je graag op weg met dit op maat gemaakte traject.

Afhankelijk van jouw vooropleiding en werkervaring bekijken we de mogelijkheden. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over dit unieke traject en de kansen die het voor jou kan bieden!

Derec doet meer voor je

Ben je op zoek naar een vaste positie of wil je juist tijdelijke opdrachten bij verschillende scholen? In beide gevallen staan wij voor je klaar om te helpen. Bij Derec is een vast dienstverband voor bepaalde tijd ook een mogelijkheid. Wij zetten ons in voor jou en streven naar een persoonlijke aanpak, waarbij we uitstekend voor je zorgen. Dat begint met een goed salaris. Maar we vinden het ook van groot belang dat je plezier hebt in je werk en dat je je op eigen tempo kunt ontwikkelen.

Wil je graag een opleiding volgen om je kennis en vaardigheden verder te verbreden of te verdiepen? Bij Derec bieden we vaak (gedeeltelijke) vergoeding van je lesgeld en ondersteunen we je bij het vinden van een passende werkplek.

Schrijf je in en vergroot je kansen

Elke dag hebben wij contact met talloze scholen, waardoor de kans groot is dat we al vroegtijdig op de hoogte zijn van een vacature docent voordat deze online verschijnt. Wil je dus geen kansen missen? Schrijf je dan nu bij ons in. Zodra er een passende vacature voortgezet onderwijs in het vooruitzicht is, nemen wij direct contact met je op. Zo ben jij altijd als eerste op de hoogte en kun je snel reageren op de gewenste mogelijkheden.

Onze laatste vacatures docent

Veelgestelde vragen

Hoeveel verdient een docent?

Een leraar in het voortgezet onderwijs verdient tussen € 3.260 en € 6.710 per maand. Dat is inclusief onder andere vakantiegeld en een eindejaarsuitkering. Dat staat in de cao voortgezet onderwijs (cao vo).

Welke competenties heb ik nodig om te werken als docent?

Hoe vind ik vacatures in het voortgezet onderwijs?

Hoe word ik docent?

Welke soorten voortgezet onderwijs zijn er?

Welke opleiding moet ik volgen om docent voortgezet onderwijs te worden?

Hoe bereid ik me voor op een sollicitatiegesprek voor een baan als docent?

Wij staan voor je klaar

Jasper Zoun

Fieldmanager voortgezet onderwijs

Samen progressie boeken is het mooiste wat er is!

Tessa da Silva Curiel

Voortgezet onderwijs Noord-Holland en Flevoland

Een goede sfeer op de werkvloer is voor mij het belangrijkst!

Rinze Groenendijk

Voortgezet onderwijs Rotterdam

Het fijne aan Derec is dat ik mijn interesse in het onderwijs kan combineren met het type werk waar ik veel voldoening uit haal.

Vergroot je kansen als docent Engels

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures docent Engels weten voordat deze online verschijnen.