Ben jij die belangrijke schakel voor de allerjongste kinderen van de basisschool?

Vacature leerkracht onderbouw

Werk je het liefst met de allerjongste kinderen van de basisschool? Bijna je pabo-diploma op zak, of heb je deze al in de pocket? Dan zit je hier helemaal goed! Wij helpen je snel een baan te vinden die bij jóu past. Als echte specialist beschikken wij over de beste vacatures leerkracht onderbouw.

Wat houdt werken als leerkracht onderbouw in?

Elke dag stap je uit bed met de gedachte: vandaag maak ik het verschil. Als onderbouwleerkracht ben je zoveel meer dan alleen een leraar; je bent een rots in de branding voor de kleintjes in een cruciale fase van hun leven. Of je nu lesgeeft aan kleuters of aan kids die net beginnen in groep 3, jij helpt ze met rekenen, taal, maar ook met muziek en tekenen. Je past je lessen aan op hun leeftijd en ontwikkelingsniveau.

Met een groep van zo’n 15 tot 30 kinderen vliegt de tijd. Natuurlijk werk je volgens een vast rooster en zijn er taken die elke dag afgerond moeten worden. Maar door situaties die gebeuren kan het rooster elke dag worden aangepast. Elke leerling reageert anders op een bepaalde situatie. Het is aan jou om hier flexibel mee om te gaan. Zo zie je ze, mede dankzij jouw harde werk als leerkracht onderbouw, steeds verder opgroeien! Daar krijg je een hoop voldoening van. Goede leerkrachten in de onderbouw worden nooit vergeten. Ze laten een blijvende indruk achter, in positieve zin natuurlijk!

Zie jij jezelf al staan voor zo’n onderbouw klas vol nieuwsgierige gezichtjes? Bekijk snel al onze leerkracht onderbouw vacatures. 

 

Zó vind je de ideale vacature leerkracht onderbouw

Bij Derec begrijpen we wat er nodig is om als leerkracht onderbouw te werken. Onze recruiters en coaches hebben zelf ervaring voor de klas en bieden ondersteuning bij het vinden én behouden van jouw ideale baan als leerkracht onderbouw. Alles begint met een persoonlijk gesprek, waarin we jouw ambities en voorkeuren op een rij zetten. Wij geloven in een persoonlijke aanpak. Want hoe beter wij je kennen, hoe groter de kans dat we een passende vacature leerkracht onderbouw voor je vinden.

Vervolgens gaan we op zoek naar een onderwijspositie in de onderbouw die perfect aansluit bij wat jij zoekt, zodat je elke dag blij naar je werk gaat. Ben je klaar om de onderwijsbaan van je dromen te vinden? Schrijf je in en ontdek samen met ons wat er allemaal mogelijk is.

Leer en groei met onze speciale trainingen voor leerkrachten in de onderbouw

Als leerkracht in de onderbouw is er altijd ruimte voor groei, zéker bij Derec. Wanneer je via ons aan de slag gaat, krijg je toegang tot allerlei interessante trainingen. Van pedagogiek tot klassenmanagement en omgaan met feedback – met onze trainingen blijf je jezelf ontwikkelen. Dit is niet alleen goed voor je professionele skills, maar ook voor je netwerk én je plezier in het werk. Leren en groeien samen met andere onderwijsprofessionals – wat wil je nog meer?

Hoe word je een leerkracht onderbouw?

Wil jij leerkracht onderbouw worden, maar weet je niet hoe? Één ding staat vast: je hebt een lesbevoegdheid nodig. Hiermee ben je bevoegd om alle groepen les te geven. Er zijn gelukkig heel wat manieren om die te bemachtigen. Neem een kijkje op deze pagina voor een helder overzicht van al je opties. Geïnteresseerd in een vliegende start waarbij je binnen drie jaar je pabo-diploma in handen hebt? Ontdek dan meer over het ‘Leerkracht van Morgen’ zij-instroomtraject van Derec. Dit leertraject is flexibel, wat inhoudt dat je zelf bepaalt wanneer je studeert. Bovendien kun je aan het traject beginnen wanneer jij dit wilt. Benieuwd hoe jij een Leerkracht van Morgen kunt worden? 

Wil je toch liever lesgeven in het voortgezet onderwijs? Dan heb je extra lesbevoegdheden nodig die je kan halen door andere opleidingen te volgen. Lees hier alles wat je moet weten over werken als docent in het voortgezet onderwijs. 

Ontdek hier het verschil tussen een leerkracht onderbouw en een leerkracht voortgezet onderwijs. 

Werken als zzp leerkracht in de onderbouw?

Wil je aan de slag als zzp-leerkracht in de onderbouw? Bij Derec zijn we altijd op zoek naar ervaren en enthousiaste zzp leerkrachten onderbouw. Het maakt niet uit of je al jarenlang als freelancer werkt of dat je pas net de stap naar zelfstandigheid hebt gezet; wij staan klaar om je te koppelen aan interessante opdrachten in de onderbouw.

Lees ook: Werken als zzp’er in het basisonderwijs: de voordelen

Hoe leuk is het dat je een baan hebt waar je op verschillende plekken kan gaan werken? Als zzp’er in de onderbouw ben jij je eigen baas. Je kiest zelf waar, wanneer en hoe je werkt. Met Derec’s uitgebreide netwerk van basisscholen en speciaal onderwijs vinden we samen de onderbouwopdrachten die bij jóu passen. We houden rekening met wat jij zoekt en zorgen voor opdrachten die aansluiten bij jouw expertise en beschikbaarheid.

Waarom Derec?

Bij Derec stoppen we niet bij het vinden van de beste vacature leerkracht onderwijs voor je. We gaan voor het totaalpakket. Een goed salaris? Reken maar. Samen bespreken wij jouw inschaling als leerkracht onderbouw. En dan hebben we het nog niet eens gehad over de extra’s: elke vier weken je salaris netjes op je rekening, alle reiskosten vergoed en ja, zelfs tijdens de schoolvakanties loopt je salaris door. Bij Derec is dit allemaal standaard.

 

We helpen je dus graag op de weg naar een leuke leerkracht onderbouw vacature, maar ook als het contract eenmaal is getekend stopt onze begeleiding niet. Ons team, bestaande uit onderwijsspecialisten die zelf ervaring in de klas hebben, staat altijd voor je klaar. Of je nu behoefte hebt aan een goed gesprek of advies nodig hebt; bij Derec is er altijd een luisterend oor als je het even niet meer weet! Lees ook: Begeleiding van zij-instromers: dáárom is het zo belangrijk

Ben je nog steeds enthousiast en op zoek naar die perfecte leerkracht onderbouw vacature? Dan is het tijd om je aan te melden bij Derec. Ontdek samen met ons wat wij voor jouw carrière kunnen betekenen.

Wij staan voor je klaar

Casper Spaan

Primair onderwijs Rotterdam

Derc-Jan Buschgens

Primair onderwijs

Altijd op zoek naar maatwerk dat tevreden maakt.

Charine Peters

Primair onderwijs Utrecht

Mijn doel is dat de kandidaat elke dag met een lach op het gezicht naar werk gaat!

Vergroot je kansen als leerkracht basisonderwijs

Schrijf je in!

Dagelijks spreken wij met veel verschillende scholen. De kans is groot dat we van vacatures leerkracht basisonderwijs weten voordat deze online verschijnen.